site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kocaoğlu’ndan AK Partili Şengül’e: O sıfat kendisine cuk oturuyor!

Kocaoğlu’ndan AK Partili Şengül’e: O sıfat kendisine cuk oturuyor!
03.11.2018
A+
A-

AK Parti İl Başkanı Şengül’ün Sayıştay raporlarına yansıyan rakamlar üzerinden tepkisini dile getiren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’a, ‘CHP Zübük siyaseti yapıyor’ çıkışını yapması sonrasında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Ben o kelimeyi buradan ağzıma almayacağım. İl başkanına kullandığı sıfatı kereler keresi iade ediyorum. Kendisi rakamları çarpıttığı için, milletvekillerimiz için kullandığı sıfatın kendisine cuk oturduğunu söylemek istiyorum” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Sayıştay raporları üzerinden kentte yaşanan tartışamaya dahil oldu. Kentin merkeze ödediği rakamların açıklanması sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın istatistikler üzerinden tepki vermesi ve AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün sert bir dille çarpıtma olduğunu öne sürmesinin ardından Başkan Kocaoğlu konuştu.

AK Partili Şengül’ün, ‘CHP Zübük siyaseti yapıyor’ çıkışına cevap veren Kocaoğlu ayrıca iktidarı direkt olarak hedef aldı.

AK PARTİLİ ŞENGÜL’E ZÜBÜK CEVABI: KENDİSİNE CUK OTURUYOR!
Şengül’ün açıklamalarına sert bir değerlendirme yapan Kocaoğlu, “2004’te başkan olduktan sonra 2007’den bu yana yapılan bütün seçimler İzmir Büyükşehir Belediyesi ve başkanı üzerinden sürdürülüyor. Bugün de aday olmadığımız halde seçim yine bizim üzerimizden sürdürülüyor. Biz AK Parti’ye de herkese de eğer bir yanlış, eleştiri varsa açığız. En ufak bir sıkıntımız yok. ama yanlışın da manipülasyonun da haberleri çarpıtmanın da İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni karalamak için yapılan asparagas haberlerin karşısında dimdik duracağımızı belirtmek istiyorum. AK Parti il başkanı geçtiğimiz günlerde İzmir şu kadar pay alıyor diye bir açıklama yaptı. Bir milletvekili arkadaşımız da bunun böyle olmadığını söyledi. Ben o kelimeyi buradan ağzıma almayacağım. İl başkanına kullandığı sıfatı kereler keresi iade ediyorum. Kendisi rakamları çarpıttığı için, milletvekillerimiz için kullandığı sıfatın kendisine cuk oturduğunu söylemek istiyorum” dedi.

ÇARPITMAZSANIZ MERKEZİ HÜKÜMETİN İZMİR’E NASIL BAKTIĞINI GÖRÜRSÜNÜZ!
Kocaoğlu, “İstatistik namuslu insanlara, dürüst insanlara bilim ahlakı olan insanlara doğru okursanız doğru rakamlar verir. Bunu çarpıtmaya, tersten okumaya kalkarsınız istatistiği siyasi amaçlarınız için nereye çekersiniz kullanırsınız. Elma ile armut kıyaslanmaz. Elmanın ayrı armudun ayrı istatistiği olur. Bunu üniversite mezunu insan çok iyi anlar. İstanbul şu kadar vermiş. Kocaeli şu kadar vermiş. Biri tüm şirketlerin olduğu diğeri TÜPRAŞ’tan dolayı vergi veriyor. Yüzdeleri bir kenara bıraktığınızda istatistik şunu söyler; devletin bir bütçesi var. Diyelim ki bu 100… Bunun üzerinden İzmir ne alıyor? İzmir ne vermiş? İzmir’in nüfusu ne? Toplam nüfus içindeki oranı ne? İzmir 66 milyar veriyor. Yüzde 11 kusur katkısı var. İzmir’in nüfusu Türkiye’nin nüfusunun yüzde 5 buçuğu… Bu 5 buçuğu hiçbir zaman unutmayalım. Unutursak yalan yanlış söylemlere girer. Yüzde 5 buçuğun yaşadığı kent yüzde 11 buçuk vergi veriyor. Kişi başı 2 kattan fazla. Toplam gelir vergisinden, bütçesinden ne pay alıyor? Yüzde 2.1! Yani İzmir’deki vergi mükellefleri yüzde 11 buçuğunu veriyor. Devlet bütçesinden valinin maaşından belediyelerin bütçesine kadar hepsi dahil İzmir’e gelen para yüzde 2! Bunu böyle kıyasladığınız zaman, makrodan mikroya gittiğiniz zaman istatistiğin ne anlam ifade ettiğini, merkezi hükümetin İzmir’e nasıl baktığını görürsünüz” diye konuştu.

2008 GÖNDERMESİ: ‘CHP, AZİZ YAPMADI’ DİYECEKLERDİ, BİZ İŞİMİZİ YARIM BIRAKIR MIYIZ?
2008 yılında yaşananlara değinen ve metronun yapım sürecinden örnek veren Kocaoğlu, ‘AK Parti belediyeciliği diye bir şey yok’ derken eleştirilerini devam ettirdi. Kocaoğlu, “Belediye başkanlığında eskimek çok kötü bir şey. 2008 yılında devrin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Allah selamet versin telefonla giden Melih Gökçek, ‘ben bu metroyu yapamıyorum’ dedi. Ulaştırma Bakanlığı devraldı yaptı. İstanbul’da Kadir Topbaş da aynısını yaptı. Bunları bakanlık üstlendi. Bize de 2008 senesinde bir yazı geldi. ‘Yapamadığınız raylı sistem varsa onları bize devredin’ dediler. Biz o zaman Üçkuyular Metrosunu bitirmek üzereydik. Onların hesabı üstüne oturalım, ‘Aziz, CHP bitirmedi’ demekti. Biz onu verir miyiz? Biz işimizi yarım bırakır mıyız? ‘Bizim 3 tane daha metro projemiz var. Üçkuyular-Narlıdere, Üçyol-Buca ve Halkapınar- Otogar’ dedik. Bunları teklif olarak gönderdik. ‘Hızlı trenle beraber Halkapınar- Otogar’ı yapacağız’ dediler. Bunları yapmayacaklarını bile bile oraya bulaştırmış olduk. Resmen bulaştırmış olduk. O zaman 2008’di şimdi 2019 seçimlerine gidiyoruz. Arada 2009 ve 2014’te seçimler yapıldı. Bizim Halkapınar ile Otogar arasındaki rayın adı bile yok. Şimdi yine başlayacaklar. Şu kadar ayırdık falan diyecekler başka da bir şey olmaz” dedi.

AKP BELEDİYECİLİĞİ DİYE BİR ŞEY YOKTUR!
İktidara yüklenmeye devam eden Kocaoğlu ayrıca, “Hiçbir şey yapmadılar. Bütçeden aldığımız görünür yüzde 2.1. diğer kararlarla şurayı ben yapacağım, burayı ben açacağım diyerek verilen sübvansiyonlar hariç! Aramızda AKP’li belediyeyi devralan belediye başkanları var. Onlar bir AKP’li belediyenin belediyeyi nasıl yönettiğini, nasıl borç batağına sürülmüş, batmış bir belediye teslim ettiklerini canlı yaşayan arkadaşlarımızdır. AKP belediyeciliği diye bir şey yoktur. Onu İstanbul’da, Ankara’da, Bursa’da ve diğer vilayetlerde gördük. Biz bütün belediye başkanı adayı arkadaşlarımızın başarılı olmalarını diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: egedesonsoz.com-Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.