site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Kızların Yaptığı Erkeklerin Anlamadığı Şeyler

Erkekler ve kadınların birbirinden çok farklı olduğu tüm dünyanın kabul ettiği bir gerçek. Ancak bu farklar asla ‘kadınlar minnoş’, ‘erkekler sert’ kadar basit değil! Bu tarz söylemler yerine kadınlar ve erkekler arasındaki farkları anlamak için kadınların yaptığı ama erkeklerin anlamadığı bazı şeylere odaklanıyoruz.

Kızların Yaptığı Erkeklerin Anlamadığı Şeyler
01.11.2020
A+
A-

Birlikte tuvalete gitmek

Bunu hemen her kız bilir; bir mekandayken tuvalete giderken “Lavaboya gideceğim, gelecek misin?” diye sorulur. Erkekler ise bunu asla anlamaz ve “Birbirinize yardım mı edeceksiniz?” esprileri havada uçuşur. Kızlar, sayısız nedenden dolayı tuvalete beraber giderler. 

Boş dedikodudan makyaj tazelemeye, özel bir konuşma yapmaktan  tuhaf veya sıkıcı bir muhabbetten uzaklaşmak için bahaneye ihtiyaç duymaya kadar her şey iki, üç ve hatta dört kadının beraber tuvalete gitmesine neden olabilir.

Kızların Yaptığı Erkeklerin Anlamadığı Şeyler

Üzüleceğini bile bile hüzünlü filmler izlemek

Film tercihleri ​​söz konusu olduğunda, bazı kızların bir gişe rekorları kıran süper kahraman filmi yerine bir kutu mendil ile ağlamalı bir film tercih ettiği inkar edilemez. Ancak pek çok erkek için, kurgusal insanların trajik ölümleri yüzünden ağlamak oldukça saçma!

Kadınların duygusal sinema tercihini açıklamak için bulabileceğimiz en bilimsel açıklama , özellikle genç kızların neden “karanlık aşklara” ilgi duyduğu konusunda konuşan Klinik Psikolog Dr. Bart Rossi’den geliyor.

Rossi, kadınların ve gençlerin bu filmlere duygusal olarak bağlı oldukları için çekilebileceğini, hüzünlü filmlerin daha derin bir sinema deneyimi arayan herkese daha geniş bir hitap sunduğunu söylüyor. “Göz yaşartıcı ölüm sahnelerini ve üzücü ayrılıkları izlemek çok fazla duygu ve derinlik getiriyor” dedi.

Zumba gibi farklı sporlar

Erkekler için egzersiz tipik olarak iki kategoriye ayrılır; kuvvet antrenmanı ve kardiyo. Kadınlar için fitness seçenekleri sonsuzdur. Spinning, pilates, yoga, aerobik, dans ve çok daha fazlası… Erkekler dambıl kaldırmadığı ya da şınav çekmediği egzersiz programını yetersiz görebiliyor, pilates, yoga ise onlara basit gelebiliyor. Oysa pilates, yoga ya da spinning yapmayı bir kere deneseler ne kadar etkili olduğunu görebilirler! Bu düşünceler sebebi ile de kadınların farklı sporlara ilgi duymasını anlayamayabiliyorlar.

Kızların Yaptığı Erkeklerin Anlamadığı Şeyler

Diyet ve detoks programları

Egzersiz çılgınlıklarında olduğu gibi, erkekler pek çok diyet trendine pek katılmıyor. Bir erkek kilo vermek isterse, genellikle kalori kesme ve egzersizlerini artırma gibi geleneksel yöntemleri kullanır. Tabii ki bu çok büyük bir genelleme ve Atkins, paleo, keto gibi diyetleri uygulayan pek çok erkek var. Ancak bu durumu görmek için pazarlama sektörüne bakmak yeterli. Markalar, popüler diyetleri daha çok kadınlara pazarlayabileceklerini biliyorlar.

Bir de detoks meselesi var. Uzmanlar kesinlikle doğru yapılan detoksun muhteşem bir şey olduğunu ve sayısız fayda sağladığını söylüyor. Genelde kadınlar buna olumlu bakarken, erkekler ise tüm günü sebze ve meyve suları ile geçirmeyi bir kabus olarak görüyorlar.

Kızların Yaptığı Erkeklerin Anlamadığı Şeyler

İlk resimden asla tatmin olmamak

Erkeklerin fotoğraf için poz vermekten ne kadar hoşlanmadıklarını abartmamak imkansız, özellikle de dışarıdayken. Dikkatleri kendilerine çekmek istememekle mi yoksa herhangi bir şey yapmak zorunda kalmanın genel güçlüğü ile mi daha fazla ilgisi olduğundan emin değiliz. ,Özetle erkekler cep telefonu ile fotoğraf çekmeyi de çekilmeyi de özellikle dışarıdayken pek sevmiyor. Çekilse bile birkaç kare onlara yetiyor.

Ancak konu kadınlar olduğunda en iyi fotoğraf asla ilk fotoğraf olamaz. “Bir fotoğraf çekelim” ile başlar sonra bir tane daha, bir tane daha, bir tane daha… Ta ki güzel çıktığından emin olana kadar. Ve bu durumu erkekler asla ama asla anlamaz!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.