site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kızılay Kan Merkezi Semineri Selçuk’ta Yapıldı

Kızılay Kan Merkezi Semineri Selçuk’ta Yapıldı
25.01.2015
A+
A-

Kızılay Kan Merkezi Semineri Selçuk’ta Yapıldı

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı Başkanlığında, Selçuk’ta ki Daire amirlerine, sivil toplum kuruluşu başkanlarına, mahalle muhtarlarına bir seminer verildi.

Turizm Otelcilik Lisesi Konferans Salonu’nda yapılan seminerde kan bağışını arttırmak amacıyla yurt genelinde yapılan Kızılay etkinlikleri, Ödemiş Kan Bağışı Merkezi’nden Kan Bağışçısı Kazanımı, kan bağışının öneminin yanı sıra Kızılay’ın organizasyon yapısına, görevlerine ilişkin bilgiler de katılımcılarla paylaşıldı. Neden kan bağışı yapılmalı, kimler kan bağışı yapabilir, kan bağışçısının seçimi, kan bağışının adımları, kan bağışından sonra nelere dikkat edilmeli, kan bağışçısının her kan verdiğinde yapılan testler, bulaşıcı hastalıklar için riskli davranışlar ve durumlar, güvenli davranışlar, bağışlanan kanlara yapılan işlemler gibi konu başlıkları slaytlarla anlatıldı. Seminerde kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğu vurgulandı.

Seminerde Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı da bir konuşma yaptı. Kaymakam Boyacı; “Daire amirlerim, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarım, Oda Başkanlarım sevgili Muhtarlarım burada konuşulanları memurlarınıza, üyelerinize, vatandaşlarımıza anlatalım. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır, bir gün hepimize veya bir yakınımıza mutlaka ihtiyaç olacaktır. Hepimiz elimizi vicdanımıza koyalım, Selçuk’a yakışanı yapalım. Yüksek bir katılımla kan bağışı kampanyalarına katılalım personelimizi, vatandaşlarımızı, üyelerimizi ailemizi teşvik edelim. Kızılay 147 yıllık bir çınar. Kızılay hepimizindir. Ona destek olmak hepimizin görevidir. Sizlerden bu konuda hem destek hemde farkındalık yaratılması için çalışmalar bekliyorum, eminim Selçuk farklı olduğunu bir kere daha gösterecektir” dedi.

Kızılay Kan Merkezi Semineri Selçuk’ta Yapıldı 2

Kızılay Kan Merkezi Semineri Selçuk’ta Yapıldı 4

Kızılay Kan Merkezi5

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Reza Zarrab’ın, bakan çocuklarının ve Halk bankası genel müdürünün çaldıkları paraların minicik bir bölümünü, AKP bakanının da koluna taktığı 700 milyarlık saati Kızılay’a bağışlasa Kızılay’ın en az 20 yıllık ihtiyaçlarını karşılamış olurlar.