site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kıştan Koruyucu Aktarlar

Kıştan Koruyucu Aktarlar
14.12.2014
A+
A-

DSC_2268

Kış mevsiminin soğuk geçmesi nedeniyle nezle ve grip hastalıklarına yakalanan ve yakalanmaktan korkan vatandaşlar, alternatif tıp çözümleri sunan aktarların yolunu tutuyor.

Selçuk’ta faaliyet gösteren Anadolu Baharat’ın sahibi Sezai Özkan soğuk ve hava kirliliği sebebiyle oluşan rahatsızlıklara karşı vatandaşların bitkisel ürünlerle önlem aldığını söyledi. Özellikle ıhlamur ve ada çayının ilgi gördüğünü aktaran Sezai Özkan; “Zencefil, havlıcan, tarçın, kuşburnu, zerdeçal, yenibahar, karanfil, ıhlamur, adaçayı, hatmi çiçeği, keçiboynuzu, pekmezi kış aylarında grip ve soğuk algınlığında kullanılabilecek muhtelif gıdalar olarak algılayabiliriz. Kök olan zerdeçal zencefil gibi bitkileri 1-2 taşım kaynatarak ot olan bitkileri de örneğin ekinezya gibi bağışıklığı güçlendirici özelliğe sahip bitkileri ise demlendirerek gün içerisinde 1 bardak tüketilebilir” dedi.

BİTKİSEL TARİFLER

Hava kirliliğine bağlı olarak kış aylarında artış gösteren astım rahatsızlığı için 3,5 günlük bir kür önerdiklerini ifade eden Anadolu Baharat’ın sahibi Sezai Özkan; “5-6 adet olgunlaşmış keçiboynuzunu 2-3 parçaya bölerek yarım litrelik suda 5-6 dakika kaynatalım. Bu karışımdan yarım litre kadar su elde ediyoruz. Bu suyu sabahları kahvaltı arasında bir çay bardağı akşam yemeğinden önce bir çay bardağı olmak üzere 20 gün boyunca devam ediyoruz. 20 günü takip eden 15 gün içerisinde sabahları suyun içerisine 1 çay kaşığı bal ilave ederek, akşamları ise sadece suyu içerek toplamda 3,5 günlük bir kür uygulamış olacağız” ifadelerini kullandı.

Kış aylarında soğuk ve kirli havadan etkilenen saçlar için vatandaşların saç dökülmelerinden yakındıklarını ifade eden Sezai Özkan “Kış aylarında bağışıklık sistemimizin düşmesinden dolayı saçımız vücudumuzdaki en son beslenen organımız olmaktadır. Bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak için çinko ve demir vitaminleri içeren ürünler kullanmaya özen gösterelim. Çevresel etkilerle dökülen saçlar için haricen kullanılabilecek içerisinde ısırgan, badem, susam, çam, çörekotu, hindistancevizi, buğday, defne, gibi yağlardan oluşan karışımı öneriyoruz. Bu yağı saç diplerine bir pamuk yardımıyla uygulayarak 2 saat bekledikten sonra bitkisel bir şampuanla yıkamayı öneriyoruz. Bu tarz saç kürlerini haftada 2-3 kez uygulayarak daha kısa zamanda çabuk sonuç alınabilir” dedi.

Haber: Seda Konuk  www.SelcukHaber.com

DSC_2275

YORUMLAR
  1. gürbüz mentese dedi ki:

    bravo sezai abi ,das ist sehr gut, viell erfolgt,