site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kırtasiye Telaşı Başladı

Kırtasiye Telaşı Başladı
06.09.2015
A+
A-

selcuk-egitim-kirtasiye (1)

Okulların açılmasına az bir süre kala okul hazırlıkları başlarken, Selçuk’ta faaliyet gösteren Eğitim Kırtasiye sorumlusu Tijen Güzel Aras, kanserojen madde içeren kırtasiye ürünlerine dikkat edilmesi istedi. Aras, “Okulların açılmasına az bir süre kaldı. 28 Eylül’de açılacak olan 2015-2016 eğitim öğretim yılının kırtasiye ürünleri mevcuttur” dedi. Kalitesiz, merdiven altı üretilen kırtasiye araçlarına karşı vatandaşları uyaran Eğitim Kırtasiye sorumlusu Tijen Güzel Aras, “Kırtasiye malzemesi kırtasiyeden alınır. Ucuz diye adi, kalitesiz ve sağlıksız kırtasiye araçlarını satın almayın” diye konuştu.

‘KIRTASİYE ÜRÜNLERİNİ KIRTASİYECİLERDEN ALIN’
KIRTASİYE, ürünlerinin kırtasiyeciden alınması gerektiğini söyleyen Tijen Güzel Aras, “Çocukların sağlığı için okul alışverişlerinde bilinçli hareket edilmeli, milyonlarca öğrencinin sağlığını tehdit eden ürünlerden uzak durulmalıdır. Okul sezonunda kırtasiye ile alakası olmayan semt pazarlarından, işporta tezgâhlarından ve sadece dönemsel kırtasiye satan marketlerden değil, yılın on iki ayı kırtasiye ürünleri satan kırtasiyecilerden alışveriş yapılması çok önemlidir” diye konuştu.

‘SAĞLIKLI ÜRÜNLERİ TERCİH EDİN’
OKUL öncesi, ilkokul birinci sınıf ile ortaokul ve imam hatip okullarının 5’inci sınıflarındaki öğrenciler okula uyum programı kapsamında 28 Eylül’den 1 hafta önce ders başı yapacak. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri yeni eğitim yılına hazırlanırken velilerde okul alışverişi telaşı yaşıyor. Tijen Güzel Aras, “Veliler ve öğrenciler kanserojen madde içermeyen okul çantaları ile beslenme çantalarına, kırtasiye ürünlerinden çelik matara ve beslenme kaplarına kadar kanserojen madde ve ithalat içermeyen sağlıklı ürünleri tercih etsinler” uyarısında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.