Selçuk Haber

Kireççili Köyü Suya Kavuştu

Yıllardır suyu olmayan Selçuk İlçesine bağlı Kireççili Köyü sakinleri Selçuk Belediyesi sayesinde suya kavuştu.

Toplam 20 haneden oluşan köyün yolları 6 yıl önce Selçuk Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü tarafından yapılarak köy halkının ulaşım şartları kolaylaştırılmıştı. Bunun ardından Selçuk Belediyesi suyu olmayan köye artezyen kazıp su deposu yaparak onlarca köy sakinlerini suya kavuşturdu. Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ve bir çok belediye personeli köyü ziyaret ederek kireççili sakinlerinin sevinçlerine ortak oldu.

Selçuk Belediyesi İlk olarak Devlet Su İşleri’nden gerekli arama ruhsatı edindi. Daha sonra 118 metre derinliğinde sondaj uygulaması yaptı ve su kuyusu açtı. Suyun kuyudan su tankına ulaşması için yenilenebilir enerji kaynağı olan, çevreye duyarlı, güneş ışığından enerji üreten solar paneller aracılığı ile 50 tonluk polyester tanka su depolanması sağlandı.

Günlük ortalama 60-70 ton suyu elde etme kapasitesine sahip olan sistemin kireççili sakinlerinin su ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabileceğini dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “Kullandığımız çevre dostu güneş enerjisi sistemi ile Kireççili halkımız artık günlük su ihtiyaçlarını karşılamak için köyün yakınındaki dereden bidonlarla tek tek su taşımak zorunda kalmayacak. Alana getirdiğimiz su tankı yosuna ve kokuya karşı izole. Koku yapmaz ve bakteri üretmez özelliğe sahip. Kireççili’ye getirdiğimiz bu sistem sayesinde köy halkı su ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabilecek. Ayrıca yenilenebilir enerji sistemleri konusunda ilçe halkına örnek bir model oluşturarak öncü olduk. Ben Kireççililer adına çok mutlu oldum. Köylülerimize hayırlı olsun.” dedi.

SELÇUK BELEDİYESİ BASIN BÜLTENİ

Exit mobile version