site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kireççili Köyü Suya Kavuştu

Kireççili Köyü Suya Kavuştu
24.07.2012
A+
A-

Yıllardır suyu olmayan Selçuk İlçesine bağlı Kireççili Köyü sakinleri Selçuk Belediyesi sayesinde suya kavuştu.

Toplam 20 haneden oluşan köyün yolları 6 yıl önce Selçuk Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü tarafından yapılarak köy halkının ulaşım şartları kolaylaştırılmıştı. Bunun ardından Selçuk Belediyesi suyu olmayan köye artezyen kazıp su deposu yaparak onlarca köy sakinlerini suya kavuşturdu. Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ve bir çok belediye personeli köyü ziyaret ederek kireççili sakinlerinin sevinçlerine ortak oldu.

Selçuk Belediyesi İlk olarak Devlet Su İşleri’nden gerekli arama ruhsatı edindi. Daha sonra 118 metre derinliğinde sondaj uygulaması yaptı ve su kuyusu açtı. Suyun kuyudan su tankına ulaşması için yenilenebilir enerji kaynağı olan, çevreye duyarlı, güneş ışığından enerji üreten solar paneller aracılığı ile 50 tonluk polyester tanka su depolanması sağlandı.

Günlük ortalama 60-70 ton suyu elde etme kapasitesine sahip olan sistemin kireççili sakinlerinin su ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabileceğini dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “Kullandığımız çevre dostu güneş enerjisi sistemi ile Kireççili halkımız artık günlük su ihtiyaçlarını karşılamak için köyün yakınındaki dereden bidonlarla tek tek su taşımak zorunda kalmayacak. Alana getirdiğimiz su tankı yosuna ve kokuya karşı izole. Koku yapmaz ve bakteri üretmez özelliğe sahip. Kireççili’ye getirdiğimiz bu sistem sayesinde köy halkı su ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabilecek. Ayrıca yenilenebilir enerji sistemleri konusunda ilçe halkına örnek bir model oluşturarak öncü olduk. Ben Kireççililer adına çok mutlu oldum. Köylülerimize hayırlı olsun.” dedi.

SELÇUK BELEDİYESİ BASIN BÜLTENİ

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    seçim yatırımı bunlar fakat geçte olsa olması güzel

  2. eğri oturup doğru konuşalım dedi ki:

    Sayın ilçe başkanı ilçe yönetimim bu gidişata nezaman mudahale edeceksiniz??? selçukta sokalar çok kötü insanları nasıl ikna edeceksiniz nasıloylarını alacaksınız vefa beye olan tepki çığ gibi olmuş.delege size neden oy verdi bu kötü gidişe nezaman mudahale edeceksiniz ya seçim kaybedilirse bunun vebalini nasıl ödeyeceksiniz.Neymiş efendim başka aday yokmuş selçukta CHP den en az 10 aday çıkar ama insanların önünü açmıyorlar ilçenin görevi yeniadayların önünü açmak bunlardan biride osaman yelken neden bu insanın önünü açmıyor destek olmuyorsunuz yada osman yelken gibi olanların önünü açın artık çünkü zeynel bakıcı gibi çok güçlü çok zor devrilecek bir rakip var neden kafanızı kumun altına sokuyorsunuz biraz cesaret taban partili arkanızda lütfen cesur olun biraz sevgilerimle.

    1. vatandaş dedi ki:

      Çok doğru bir tespit.

  3. .EGRİ OTURUP DOGRU KONUŞANNNN....!! dedi ki:

    BİRİNCİSİ PARTİ İÇİNDEKİ 10 TANE ÇIKACAK OLAN ADAYLARI Bİ SAYDA BİZDE BİLELİM BAKALIM. İKİNCİSİ HİÇ ADAM BULUNAMAZSA MADEM TABANDAN GELİYORSUN TABAN SANA DESTEK VERSİN SEN ADAY OL ÇOK BİLİYORSAN. ÜÇÜNCÜSÜ OSMAN YELKEN İLK ÖNCE ADAM GİBİ BELEDİYEDEKİ İŞLERİNİ YÜRÜTSÜN ONDAN SONRA GELSİN BELEDİYE BAŞKANI ADAYI OLSUN. OSMAN YELKENİN ADAY ADAYI BİLE OLABİLMESİ İÇİN DAHA ÇOK EKMEK UNU ÇUVALI TAŞIMASI LAZIM. BAK EKMEK YEMESİ LAZIM DEMİYORUM ÖNCE ÇUVALI TAŞIYACAK O İŞİ ÖĞRENİNCE BİR FIRIN EKMEK YİYECEK TE GELECEK ADAY ADAYI OLACAK. ZİBİDİ PARTİSİ DEĞİL CUMHURİYET HALK PARTİSİ. ÖYLE HASAN UYSALIN , AYHAN ÖZKAYNAGIN, CEMİL KASABOĞLUNUN, DÜRTELEMESİYLE KİMSE BİR YERE GELMEZ “””HİÇ KİMSEDE BİR YERDEN GİTMEZ””””” BUNU KAFALARA İYİ YAZIN . ÇIKARIN, DÜZANBAZLIGIN OLDUGU HİÇ BİR PLATFORMDA VEFA ÜLGÜR YER ALMAMIŞTIR VE ALMAYACAKTIR. BİR DÖNEM DAHA ADAYIM DERSE VEFA ÜLGÜR BİR DÖNEM DAHA BELEDİYE BAŞKANIDIR. VEFA NE YAPMIŞ DİYENLER , SADECE ULAŞMAK İSTEDİKLERİ EMELLERİNE ULAŞAMADIKLARI İÇİN ÇAMUR ATMA POLİTİKASINI KENDİSİNE SİYASİ MALZEME OLARAK KULLANAN, SİYASET ÇAKALLARIDIR. YARIN DESTEKLEMİŞ OLDUKLARI SİYASİ PARTİ ADAYI KAZANSA BİLE EGER İSTEKLERİ GERÇEKLEŞMEZ İSE VEFA ÜLGÜR NE İSE O ADAMDA BUNLAR İÇİN AYNI OLACAKTIR. ÇÜNKÜ BU TÜR ADAMLARIN SADECE BİR TEK AMACI VARDIR. KENDİLERİNİ TAŞIYABİLECEK BİR GÜCE SAHİP OLUP CEPLERİNİ DOLDURMAKTIR. AMA BU EMELLERİNE ASLA ULAŞAMAYACAKLARDIR.

  4. EĞRİ OTURUP DOĞRU KONUŞANNNN....!!'a cevaben dedi ki:

    Parti dışı muhalefete tahammülünüz olmadığı gibi parti içi muhalefete dahi tahammülünüz yok. Oysa ki parti içi muhalefet demek, adı üzerinde aynı yolda yürüyen insanların olaylar karşısındaki farklı tepkileri demektir, bu da son derece doğaldır. Doğal olmayan sizin tavrınızdır CHP kimsenin mülkü değildir. Ülgür hazretleri canının istediği kadar başkanlık yapma lüksüne filan da sahip değildir. Daha önce sizinle birlikte yürüyen insanlar ne oldu da sizden tek tek kopuyor bunun muhasebesini yapın. Bir de o menfaat, çıkar filan bunlar çok ucuz laflar. Samimi olmayan bir düşüncenin basit karalama ve yok sayma polikalarıdır bunlar. Senin ne menfaatin var. Kraldan çok kralcısın. Eminim bir menfaatin yoktur. Olsa olsa sana kıytırıktan bir iş belki de bir mevki verilmiştir siyaseten. Emekçi kardeşim, iş ürettiğin için para alıyorsan kimseye dalkavukluk etme. Ya kediden yanasındır ya fareden yana, sen kediden yanamısın fareden yana mı…Tavrını ortaya koy. İkincisi birileri tarafından isimleri anılan insanları önce işlerini doğru yapsınlar filan türünden karalama. Bu kronik CHP hastalığından kurtulun artık. çok samimi olarak bir şey itiraf edeyim son olarak. Bizim belediye ile hiç işimiz yok. Babam 1957’den beri Selçuk teşkilatında görev almış gerçek bir halk partılı. 18 oyumuz var. hep 6 oka bastık. topluca söz veriyoruz ki eğer bir daha CHP’yi desteklersek ellerimiz kırılsın.

  5. .EGRİ OTURUP DOGRU KONUŞANNNN....!! dedi ki:

    SEN EGER Kİ GERÇEK BİR SOSYAL DEMOKRAT OLSAN PARTİ İÇİ MUHALEFETİ GELİR PARTİNİN İÇİNDE YAPARSIN. BU GÜNE KADAR PARTİ İÇİNDE MUHALEFET YAPANLARIN HİÇ BİRİ BİR TARAFLARINDAN TUTULUPTA TAVANA ASILMADILAR.1957 YILINDAN BERİ CHP BAYRAGINI GÖGÜSLEMİŞ BİR BABANIN EVLADI OLARAK SEN, OLAYLARA SADECE GÖRMEK İSTEDİĞİN YÖNÜNDEN BAKIYORSUN. VEFA ÜLGÜR 13 YILDIR PARTİSİNİ EN İYİ BİR ŞEKİLDE TEMSİL ETMEKTEDİR. TÜRKİYEDE 29 İL, 327 İLÇE VE BELDE BELEDİYE BAŞKANLARI İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA VE YOLSUZLUKLUK DAVALARIYLA BOGUŞMAKTADIR. NE MUTLUDUR Kİ SELÇUK BELEDİYESİNİN SİCİLİNE BU KONUDA BU GÜNE KADAR BİR İHTAR DAHİ YAZILMAMIŞTIR. SENCE BU ADAM GİBİ BİR BELEDİYE BAŞKANLIGI GÖREVİ DEĞİLMİDİR. BELEDİYE BAŞKANLIGI SANA İŞ VERİNCEMİ OLACAK, BELEDİYE BAŞKANLIGI PROJESİNE UYGUN OLMAYAN EVİNE RUHSAT VERİNCEMİ OLACAK, BELEDİYE BAŞKANLIGI HER GİTTİĞİNDE KAPISINI ÇALIP BELEDİYE BAŞKANINI GÖRÜNCEMİ OLACAK. SENİN VE SENİN GİBİLERİN BELEDİYE BAŞKANLIGINA BAKIŞ AÇISI NE BANA ONU SÖYLE. SORMUŞ OLDUGUN SORUNUN CEVABIDA BURADA İŞTE, BİZİMLE BİRLİKTE YÜRÜYÜPTE YANIMIZDAN AYRILAN DEĞİL, KOVALADIGIMIZ İNSANLAR TOPLULUGU, KENDİ ÇIKARLARINI ÖN PLANA ÇIKARDIKLARI İÇİN UZAKLAŞTIRILDI. ONLAR KENDİLERİ GİTMEDİ YANİ ANLAYACAGIN. DALKAVUKLUK MESELESİNE GELİNCE, KİMSE KİMSENİN ADAMI DEĞİLDİR HERKEZ KENDİ KENDİNİN ADAMIDIR NE KEDİYLE İŞİMİZ OLUR NEDE FAREYLE. BİZ KENDİ İŞİMİZE BAKARIZ. İCABINDA BİR HAFTA GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIRIZ ARKAMIZA DÖNÜPTE HANİ BİZİM FAZLA MESAİ PARAMIZ BİLE DEMEYİZ. BİZ SELÇUKTA YAŞAYAN TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINA EL UZATMAYIZ UZATMADIKTA. SENİN 18 OYUNA GELİNCE, SEÇİMDE ÇIK TAHSİN AGA CAMİNİN ÖNÜNE SATILIK OY VAR DİYE BAGIR BİRİLERİ ÇIKAR KAPAR SENİ. ELLERİNİN KIRILMASINADA GEREK KALMAZ. SEN 18 OYLA GİDERSİN AYŞE TEYZE 19 OYLA GELİR BU BÖYLEDİR SİYASETTE. BİRİ GİDERRRRRRR,,,,,,BİRİ GELİRRRRRR….GÖNÜLLER HOŞ OLSUN YETER. SENDE BAK İŞTE KEDİYLE FAREYLE UGRAŞIRKEN 1957 DEN BİLE ÖĞRENEMEDİKLERİNİZİ BÖYLE İNTERNET SAYFALARINDAN ÖĞRENİRSİNİZ. AYRICA SAMİMİYETİN İÇİNDE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ÇOK AÇIK SÖZLÜSÜN NE KADAR CHPLİ BİR AİLE OLDUGUNUZU GÖRDÜK :)) ANLAŞILAN O Kİ Bİ İTİRAFTA DAHA BULUNMAN GEREKİYOR ONUDA YAPTA İŞİN ÖZÜNÜ HERKEZ BİLSİN. (Hadi söyle söyle seninde yamuk bi işin vardı vefa başkan olmaz yapamazsın dedi deme) AH SENİ SENİİİİİ…..!

  6. deniz dedi ki:

    Neler oluyor ya mesele kireççiliye giden su bunlar kendi kendini yiyip bitiriyor anlaşılan akp ve chp içinde 4 parça olurken MHP nin saman altından su yürütür gibi yönetimi harıl harıl çalışıyor parti ye katımları gün geçtikçe yeni adayını duyanlar gördüğümüz kadarıyle sayın levent başkanım diyenlere gözlerimle görmesem kimse inandıramazdı beni AKP ve CHP ye duyulan güvensizlikten insanlar bıktığı için sözünün eri kişilerin yanında yer almak ister şu an görünenki selçukta tek güven parti yönetimiyle vede adayıyla MHP KARARLI üç hilali selçuk kalesine dikecek birde kireççiliye suyu önce kim getirmiş araştırın tabiki MHP İLÇE BAŞKANIN atılımıyla gelmiştir at hüseyinin nam hasanın olmasın

  7. şaziye söğütçü dedi ki:

    selçukta gelmiş geçmiş tüyü bitmemiş yetim hakkını yiyen 1yukarıda haram zıkkım olsun tayip burdada vefa demiyorum yönetimindekilerdir BAŞKAN at şu kamburları artık sırtından gözünü aç kim ne derse desin havasını alır yaptıkların yapacaklarının teminatıdır AKP ilçe başkanı selçukta yapılanlara köstek olacağına destek olsaydı selçuk uçardı şuan görünen selçukta CHP MHP yarışıcak gibi akp nin adı dahi anılmaz andırmayızda

  8. CEVABEN 2 dedi ki:

    SENDEN CHP Lİ FALAN OLMAZ. FAŞİZAN BİR TAVIRDIR BU. 18 OY GİDER 19 OY GELİR KISMINA GELİNCE…GÖRECEĞİZ…..BİZ SABIRLA BEKLİYORUZ…..SİZİ GİDİ SALON SİYASETÇİLERİ..

  9. HIZMET ERLERI SOZUM SIZE... dedi ki:

    sayin yetkililer cumhuriyet mah. baris caddesinin en sonuna gelinde rezalet görun mahallenin gobeginden gecen ustu acik dereyi ayrica dere icinde saril saril PATLAK BORUDAN AKAN SUYU GÖRÜNDE REZALETI FARKEDIN UCUBENIN IYI ÖRNEGININ BIRISIDE BARIS CADDESINDE… BECERIKSIZ TAMIR EKIBINIZ 10 DEFA OLDU GELIYOR NASIL OLUYORSA TAMIR EDEMIYORLAR ÖYLE INSANLARIN FATURALARINA ATIK SU ÜCRETI YANSITMAKLA OLMUYOR YAZIK GÜNLERDIR O SU BOSA AKIYOR HER YIL AYNI REZALET KARDESIM BU KADAR BECERIKSIZLIK OLMAZ KUSURA BAKMAYIN BECERIKSIZ DEDIM AMA YAPACAK BIR SEY YOK DERENIN HER BIR YANINDAN KUFLU DEMIRLER CIKMIS DURUMDA ALLAH KORUSUN BIR COCUGA BIRSEY OLSA BUNUN HESABINI KIM VERECEK EGER KI BIZ YONETICIYSENIN HIZMET ICIN GELDIYSENIZ YAPIN KARDESIM ISINIZI SAYIN BASIN SIZDE BU KONUYU BIR INCELEYIN GELIP GORUN HABERINI YAPIN GECEN YIL YAPTINIZ HABERI FAKAT UMURSAMADILAR GELIP TEKRAR GORUN…

  10. TALİYE SARICA dedi ki:

    SELÇUK HEPİMİZİN YAPILMASI GEREKENLER YAPILMALI GÖRÜŞÜM NE OLURSA OLSUN SELÇUK İÇİN YAPILANLARA DESDEK OLURUM KİREÇLİ KÖYÜNE ELEKDİRİK N BAGLANDIMI DAHA ÖNCELERİ YOKDU

  11. ben ten dedi ki:

    su gibi aziz ol başkan.su hizmeti çok hayırlı.hatta 15 yıldırdır yapabildiğiniz en hayırlı hizmet.sıra şirinceden sonra eski kireççili köyünü ihya etmek.ne de olsa hanım köyü yakışır.bakın söylüyorum şimdiden arsa arazi alın

  12. hizmet erine cevap dedi ki:

    kardeşim önce sen kanal ve su işleri kime ait bi onu öğren ondan sonra buralarda yorum yap. 3 kuruşluk muhalfetlik yapacan onuda yüzüne bulaştırmışsın. eğitim herkese şart.

    1. HIZMET ERLERI SOZUM SIZE... dedi ki:

      o kanali kim yapti aydan mi geldiler yaptilar pislik icinde kuflu kuflu demirleri gorde ondan sonra gel bu arada sizin goreviniz ney belediyecilk hizmetleri neler ilk once bunu ogren baris cad. gelmeden de yorum yapma egitimide sizden alacak degilim allah sukur senin gibi :)) bos konusmam gereksiz…

  13. BEN TEN EFENDİ dedi ki:

    ben ten terbiyeni takın belden aşağı siyaset yapmaya kalkma alırsın başına belayı. sanane milletin karısından kızından. terbiyesiz adam. adam gibi yaz oraya adınıda dikileyim karşına orda söyle o lafı.

  14. selçukkk dedi ki:

    siz neyin havasındasınız ya yapmazsın bir dert yaparsın bin dert siyaset yapmasını bilende yazıyor bilmeyende yazıyor kardeşim.VEFA başkan yapsada yapmasada kimse arkasında durmuyor.Selçuk 30000 nüfuslu bir yer selçuk için yapılan projelerin arkasında kim duruyor dürüst olmak gerekirse bende durmuyorum.Neden peki yüklemişiz tüm yükü belediyeye belediye başkanına oooohhhh ne rahat.VEFA başkan izmire bağlanacaz buna hep beraber karşı çıkalım dedi ne oldu kendisi duydu.Hani o çok sevdiğiniz parti başkanları nerdeydi bu adamın arkasında durmadılar hepsi omuz omuza izmire bağlanalım diye halay çekmediler mi.Ondan sonra ne oldu kahve dedikoduları başladı vefa başkan büyükşehiri mahkemeye verdi diye.BURDAN SİZE SESLENİYORUM KAYPAK SİYASETÇİLER hiç biriniz adam gibi vefa başkanın arkasında dursaydınız selçuk bu hale gelmezdi.Yol bozulur izmir büyükşehir belediyesi ekibi bekleki gelsin.Bundan öncesinide gördük fazla bir zaman olmadı 14 sene öncesi.Ozamanın belediye başkanınıda gördük yardımcısınıda gördük.Arada dünya kadar fark var be uyanın artık bulduğunuz bu değere sahip çıkın ADAM GİBİ ADAMLARIN arkasında durun. açın artık gözünüzü insanın ekmeğinde gözü olanlara inanmayın artık bulduğunuz bu değere sahip çıkın yoksa bunuda bu çirkin siyasete kurban verirsek DAHA ÇOK BURDA ÇENENİZİ YORARSINIZ.

  15. selçukluyum dedi ki:

    çok doğru çok selçuk kardeş ,başkanın yapacağı hiç birşey yok İZMİRE bağlanınca herşey ordan sorumlu ne kadar cahill denksiz insanlar her yükü başkan gelin görün bi adım Torbalı heryer delik deşik kanalızasyon bağlanıyor hepsi izmirden toşoron şirketler yapıyo toz kum berbat dışarıya kafanı uzatamazsın ne zaman biteceğini asfaltlama nezaman olur kimse bilmıyorrr ……….sizde boşuna vefa yı suçlamayınnn vatandaşşş