site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kıraç, İzmirlilerden Helallik İstedi

Kıraç, İzmirlilerden Helallik İstedi
10.05.2013
A+
A-

cahitkiracKıraç, yeni görevi dolayısıyla tüm İzmirliler’e mesaj göndererek, “İzmirliler’e allahaısmarladık diyorum. Haklarını helal etsinler” dedi. Yeni Diyarbakır Valisi, atamanın EXPO’yu etkilemeyeceğini ve Başkan Kocaoğlu’nun ziyareti sırasında kentte olacağını da duyurdu.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, makamında Diyarbakır Valiliğine atanmasıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, atamaların ülkeye ve millete hayırlı olması dileğinde bulundu.

İzmir’de 6 yıldır görev yaptığını ve mesai arkadaşlarıyla el birliği, gönül birliğiyle hizmetleri yürütme gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Kıraç, “Bir kaç gün burada vedalaşma programım var. Ondan sonra da yeni görev yerimize gideceğiz. Allah hayırlı, uğurlu etsin” diye konuştu.

Kıraç, atamanın çözüm sürecinde gerçekleşmiş olmasına ilişkin soru üzerine şunları kaydetti: “Bu ülkenin, kan kaybına, şehide tahammülü yok. Barış. Barışa kimse karşı çıkamaz. Biz istiyoruz ki, insanların kanı dökülmesin. İnsanlar bin yıldır bu coğrafyada ortak yaşıyor. İnşallah, iyi bir yol açıldı, bu süreç kesintiye uğramaz. Bu birlik ve beraberlik olgunlaşır, yerine oturur ve insanlar barış, kardeşlik ve huzur içerisinde, her noktada yaşamlarını sürdürürler. Buna bir katkımız olursa kendimizi mutlu hissederiz. Ben iyi olacağını umuyorum.”

“İKİ KENT ARASINDAKİ DOSTLUK KÖPRÜSÜ SIKLAŞIR”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 23 Mayıs’ta gerçekleştireceği Diyarbakır ziyaretini de değerlendiren Kıraç, o tarihte, İzmir’in EXPO adaylığı çerçevesinde daha önceden planlanmış yurt dışı programının olduğunu, ancak yeni gelişmeyle o tarihte muhtemelen Diyarbakır’da bulunacağını belirtti.

Kıraç, atamanın ve ziyaretin iki kent arasındaki ilişkilere olumlu katkısı sağlayacağına inandığını ifade ederek, “Biz oradayız. İzmir ile Diyarbakır arasındaki gönül köprüsü biraz daha sıklaşır tahmin ediyorum” dedi.
   
“EXPO SÜRECİNİ ETKİLEMEZ”

EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanlığı görevini de yürüten Kıraç, Diyarbakır Valiliğine atanmasının İzmir’in EXPO sürecini etkilemeyeceğine inandığını, devlette devamlılığın esas olduğunu ve işlerin aksamadan yürüyeceğini söyledi.

Kıraç, İzmir Valiliğine atanmasıyla birlikte EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanlığına getirilmesi beklenen Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile görüştüğünü, başta EXPO süreci olmak üzere İzmir ile bilgi ve birikimini kendisiyle paylaşacağını dile getirdi.

Adaylık sürecinde 12 Haziran’da Paris’te bulunan Uluslararası Sergiler Bürosu’nda ikinci sunumun yapılacağını ve bir olumsuzluk olmayacağını vurgulayan Kıraç, şunları söyledi:

“Oraya gidecekler, yapılacaklar, gösterilecek görseller belli. Diğer çalışmaları tamamlamış durumdayız. Sayın Valimiz Toprak’a da bunu aktarırım. Ben sorun olacağını düşünmüyorum.

EXPO tabi ki İzmir için, Türkiye için, bölge için önemli. Atamam etkilemez, bütün plan belli. Diğer aktörler burada zaten Sayın Bakanımız var, yürütme yönlendirme kurulu üyeleri görevlerinin başında. Sayın Valimiz geliyor, ben kendisiyle görüşeceğim. Bundan sonraki süreçte de her istendiğinde, yapılan çalışmalarla ilgili fikir, görüş almak isterlerse görüşümüzü paylaşırız, destek olmaya devam ederiz.”

Kıraç, yeni görevi dolayısıyla tüm İzmirliler’e mesaj göndererek, “İzmirliler’e allahaısmarladık diyorum. Haklarını helal etsinler, 6 yıldır birlikteyiz. Tüm gücümüzle ülkemize, bölgeye hizmet etmeye gayret ettik. Diyarbakır da eski çalıştığım bölge, Kulp Kaymakamlığı görevim var. Onlara da merhaba diyorum, buluşmak dileğiyle” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.