site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kimsenin çözeceği yok!

Kimsenin çözeceği yok!
07.03.2017
A+
A-

Torbalı Subaşı mahallesindeki sorun çözülemiyor. Yolun karşısına geçmek için hayatlarını tehlikeye atan vatandaş, alt veya üst geçit istediklerini defalarca dile getirdi. Vatandaş ‘kimsenin çözeceği yok’ diyerek sitem etti

Torbalı Subaşı Mahallesi’nde başta öğrenciler olmak üzere karşıdan karşıya geçenlerin kabusu her gün tekrarlanıyor. Son olarak geçtiğimiz yıl 12 yaşındaki Azat Erten’in kaza geçirerek hayata veda ettiği yolda neredeyse her gün bir tehlike atlatılıyor. Vatandaşların birçok işi için karşıya geçmek için kullandığı karayolunda ne güvenlik geçişi var ne de sinyalizasyon. Subaşı ve Pamukyazı mahallelerinin en büyük sorunu, saatte, binin üzerinde aracın geçtiği İzmir Aydın asfaltına üstgeçit yapılamaması. Bölgede oturan öğrenciler ve vatandaşlar, bu yoldan karsıya geçebilmek için trafik ekipleri veya belediyenin görevlendirdiği çalışanlar tarafından karşıdan karşıya geçebiliyorlar. Bu bölgede yeni bir düzenlenmenin yapılması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, üst veya alt geçit yapılmasını istiyor. Her defasında sorunlarını dile getiren vatandaş, durumdan bıkarak ‘kimsenin çözeceği yok’ diyor.

DAHA KAÇ KİŞİ ÖLECEK

Yolu en aktif kullananlar ise okula giden çocuklar. Günde en az iki defa bine yakın öğrenci bu yolu kullanırken, veliler de büyük tedirginlik yaşıyor. Subaşı İlköğretim Okulu’na giden öğrenciler haftanın 5 günü ölüm tehlikesiyle burun buruna. Kaldırım, refüj, sinyalizasyon ve üst-alt geçidin olmaması öğrencileri zor durumda birikiyor. Azat Erten’den önce de bu bölgede ölümlü kazaların yaşandığı ve vatandaşlarında tedirginliğin devam ettiği öğrenilirken, sorun halen devam ediyor. Torbalı Belediyesi tarafından görevlendirilen bir kişi her gün öğrencileri karşıdan karşıya geçirse de mesai ve eğitim saatleri dışında da çok fazla kişi karşıdan karşıya geçmek zorunda kalıyor. Güzergahı kullanan vatandaşlar, kimsenin kendilerine sahip çıkmadığını söyleyerek, “Bu noktaya üst veya alt geçit yapılmadığı sürece ölümler devam edecek. Yıllarca aynı şeyleri tekrarlamaktan bıktık. İlçe merkezine son yıllarda birçok şey yapıldı. Fakat burada halen bir gelişme yok. Gelişme olması için daha kaç kişinin ölmesi gerek” diye sitem etti.

KİMSE ÖLMESİN

ÇOCUKLARININ her an kaza ile karşı karşıya olduğunu söyleyen veliler çocuklarını okula gönderirken oldukça tedirgin. Birçok aile çocuğunu kendisi okula götürüp getiriyor. Yetkililerin önlem alınacağını söylediği yolda henüz bir çalışmamanın yapılmaması geçtiğimiz yıl 12 yaşındaki bir çocuğun hayatına mal olmuştu. Bu durum Subaşı Mahallesi sakinlerini ise isyan ettirmiş durumda. Üst veya alt geçidin olmaması özellikle çocukların okula giriş ve çıkış saatlerinde sorun oluyor diyen mahalle sakinleri, yetkililerin bu konuda acilen önlemler alması gerektiğini söylediler. Yıllardır dile getirilen ve bir türlü çözüme kavuşmayan İzmir Aydın asfaltı, vatandaşlar arasında ise ‘Ölüm yolu’ olarak biliniyor. Daha önceki yıllarda karşıdan karşıya geçmek isteyen birçok kişi bu yolda hayatını kaybetmişti. Son kaza ise geçen yıl bir çocuğun ölümüyle sonuçlanmıştı.

Haber: torbaliege.net – Amede ALPAGUT

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.