site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kılıçdaroğlu: Hükümetin Uludere’de Özür Borcu Var

Kılıçdaroğlu: Hükümetin Uludere’de Özür Borcu Var
29.07.2012
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uludere’de yakınlarını kaybeden ailelerin temsilcileriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu ayrıca Müslüman ve Arap ülkelerin gazetecileriyle iftarda bir araya gelecek.

Kılıçdaroğlu, Uludere olayında hayatını kaybedenlerin yakınlarının temsilcilerini parti genel merkezinde kabul etti.

Uludereliler’in acısının çok büyük olduğunu ve bunu herkesin kabul ettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ”Hükümetin size bir özür borcu var ve o borcun yerine gelmesi gerekiyor” dedi. Kılıçdaroğlu, bir ülkenin insanlarının, o ülkenin uçakları tarafından öldürülmesinin kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Uludereliler’e, ”Acılarınızı unutmak kolay değil” diyen Kılıçdaroğlu, CHP olarak ellerinden gelen her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını söyledi.

Özellikle Güneydoğu’da, gençleri işsizlik ve yoksulluk nedeniyle kaçakçılık yapmaya mecbur eden politikaların değiştirilmesini gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, bölge insanının da fabrikalarda, tarlalarda çalışmasının sağlanması gerektiğini belirtti.

Uluderelilerin istekleri

Uludereliler, sadece adalet istediklerini, ancak hükümetten faillerin bulunması, heron görüntülerini kimin yönlendirdiği, kimin ‘vur’ emri verdiğini ortaya çıkaracak adım göremediklerini iddia ettiler.

Olayın yaşandığı günden beri adalet arayışını sürdürdüklerini dile getiren Uludereliler, şimdiye kadar kimsenin görevden alınmamasının, sorumluların ortaya çıkarılmamasının hükümetin olaya yaklaşımını gösterdiğini savundular.

Uludereliler, dönemin kaymakamı Naif Yavuz’u darbetmekten 5 kişinin tutuklu olduğunu anımsatarak, savcılığın olaya karışan diğer kişilerin teslim olmadığı için dava açmadığını ve tutukluların mağdur edildiğini de öne sürdüler.

”Uludere, ortak dram”

Uludereliler’in şikayetlerinden sonra tekrar konuşan Kılıçdaroğlu, kendilerinin de adalet istediğini ve Türkiye’de en çok adalete ihtiyaç olduğunu söyledi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yeteri kadar kamu yatırımı olmadığını ileri süren Kılıçdaroğlu, CHP’nin bölge politikasının daha fazla yatırım ve istihdam yaratmak olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu, ”Demek ki sorunlarımız ortak. Siz kurşuna daha yakın bölgedesiniz. Can kaybı, çatışmalar çok fazla oluyor bölgenizde. Acılar daha fazla yaşanıyor. Bunların da sonlandırılması siyaset kurumunun görevidir” diye konuştu.

Demokrasinin özünün insana saygı ve yaşam hakkının korunması olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, ”Umarız adalet olur, sizden özür dilenir ve failler ortaya çıkarılır. Uludere’de yaşanan dram, Türkiye Cumhuriyeti’nde kendisini insan olarak gören herkesin ortak dramıdır. Hepimiz olayın üzerine gitmeli, failleri ortaya çıkarmak için çaba harcamalıyız” diye konuştu.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    sen özür dile kılıçdaroğlu
    peki uludere de ki lerin kimlerden acaba özür borcu var

  2. Öznur ÇALIKUŞU dedi ki:

    Devlet uludereye kişi başı 130 bin lira tazminat ödedi. Peki bir şehit ailesine ödenen tazminat nedir ? Vatan uğruna kolunu, bacağını, gözünü uzuvlarını hatta aklını kaybetmiş olan gazilerimizin durumu nedir ? Şehit çocukları Efese ücretsiz giremezken, bu vatan için teröristle savaşan askerler neden yıllardır Silivri’de Hasdal’da esir ediliyor. Sadece Atatürk, vatan ve millet sevgisi ile dolu olan gencecik teğmenlerin hayatı neden karartıldı.Yüzlerce binlerce tutklu veya tutuksuz yakınlarının yaşadıkları dramlar sizi ilgilendiriyor mu ? Biraz da bunlara kafa yorsanız diyorum..

  3. Öznur ÇALIKUŞU dedi ki:

    BU HÜKÜMET BİNLERCE ŞEHİTTEN, GAZİLERDEN VE AİLELERİNDEN ÖZÜR DİLEDİ Mİ ? 35 BİN İNSANIMIZI VE BİNLERCE MEHMETÇİĞİMİN KANINI İÇEN PKK İLE OSLO’DA MASAYA OTURAN HÜKÜMET KİMDEN ÖZÜR DİLEDİ SAYIN KILIÇDAROĞLU ?

  4. Anonim dedi ki:

    al kılıçtaroglunu vur tayıbe ıkısıde kürtcu oy ugruna yapmıyacakları yok ruh ikizleri..tek care mhp sankı ölenler camabe oynarken olmüs..benım sehıdım gazım para alamıyo evının elektrıgı kesılıyo..askerım cezaevınde,polısım vekılın kocakafalı oglunun onunde sırada bekletılıo bunlarda aptal aptal konusuyorlar allah……………………….

  5. Anonim dedi ki:

    ATATÜRKÜM Bİ KALK GÖR BIRAKTIĞIN EMANETİN KİMLERİN ELİNDE

  6. Anonim dedi ki:

    Atatürkün partisini ne hallerde düşürdün sen kılıçdaroğlu bitirdin partiyi

  7. Anonim dedi ki:

    şu en baştaki mavi takım elbiseli elinde kağıt olan Habur teröristlerinin avukatlığını üstlenen arkadaş sezgin tanrıkulu değil mi hatta bu arkadaş chp genel başkan yardımcısı değilmi?

  8. Öznur ÇALIKUŞU dedi ki:

    O DA BİRŞEY Mİ ? PKK ÜNİFORMALI KİŞİYE NE DEMELİ ?

  9. APASASLI'NIN EMİR ERİ dedi ki:

    ÖZNUR ÇALIKUŞU, APASASLI’YI GEÇTİN HA. HER HABERE YORUM, HER KÖŞE YAZISINA DEĞERLENDİRME…APASASLI’NIN PEK SESİ ÇIKMIYOR ARKADAŞLAR. bİLENLER GÖRENLER HABER VERSİN.

  10. Öznur ÇALIKUŞU dedi ki:

    RAHATSIZMI OLDUN ?

  11. kordelya dedi ki:

    bu adamdan cacık olmaz
    akp ve pkk neyse bu adamında onalrdan farkı yok hatta fazlası var.
    yazık cok yazık bu adam chp ye hıc yakısmıyor

  12. kemalinkemali dedi ki:

    Yazdıklarımız neden yayınlanmıyor tek tip yorum istiyorsanız en başa yazın bizde boşuna uğraşmayalım.