site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

“Kesişen Zaman” Anıtı açıldı

“Kesişen Zaman” Anıtı açıldı
12.10.2015
A+
A-

Kesişen Zaman-Anıtı açıldı (2)

Selçuk’un tarihi ve kültürel değerlerine 60 yıldır katkı sunan Quatman ailesinin fertleri Kesişen Zaman Anıtı’nın açılışı için Selçuk’a geldi. Anıtın açılışından önce Başkan Bakıcı’yı makamında ziyaret eden Quatmanlar Selçuk Belediyesi ile yeni bir protokol imzaladı. Kesişen Zaman Anıtı’nın açılışında Ankara’da yaşanan bombalı saldırı kınanarak teröre lanet edildi.

Bu eser dostluğumuzun simgesi

Efes Amerikan Derneği Başkanı George W. Quatman, kardeşleri David Quatman, George Quatman, kuzeni James Quatman ve derneğin diğer üyeleri Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Quatman; “Lope’nin tasarladığı bu eserin burada yapılmasından çok mutluyuz. Bu eserin sonsuza kadar dostluğumuzun simgesi olarak burada kalmasını istiyoruz” dedi. George W. Quatman kendisiyle aynı ismi taşıyan dedesi George B. Quatman sayesinde şu anda Selçuk’ta olduğunu söyledi.  Quatmanlar Başkan Bakıcı ve diğer katılımcılara üzerinde Amerikan Efes Derneği logosu ve “60. Yıl” yazısı olan beyaz şemsiye hediye etti.

Efes Amerikan Derneği’ni temsilen George W. Quatman ile Başkan Bakıcı ile açılış öncesi bir protokol imzaladı. İmzalanan protokole göre mevcut anıt ile Meryem Ana Heykeli’nin ışıklandırılması ve çevre düzenlemeleri Efes Amerikan Derneği’nin katkılarıyla sağlanacak.

“Anıt yalnızca bugüne değil, geçmiş ve geleceğe özel bir anıttır”

Amerikan Efes Derneği tarafından Selçuk Belediyesi desteğiyle yaptırılan Selçuk halkına hediye edilen “Kesişen Zaman” isimli anıtın açılış töreninde ilk olarak Davip Lope konuştu. Kesişen Zaman anıtı hakkında bilgi veren heykeltıraş Lope; bugünün özel bir gün olduğunu ifade ederek sözlerine başladı. 2008 yılında Meryem Ana Heykeli’ni onarmak için Selçuk’a gelişinden itibaren geçen süreci özetledi. Lope “Kesişen Zaman” Anıtı’nın yapımının başlangıcından itibaren yaşadığı sürecin ilk başlarda bilinmezliklerle başladığını söyledi. Daha önce saat kulesi yapmadığı için zorlandığını ifade eden Lope babası ve kardeşine danıştığını söyledi. Lope; “Selçuk için,  Amerika’da yaşayan insanlar için, bu projeyi destekleyen insanlar için özel bir şey yapmak istedim. Kardeşiyle birlikte yedi yıla yakın bir zamanda bu anıtın inşası için çalıştık. Bu anıt yalnızca bugüne değil geçmiş ve geleceğe özel bir anıttır.”dedi

“Bu anıt nesiller boyu takdir edilecek”

Lope konuşmasında şunları söyledi: Bir sanatçı olarak yalnızca güzel olan değil, merakınızı arttıran, hislerinizi uyandıran, hayatta kendinize ait olan sorular sormanızı sağlayan bir eser yarattım. Selçuk’a geldiğiniz zaman göreceğiniz çok şey var. Umut ediyorum ki; Selçuk’a gelen insanlar bu noktayı başka bir ziyaret noktası olarak takdir eder, anlar, sorular sorar, saygı duyarlar. Bu anıtı yaptığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. İnsanların bu anıta görüp dokunup, bu anıta dair bir şeyler sorgulamasını istiyorum. Benim için çok önemli. Bu anıt nesiller boyu takdir edilecek. Her şey için çok teşekkür ederim. Çalışanlarıma, belediyenin mühendis ve mimarlarına Yusuf Yavaş’a ve bu projeye destek veren herkese çok teşekkür ederim” .

“Quatmanlar bizim fahri hemşerimizdir”

Kesişen Zaman Anıtı açılış töreninde konuşan Başkan Bakıcı;  Quatman ailesinin Selçuk’un tarihi ve kültürel değerlerine yaptığı katkılardan söz ederek konuşmasına başladı. Meryem Ana Evi’ne ilk restorasyonun George W. Quatman’ın girişimiyle yapıldığına dikkat çeken Başkan Bakıcı; “1955 yılında bu yana Sayın Quatman tarafından kurulan Amerikan Efes Derneği aracılığıyla Meryem Ana Evi’nin yanı sıra St. Jean Kilisesi’nin bulunduğu meydanın kazılması, kilisenin restorasyonu,  Şirince’deki Kilise ve Meryem Ana Evi’nde yapılan restorasyon çalışmaları, Meryem Ana Heykeli’nin yapılması Quatman Ailesi’nin Selçuk’un kültürel ve tarihsel değerlerine sunduğu katkılar arasında yer alıyor” dedi.  1978 yılında dönemin belediye başkanı Dr. Cahit Tanman tarafından George B. Quatman’ın oğlu Joseph Quatman’a fahri hemşerilik unvanı verildiğinden söz eden Başkan Bakıcı; “Ben bugün kendilerinin de müsaadeleriyle üçüncü kuşak Quatmanlar’ı da hemşerimiz olarak kabul ediyorum. Değerli katılımcılar aslında burada bugün bir misafir ağırlıyormuş gibi görünsek de Sayın Quatmanlar bizim fahri hemşerimiz” dedi.

Bu topraklar barış ve hoşgörü mesajının verildiği topraklardır

Kesişen Zaman Anıtı açılışı dolayısıyla Selçuk’un tarihsel önemine değinen Başkan Bakıcı; “Bu topraklar gerçekten uluslararası öneme sahip topraklardır. Burada tespit edilmiş 8500 yıllık bir tarih ve medeniyetten bahsediyoruz. Bu anlayış ile yaklaşım ortaya koymak, tüm insanlığa buradan barışın, sevginin ve hoşgörünün mesajını vermek ve dünyada barışın kurulması için bize ne düşüyorsa bu topraklardan başlatmamız gerektiğine inanıyorum” dedi.

60 yıl sonra çocuklarımız burada olacak

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı da yaptığı konuşmada Quatman ailesinin Selçuk’a yaptığı katkılardan söz etti. Quatmanlarla Selçuk’un işbirliği sonsuza kadar devam edecek. Selçuk’a yapılan katkıların her zaman değer verilerek anılacak. Ben bugüne kadar Selçuk’un tarihi değerlerine katkı sunan Quatman ailesinin tüm fertlerine teşekkür ediyorum” dedi.

“Amerika’ya götüreceğimiz hatıralarla kalbimizde daima kalacaksınız”

Son olarak konuşan Efes Amerikan Derneği Başkanı George B. Quatman; “60 yıl önce büyükbabam Selçuk’u ziyaret etti ve hayatını sonsuza kadar değiştirdi. 60 yıl sonra Selçuk halen daha Quatman ailesinin hayatını değiştirmeye devam ediyor. Bundan 60 yıl sonra çocuklarımız torunlarımız yine burada olacak. Kaymakam ve belediye başkanımızla yeni bir protokol imzaladık. Bu protokol arkamda gördünüz gibi yeni projelerin gelecekte olacağını tasdik eder. Bugün Selçuk’ta çok güzel bir gün. Amerika’ya götüreceğimiz hatıralarla kalbimizde daima kalacaksınız. Her şey için çok teşekkür ederim.” dedi.  George W.Quatman tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün Kesişen Zaman Anıtı Heykeli’nde kullanılan mermerlerden yapılan bir resmi Başkan Bakıcı’ya hediye edildi.

“Terörü Lanetliyoruz”

Yapılan konuşmaların ardından başta Quatmanlar olmak üzere Kaymakam Boyacı, Başkan Bakıcı “Kesişen Zaman” anıtı kurdelesini kesti. Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra David Lope “Kesişen Zaman” anıtının içerdiği parça ve öğeler hakkında ayrıntılı bilgi verdiği sırada  Ankara’da meydana gelen patlamayla ilgili bilgilendirilen Başkan Bakıcı yaptığı konuşmada patlamada hayatını kaybeden vatandaşlar için duyduğu üzüntüyü dile getirerek; “Terörü lanetliyorum. Böyle şeylerin sadece ülkemizde değil, dünyanın hiçbir yerinde yaşanmamasını istiyorum. Barış, özgürlük kolay gelmiyor. Barışa ve özgürlüğe sahip çıkmamız lazım, korumamız lazım. Bu hepimizin görevi. Dünyanın neresinde hangi ülkenin vatandaşını hedef alırsa alsın terörü lanetliyoruz. Barış ve özgürlükten yanayız” dedi.

Açılışın ardından yaşanan terör saldırısı nedeniyle diğer programlar iptal edildi.

Kesişen Zaman-Anıtı açıldı (1)

Kesişen Zaman-Anıtı açıldı (3)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    BİR TANE DE DÜRBÜN KATSADINIZ ÇEVREYE SAATİ GÖRMEK İÇİN

  2. Anonim dedi ki:

    Bu belediyenin başkanı Zeynel Bakıcı mı Kaymakammı ?

  3. Anonim dedi ki:

    o kadar boş işlerle uğraşıyorsunuz ki.selçuk önceden can çekişiyordu şimdi ise öldü.