site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kentleri Ranta Teslim Etmeyin

Kentleri Ranta Teslim Etmeyin
14.07.2013
A+
A-

baskan-sehir-plancilar2

Selçuk Belediyesi’nce her yaz Selçuk Pamucak sahilinde düzenlenen yaz kampının ilk konukları Şehir Plancıları Odası oldu. Planlamacıları kampta ziyaret eden Başkan Ülgür, şehir planlama öğrencilerinden gelecekte kentleri korumaya yönelik hassasiyet sergilemelerini istedi.

İlkini geçen yaz yine Selçuk Pamucak sahilinde düzenleyen Şehir Plancıları Odası bu yaz da planlama öğrencileri ile yaz eğitim kampı için Selçuk’a geldi. Türkiye’nin tüm üniversitelerindeki 100’den fazla Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencisi ve akademisyenin katıldığı kampta ayrıca tüm Türkiye’den başta TMMOB Şehir Plancıları Odası olmak üzere bir çok sivil toplum örgütünden temsilci yer aldı.

Pamucak sahilinde 9 gün boyunca süren kamp tam bir eğitim kampı havasında geçti.

Güne sabah sporu ile başlayan kampçılar, ardından Kentsel Haklar ve Mücadele, Mesleki Etik Uygulama Deneyimleri, Kentsel, Tarihi ve Arkeolojik Sitlerde Koruma, Meslek Odaları ve Örgütlenme, Doğa ve Çevre Koruma, Kentsel Dönüşüm, Afet ve Barınma Hakkı, İnsan Hakları, Demokratikleşme, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği gibi konularda eğitimler aldı.

Ayrıca tiyatro, heykel, kentsel sorunlar ve çözüm önerileri gibi atölyelerin düzenlendiği kampta öğrenci forumları ve film gösterimleri de düzenlendi. Kamp katılımcıları ayrıca her gün Selçuk’un farklı bir noktasına gezi düzenleyerek tarihi ve turistik yerleri görme fırsatı elde etti.

Kampta her gün bir birinden değerli isimleri konuk eden şehir plancılarını Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür de ziyaret etti.

“KENTLERİ KORUYUN”

Verimli kamp ortamında 2 yıldır kendilerini misafir eden Selçuk Belediyesi’ne teşekkür eden TMMOB Şehir Plancıları Odası Başkanı Necati Uyar, plan disiplini nedeniyle kaçak yapılaşmaya müsaade edilmediği için Selçuk’ta çok düzenli bir kentleşme olduğunu ifade ederek, bundan ötürü Başkan Ülgür’ü tebrik etti.

Kenti asıl koruması gereken merkezi hükümetlerin geçmişten bu güne Selçuk’u değişik alanlarda ranta açmak çabası içinde olduğunu ve planlı Selçuk’un belediyenin çabaları ile korunduğunu söyleyen Başkan Ülgür “Tüm Türkiye’de plansız kentleşmelerin en büyük sebebi merkezi hükümetlerin belli kesimlere rant sağlamak için aldığı kararlar, verdiği tavizlerdir. Bütün bunların yanında Türkiye’de ranta dönük olarak kurulmuş sivil toplum örgütleri var. Bunlar merkezi hükümete yakın durarak, kentlerdeki rantı kendilerine ya da yandaşlarına aktarılması çabası içindeler. Efes’te benzer olayları biz de yaşadık ve yaşıyoruz” dedi.

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, 2012 yılında 27 milyon TL’lik Selçuk Belediyesi bütçesinin sadece 4,5 milyon TL’sinin merkezi hükümet tarafından gönderildiğini de sözlerine ekleyerek, “Hizmet yapmak için gerekçemiz yok. Gelirlerimizi artırarak yatırımları sürdürmeye devam ediyoruz” diyerek, kampa katılan şehir planlama öğrencilerinden gelecekte yapacakları planlama çalışmalarında kentleri korumaya yönelik bir hassasiyet sergilemelerini istedi.

baskan-sehir-plancilar1

YORUMLAR
  1. selcuk dedi ki:

    baskan bey seni tebrik ederim bu selcugu tam anlamiyla bir koye cevirdigi ve de bir yatirim bile olmadigi icin ……

  2. Derviş dedi ki:

    ASLINDA BU KAMP NE KAMPIDIR BİLEN VARMI.?

  3. ç@rşı dedi ki:

    başkanı tebrik ediyoruz. Bunca yalan dolanı 5 dakikalık bir konuşmaya sığdırabildiği için. Selçuğu şirin bir köy yaptığı için (iyi çocuk olursanız şirinleri görebilirsiniz. Kaka çocuklar sokakta bile yürüyemez hale getirilebilir). Apartman yüksekliğinde kaldırımlarda engelli-yaşlı vatandaşı düşünmediği için. Herkesi aptal yerine koyduğu için. Otopark yokken, arkeopark yapmaya kalkıştığı için. Yapılan hizmetlerin sanki bir lütufmuş gibi sunduğu için (2013 yılında yaşıyoruz, park yapmak, yol yapmak, altyapı, ilaçlama v.s. bunlar lütuf değildir. Standart yapılması gereken işlerdir. Üzerine ne koyarak sunuyor acaba?!?). kendini ulaşılmaz gördüğü için. çifte standart uyguladığı ve uygulattığı için. gibi gibi birçok şey için gerçekten kendisine ÇOOOOOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ!!! Rantın kralı selçukta dönüyor. Bu yaz kampında selçuk için ne üretildi acaba? Atölyeleri kim yürütüyor? Atölye sonuçları nerede? E bunlar da olsun bir zahmet!

  4. xxx dedi ki:

    Sayın başkan selcugun butcesin 27 milyon lira olduğunu bunun 4,5 milyonunun hükümet tarafından gönderildiğini söylemiş.fakat bu rakamın kaç parası kullanılmış belediye kayıtlarından bakin.hi 27 milyonun belli bir yüzdesi belediye başkanı tarafından aynen örtülü ödenek gibi kullanılır ve bunu hiçbir kurum denetliyemez.buda size küçük bir soru araştırın bakalım açıklama bütçenin neden hepsi kullanılmamış yoksa bütçeyi çok tutup odenege düşen paymi artırılmış.bu paralar ne olmuss