site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Kent Konseyinden Açıklama

Kent Konseyinden Açıklama
08.07.2015
A+
A-

selcuk-kent-konseyinden-aciklama2

29 Eylül 2014 tarihinde kurulan Selçuk Kent Konseyi 11 Haziran 2015 tarihinde İsabey Mahallesi Atatürk caddesindeki kendi binasına taşınmıştır.

Kent konseyleri yerel yönetimin,meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla, hemşehrilik hukuku çerçevesinde buluştuğu;kalkınma ilkelerinin belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzlaşmanın esas olduğu demokratik yapılar ile yönetişim mekanizmalarıdır.

Selçuk halkını oluşturan tüm bireyler Selçuk’un sorunlarına ilişkin öneriplan ve projelerini yazılı sözlü olarak binamızda görevli personeleiletebilir projelerini teslim edebilirler.

Yine halkımız önceden duyuruları yapılan ve 3 ayda bir gerçekleştirilen genel kurullara katılarak fikirlerini sözlü ve yazılıolarak dile getirirçözüm önerilerini tartışmaya açabilirler. Ayrıca 8926924 numaralı telefondan her konuda bilgi alış verişinde bulunabilirler.

Selçuk Kent Konseyi Selçuk’taki demokratik kitle örgütlerinin buluştuğu bir halk meclisidir.Gelecekte çocuklarımıza yaşanılır bir ülke, birkent bırakmanıninsan hak ve özgürlüklerine duyarlı nesiller yetiştirmenin en önemli ölçütü eleştiri kültürünü insan onur ve haysiyetine dokunmayacak şekilde geliştirebilmektir.

Kentin sorunlarından çok kişilerin haysiyet ve şerefine yönelen söz ve eylemler kentin gelişiminin ötesinde demokratik yaşama darbe vurur,sağlıklı güven ortamının doğmasını engelleyerek nefret tohumlarının atılmasına neden olur.

Demokratik toplumlarda halk,özgür basın ve sivil toplum örgütleri yöneticilerden hesap sorabilir,icraatlarını kamuoyu önünde özgürce eleştirebilirler.

Eleştiri,itibarsızlaştırmadan,ötekileştirmeden insanların onurlarını kırmadan,bireylerin toplum içindeki saygınlığını zedelemeden yapıldığında anlam kazanır.

Selçuk Kent Konseyi olarak, kim tarafından kime yapıldığına bakmaksızın; yapılan her türlü haksızlığın,antidemokratik tutum ve davranışın Selçuk’un huzur ve geleneksel demokratik yaşam biçimini zedelediğini düşünmekteyiz.Özellikle son günlerde bir gazetede çıkan düzeyi düşük hakaret içeren sözde yerel yönetimi eleştiri niteliğinde yazılanlar ilçemize zarar verdiği gibi bizleri de üzmüştür, kamuoyuna duyrulur.

YORUMLAR
  1. nüktedan dedi ki:

    Kent konseyinin aldığı kararları uygulama eğiliminde olan icracı bir belediye gerek…Var mı bence yok..

  2. sssss dedi ki:

    vehbinin kerrakesi anlaşılmıştır