site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kent Konseyi Seçimi Anti Demokratik

Kent Konseyi Seçimi Anti Demokratik
29.09.2014
A+
A-

seyfi talyak

İşçi Partisi Selçuk İlçe Başkanı Seyfi Talyak Selçuk Kent Konseyi seçimlerinin anti demokratik şekilde gerçekleştiğini söyledi.

29 Eylül 2014 tarihinde Ahmet Taner Kışlalı Salonunda yapılan seçimler öncesi katılan sivil toplum temsilcilerine blok liste konusunda ısrarı olmadığını söyleyen Selçuk Öğretmen Evi Müdürü İrfan Yıldız’ın seçildikten sonra blok liste yönünde oy kullanması sivil toplum kuruluşlarının tepkisini topladı. Seçim ve sonrasında gelişen olayları değerlendiren İşçi Partisi Selçuk İlçe Başkanı Seyfi Talyak daha doğum aşamasında anti demokratik şekilde seçilen blok listenin Selçuk İlçesine katkı yapması zor görünüyor dedi ve sözlerine şöyle devam etti; “Kent Konseyi seçimleri blok liste ile olacaksa hangi seçim çarşaf liste ile gerçekleşebilir? Bir eğitimci ve Öğretmen Evi Müdürü olan değerli dostumuz İrfan Yıldız’ın blok liste seçimi kendisine kaybettirmiştir. Ne yazık ki güven ve destek kaybetmiştir. İlçenin en aktif ve en önemli sivil toplum örgütleri salonu terk ederek tepkilerini zaten gösterdiler. Kalanlarında durumdan memnun olmadığını biliyoruz. Bu şekliyle Kent Konseyi’nin Selçuk İlçesine bir katkı yapamayacağı ve göstermelik olarak kalacağı kesindir. Demokrasi işimize geldiği zaman kullanacağımız, işimize gelmediği zaman vazgeçip bir kenara atacağımız kavram değildir. Seçilmeden önce demokrasi vurgusu yapıp seçildikten sonra tavır değiştirmek demokrasiyi rafa kaldırmak anlamına gelir. İşçi Partisi olarak Kent Konseyi seçimlerinin anti demokratik şekilde sonuçlandığını üzülerek ilan ediyoruz” dedi.

YORUMLAR
  1. serkan dedi ki:

    Tamamen atmışsınız…aday tanıtım konusmasını dinleseydiniz bu açıklamayı yapamazdınız..belki dinlediniz ama..sizde haklısınız muhalefet olunacaksa doğru saldırıyı gerçekleştiriyorsunuz.
    .reklamın iyisi kötüsü olmaz tabi..

  2. Birkan dedi ki:

    Kimse blok listeyi savunmasın. Ayıptır artık. Diktatörlükten bıktık diyenler diktatörlük heveslisi olmuş Yakışmadı İrfan hocaya. Kendine yakışanı yapıp öz eleştiri yapmalı. Bu hareketine bahane bulmaya çalışırsa çok yıpranacak.

  3. apasaslı35 dedi ki:

    bende oradaydım seyfi bey doğru söylüyor hiç şık olmadı çarşaf liste olmalıydı kent konseyine davet edilen 75 kuruluşada aynı mesafede durulmalıydı herkeş yönetime girmek isteyebilmeliydi sosyal demokratım diyen belediye başkanı ve irfan beye hiç yakışmadı demekki koltuğa oturana kadar sosyal demokratız

  4. Devrim dedi ki:

    Nerede Demokrasi varki irfan beyin seçilmesi bile antidemokratik oy verenlerin nedense demokrat olmayan birini seçmesi garip.

  5. Devrim dedi ki:

    Adam müdür olmak için Sendika değiştiriyor Akp li oluyor kent konseyi ne başkan seçiliyor kutlarım Selçuğu.

  6. Anonim dedi ki:

    Delege yapısıyla çarşaf liste yapma imkanı olmayan bir seçim olmuştur.Çünkü 15 muhtar ve kaymakamlıkça bildirilen 10 memur (temsilci) delege olarak seçime katılmıştır.İddia edildiği gibi çarşaf liste uygulanmış olsaydı Yürütme Kurulu çoğunlukla muhtar ve memur temsilcilerden oluşurdu.Yürütme kurulu Selçuk’ta tüm kesimlerin temsil edildiği üyelerden oluşmuştur.Selçuk ve Selçuk halkına hayırlı uğurlu olsun.

  7. Anonim dedi ki:

    Devrim,İrfan Hoca sendika değiştirmedi.Araştır öyle konuş.

    1. Devrim dedi ki:

      Sen açıkla nasıl müdür olarak kaldı lütfen açıkla biliyorsundur.

  8. EĞİTİM SEN dedi ki:

    BLOK LİSTE ANTİDEMOKRATİK BİR SEÇİMDİR….
    Amacı katılımcılık,demokratik bir kent yönetimi olan Selçuk Kent Konseyi seçimleri gerçekten demokratik olmayan bir yöntemle seçildi.Blok liste ısrarını anlamak mümkün değildir.Çarşaf liste ile seçime gidilse delegeler isterlerse blok oy kullanabilirlerdi.Ancak blok listeyle gidilmesi durumunda diğer delegeleri seçme ve seçilme hakkı gasp edilmiş olur. Bunu Demokratım diyen insanların yapması da ayrı bir çelişkidir.
    Ayrıca İrfan Yıldız’ın listesine bakıldığında nereye hizmet edeceği açıkça görülmektedir. Biz EĞİTİM SEN olarak bu oylamaya katılmadık ve salonu terkettik.
    Seyfi başkanın tepkileri doğrudur.Selçuk Kent Konseyi aslında başlamadan bitmiştir.
    Buyrun çalışmalarınızı siz size yürütün…

    1. Devrim dedi ki:

      Lütfen açık yazın bilelim nereye hizmet edecekmiş Eğitim Sen olarakta doğru yapmışsınız katılmamakla sizi kutlarım

  9. Anonim dedi ki:

    Eğitim Sen,Seyfi beyin tepkileri doğrudur diyorsunuz da Seyfi bey toplantıya bile katılmamıştır.hangi tepkiden bahsediyorsunuz.

  10. serkan dedi ki:

    :)toplantıya katılmamış olsam sizlere inanacam…:) devrim irfan bey sendika değiştirmedi…git kendisine suçlama yaptığın için helallik iste bence…demokratik olmuyor diyenlerede şunu söyleyim…ayrıca demokrasi anlayışınıza hayran kaldım…blok listemi çarşaf listemi diye oylama yapıldı..blok liste oy çokluğuyla kabul edildi….siz seçimi,oylamayı, kısacası çoğunluk kararını demokrasi olarak görmüyorsanız….bişey demiyorum daha fazla.

    1. Anonim dedi ki:

      çarşaf mı blok mu denildiğinde genel kurul üyesi olmayanlar blok liste için oy verdi. bu divan başkanına bildirildiği halde pek oralı olmadı. seçim aslında çoktan yapılmış bir kısmının haberi yokmuş

  11. Anonim dedi ki:

    Herkes oy kullandı, izleyiciler bile el kaldırdı. Serkan arkadaş senin demokrasin bumu. Eğer buysa bizim için sorun yok alın konsey sizin olsun. Başarılar diliyoruz.

  12. Anonim dedi ki:

    İşçi Partisi İlçe Başkanı toplantıda olmak zorunda mı? Parti adına üç temsilci oradaydı ve ilçe başkanlarına bilgi ilettiler. “Seyfi bey toplantıya bile katılmamışmış” Ne tuhaf bir kıvırma bu 🙂

  13. Anonim dedi ki:

    vuranların hepsi solcu,bunlarmı ülkeyi kurtaracak.içlerinden düzgün bir adam çıkmış yaptıklarına bakın.yazıklar olsun.okuldan çıkın kahvede oyun oynayın okey oynayın siz.sonra çalışanlara çamur atın.

    1. EMEKÇİ dedi ki:

      Siz bu kent konseyi ile ülkeyi mi kurtarmayı düşünüyorsunuz….Ne yani ortada batık bir ülke mi var? Akp kurtarır siz dert etmeyin….

  14. halk dedi ki:

    işçi partisi son seçimde yüzde kaç oy aldı da kent konseyinde yer istiyor..Küstüm oynamıycamla çağ dışı kaldınız toplum dışı kaldınız..

  15. Kahveci dedi ki:

    Merak ettiğim şu; kent konseyi seçimleri her yerde mi böyle yapılıyor acaba. Neden başkanla yönetim ayrı ayrı oylandı. Muhtarlık seçimleri gibi Yönetim kuruluyla birlikte oylansaydı keşke.

  16. anonim dedi ki:

    HALK rumuzlu arkadaş ayıp oluyor. İşçi partisi seçimlerde kaç oy aldı ki demişsin;AKP ye belediye başkanı kazandıracak kadar oy aldı. Bu yüzden sözlerinize dikkat edin

  17. Anonim dedi ki:

    CHP binlerce oy kaybetmiş ve hata yapmış Bu onların sorunu. İP veya başka bir partinin aldığı oy ile bahane bulmak hoş olmaz. Gaza getirme çaban nafile. Bu arada İşçi partisi ilçede iki seçimdir 5. parti. Kaymakamlıkda onlarca memur oy kullanıyor onlar kaç oy aldı? İşçi Partisi AKP’nin panzehiridir. Çağdışı olmak için İŞİD destekçisi, çocuklara türban giydiren hırsız ve rüşvetçi bir parti olmak gerek. O parti belli, o partiyi destekleyen döneklerde belli.

  18. zafer ülkü dedi ki:

    İşçi Partisine saldıracağınıza gidin CHP İzmir İl başkanına saldırın, 17 aralık öncesinde konuşmalar ortak seçim çalışmasını neden baltaladı diye. Gururunuz varsa gidip sorarsınız. Hiç bir konuda bilgisi olmayıp ona buna sallayıp durmayın kahve silahşörleri. 6 bin kayıp ettiğimiz oylarımız nerede diye sormamız gerekirken suçu başkasına atmak neyi gösterir herkes iyi biliyor. İşçi Partisini yürekten kutluyorum Cumhuriyet Halk Partisi üyesi kimliğimle. Suçlu bizleriz başkasına suç atmayın ortak seçime gitmeyi Ali enginler bozdu hesabını sorun… Yoksa ortalık yere konuşmayın….

  19. zafer ülkü dedi ki:

    Seyfi bey’e sonuna kadar katılıyor.

  20. anonim dedi ki:

    ZAFER ÜLKÜ bu kadar hiddetlenmene gerek yok. Seyfi bey mevcut başkan için, sağda solda Atatürkçü,Demokrat biri diyordu, şimdi ne olduda bağırıyorsunuz.Ayrıca ben Ali Enginler diye birini tanımam bu altı bin kayıp oy dediğin oy nedir anlamadım. Anlamak ta istemiyorum. bu iş .beş sene böyle

  21. Anonim dedi ki:

    Dedikodu ve iftira atmakla olmuyor. Seçim öncesi AKP ile mücadele eden İP. Seçim sonrası mücadele eden yine İP: Sen burdan atıp tutuyorsun diye bu gerçek değişmez. Birsürü CHP’li ve başka partili görünen şimdi belediye etrafından nemalanıyor. İP her zamanki gibi sağlam durup çıkar menfaat peşinde koşmuyor. Öyle bir iftira atki birkaç kişi inanabilsin. Islah olmaz bu dönekler.