site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kent Belleği Öncü Oldu

Kent Belleği Öncü Oldu
24.01.2013
A+
A-

selcukkentbellegi (2)4 Eylül 2012’de kapılarını ziyaretçilerine açan Selçuk – Efes Kent Belleği Merkezi bireysel ve grup ziyaretleri ile yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Açılıştan bugüne kadar Midyat, Kula, Urla, Bornova ve Karabağlar gibi birçok belediyelerin ardından Kuşadası belediyesi de bu önemli Kent Belleği Merkezini ziyaret etti.

Geçtiğimiz günlerde geniş ziyaretçi grubu ile Kent Belleği Merkezini ziyaret eden Kuşadası Belediyesi personeli bellekte sergilenen eserler hakkında bilgi alarak, Yarının Belleği için fotoğraf çekildi. Kuşadası belediyesi mimarlarının, Kuşadası eğitim geliştirme Vakfı  (KEGEV) yöneticilerinin ve İbramaki Sanat Galerisi yöneticilerinin bulunduğu toplam 17 kişilik ziyarette Kent Belleği binasının mimari yapısı, sergilenen eserleri, özenli ve titiz çalışmaları Kuşadası Belediyesi ziyaretçileri tarafından çok beğenildi.

Ziyarette grup adına görüşlerini aktaran İbramaki Sanat Galerisi Koordinatörü Belma Özgün “ Kuşadası Belediyesi olarak bizde buna benzer bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. Bunun için çevremizdeki kent müzelerini gezerek bize örnek olabilecek önemli çalışmalara dikkat ediyoruz. Selçuk –Efes Kent Belleği Merkezi’nin mimari yapısı, içerisindeki sergilerin yerleşimi ve konsepti kente yakışır bir şekilde düzenlenmiş. Biz bu çalışmalardan çok etkilendik. Bu merkezde bir dünya tarihi birde Selçuk’un tarihi yer alıyor. Bu çok önemli. Buna benzer çalışmayı bir tek Londra’da görmüştüm. Öğrendiğim kadarı ile Kent Belleği Merkezinin sergileme konuları daha da gelişecekmiş.Emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz” şeklinde konuştu.

selcukkentbellegi (1)

selcukkentbellegi (3)

YORUMLAR
  1. APASASLI 35920 dedi ki:

    tebrıkler…

  2. Anonim dedi ki:

    başkalarının emekleri üzerinden prim yapılmasının son noktasıdır kent belleği projesi