site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kent Belleği Geleceği Planlıyor

Kent Belleği Geleceği Planlıyor
28.10.2012
A+
A-

Selçuk- Efes Kent Belleği’nin mevcut sergileri üzerinde değerlendirmeler ve gelecek sergi başlıkları üzerine planlamaların yapıldığı  “Selçuk Efes Kent Belleği değerlendirme ve planlama toplantısı Selçuk Belediyesi encümen toplantı salonunda yapıldı.

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, Selçuk Belediyesi Kültür Müdürlüğü ve Kent Belleği personeli, Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr Melek Göregenli, Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölüm Başkanı Prof.Dr Esra Danacıoğlu, Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr Ahmet Sipahioğlu, Tarih Vakfı Eski Başkanı Tarihçi Orhan Silier, Sanat Yönetmeni Murat Savaşkan, Araştırmacı Yazar İlhan Pınar’ın katıldığı toplantının Moderatörlüğünü Selçuk Belediyesi Kültür Müdürü Müge Kılınç yaptı.

Selçuk’ta yaşanan tüm farklı kültür gruplarının eşit bir şekilde temsil edildiği Selçuk- Efes Kent Belleği Merkezi’nin ortak sosyal ve kültürel bir mekân olması için düzenlenen toplantıda mevcut çalışmaların geliştirilmesi ve yapılacak olan ek çalışmaların planlaması üzerine tartışıldı. Ayrıca şu anki sergi alanlarına ek olarak oluşturulacak yeni sergi alanları ve konuları üzerinde konuşularak gönüllü politikaları ve Kent Belleği kapsamında yürütülecek atölye çalışmaları konusunda da fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantının ikinci gününde Selçuk Kent Belleği’ni ziyaret eden ekip, çalışmanın son gününde ise Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’ni ziyaret ederek değerlendirmeler de bulundu.

Selçuk Lisesi Öğrencilerinden Kent Belleğine Ziyaret
Bireysel ve gurup ziyaretleri ile bir an bile boş kalmayan Kent Belleğini Selçuk Lisesi öğrencileri de ziyaret etti. Öğretmenleri eşliğinde Kent Belleğini ziyaret eden Selçuk Lisesi öğrencilerine Selçuk Efes Kent Belleği Personeli bilgi verdi. Ziyaret sonunda Kent Belleği tanıtım filmini izleyen Selçuk Lisesi öğrencileri “Yarının Belleği” bölümümde de fotoğraflar çektirerek geleceğin belleğine kaydolmuş oldu. Ardından gençlerin Kent Belleği ile ilgili sorularını yanıtlanan Kent Belleği ekibi gençleri ve ailelerini Kent Belleği çalışmalarına katılmaya davet etti ve evlerindeki her türlü eski bilgi, belge ve fotoğrafa sahip çıkmaları tavsiyesinde bulundu.

Kent Belleği Örnek Oluyor
Milas Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında gerçekleştirilen ziyarette başarılı bir uygulama olan ve Selçuk’un içinde, çarşıda bir cazibe merkezi yaratan Kent Belleği binasıMilaslı geniş bir ziyaretçi gurubu tarafından ziyaret edildi.
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Belediyesi meclis üyeleri, Milas Belediyesi Daire Amirleri, Milas Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ve Milas Arasta Esnafının katıldığı ziyarette Kent Belleği projesi ve sergilenen eserler hakkında bilgi alan Milaslı konuklar aynı uygulamayı kendi bölgelerinde de yapmayı istediklerini ifade ettiler.

Kent Belleği De Selçuk’un Gezi Programına Girdi
Uzun çalışmalar sonucu oluşturulan ve Selçuk’u Selçuklulara ve dışarıdan gelen konuklara anlatan Kent Belleğinin ziyarete açılmasının üzerinden bir aydan biraz fazla vakit geçmiş olmasına rağmen Kent Belleği Selçuk içine ziyaretçi çeken bir cazibe merkezine dönüştü. Bu güne kadar Efes, Meryem Ana Evi gibi Selçuk merkezi dışında yer alan ören yerlerini ziyaret ettikten sonra çoğunlukla Selçuk içine uğramadan ayrılan yerli ve yabancı ziyaretçiler artık Kent Belleğini görmek için Selçuk merkezine de giriyor. Buna son örnek Karabağlar Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri oldu. Efes’i, Meryem Ana’yı, ziyaret eden Karabağlar Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ardından da Kent Belleği merkezini görmek üzere Selçuk içine geldi. Kent Belleğini büyük beğeni ile gezen Karabağlar Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri “Yarının Belleği” bölümünde de bol bol fotoğraf çektirdi. Kent Belleği Merkezi her gün saat 08:30 ile 17:30 arası ziyaret edilebilir.

YORUMLAR
  1. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    Selçugumuzun gelecegi için hazirlanmis en iyi projelerden biri olan bu yerimiz için ilk once emegi geçen herkesi her birimi yurekten kutluyoruz… 30 veya 50 yil sonra selçuk kent belleginin çok iyi yer edinerek uluslar arasi ziyaretler yapilacagina inaniyoruz ve burda kurulmasinda hizmet edenlerimiz saygi ile anilacaktir. SAYGILARIMIZLA

  2. reply dedi ki:

    30-50 yıl sonraki hesaplar doğrultusunda Selçuk’un merkezinde,çok iyi bir konumda bulunan bu muhteşem tarihi binanın kent belleği başlığı altında heba edilmesi inanılmaz üzücü bir durum.her gün önünden gelip geçiyorum ve içerde bir kaç görevli dışında ne yazık ki doğru dürüst hiç kimseyi göremiyorum.illa ki bir emek var,saygı duyuyorum ancak bu bina çok daha işlek-düzgün ve kaliteli bir komplex haline getirilip selçukluların en güzel ve en elit uğrak yerlerinden bir tanesi haline getirilebilirdi.amacım muhalif bir durum oluşturmak değil.ancak objektif bakmak gerekirse,yıllarca bomboş kalan bu binanın kaderinin şimdiden sonra da çok fazla değişmemesi gerçekten üzücü.bence yapılan işin sonucu beklentilerin çok çok altında kalmıştır….