site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kent Belleği Antalya’nın Gözbebeği Oldu

Kent Belleği Antalya’nın Gözbebeği Oldu
10.11.2013
A+
A-

bellek antalya3

Bu yıl 21. si düzenlenen YAPEX Yapı Fuarı’na Selçuk Efes Kent Belleği standı ile katılan Selçuk Belediyesi katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma temalı fuara davet edilen Selçuk Belediyesi Selçuk Efes Kent Belleği çalışması hakkında stand açarak katılımcıları bilgilendirdi. 31 Aralık- 3 Kasım tarihleri arasında Tarihi Kentler Birliği Üyesi Belediyelerin müzelerini sergilediği fuarda Selçuk Belediyesi’nin açtığı stand ve Efes Kent Belleği çalışması en çok beğenilenler arasında yerini aldı. Fuar ziyaretçileri stantta bulunan Selçuk Efes Hatırası panosunun önünde fotoğraf çektirdi. Açılan stantta Selçuk Efes Kent Belleği yayınlarının tanıtımı yapıldı. Katılımcı kent müzeleri, resmi kurumlar ve akademisyenlere Selçuk Efes Kent Belleği yayınları hediye edildi.

“Kent müzeleri” temalı fuarı 31.215 Kişi ziyaret etti. Fuarın ilk gününde Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL Vakfı tarafından düzenlenen Kent Müzeleri ve Arşivleri adlı  panelde konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür Doğu Roma’ya başkentlik yapmış Selçuk’un Cumhuriyet döneminde tekrar yerleşime açıldığını  1943 yılında belediyesinin kurulduğunu, 1957 yılında ise Selçuk’un ilçe olduğunun altını çizerek “Selçuk çok genç bir kent. İstedik ki kentin belleğini yaşatalım. Anılarımız hatıralarımız kaybolmadan tüm yaşanmışlıkları bir arada toplayalım. Selçuk Efes Kent Belleği çalışmamızda tozlu eşyalardan çok kente dünyanın dört bir yanından göç edenlerin hikâyeleri var. Belleğimiz bu özelliği ile önemini koruyor” dedi.

bellek antalya1

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.