site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Kargalarla Savaş

Kargalarla Savaş
10.05.2014
A+
A-

IMG_7264

Turistik bir İlçe olan Selçuk’ta, Şehir Merkezi üzerinde sürüler halinde uçan kargalar, çok hızlı çoğaldıklarından gelecek açısından tehlike arz ediyor. Uçuş esnasında dışkılarını atarak vatandaşları da mağdur eden kargalar, oturma banklarını kirletmekte ve vatandaşların tepkisine neden olmaktadır. Görüntü kirliliğine de sebep olan kargaları uzaklaştırmanın en kolay yolu kullanılmış CD lerin ağaç dallarına asılarak ışık yansımasından korktukları düşünülmektedir.

Selçuk merkez, çarşı içindeki çınar ağaçlarına konarak, çevreyi kirleten, karga sürüleri nedeniyle sorun yaşanıyor.

Özellikle THK Üniversitesi’nin yanı başındaki ATM cihazlarının ve telefon kabininin bulunduğu alan ile yol boyunca yer alan çınar ağaçlarına tüneyen kargalar çevreyi kirletmeye devam ediyor.

İlçemizin en işlek caddesinde görüntü kirliliği yaratarak hem yoldan geçenleri rahatsız ediyor, hem de lokantaların vatandaşa hizmet vermelerine engel oluyor.

Birçok belediyenin kâbusu olan kargalar günden güne çoğalarak ilçemizin de kâbusu olmaya devam ediyor.

Kargalarla mücadele eden belediyelerin ne yazık ki bu mücadelede pek başarılı oldukları söylenemez. Bazı belediyelerin lazerli ışık yöntemi, kargasonik cihazı vb. mücadele yöntemler geliştirmelerine rağmen kargaların inatla savaşa devam ettikleri ve bu savaşı kazandıkları.

Birçok belediyenin kargaları kaçıracak projelere para ödülleri dahi verdiği düşünüldüğünde ilçemizi de ileride önemli bir sorunun beklediği tahmin edilmektedir.

CD YÖNTEMİ SAYESİNDE SORUN ÇÖZÜLÜR MÜ?

Geçtiğimiz günlerde sokağımdaki resmi bir binanın balkonunda klima cihazlarına asılmış CD’leri görünce merak edip ne işe yaradıklarını sordum.

Kargaları kaçırmak için cevabını alınca, şaka yapıyorlar sandım. Meğer doğruymuş. Her yıl nisan ayından itibaren kargalar balkonlarda bulunan klimalara yuva yapıp onların arızalanmasına, motorlarının yanmasına sebep oluyormuş.

Bu yöntemin kargaları kaçırdığını ve bu bağlamda klimaları kurtardıklarını. CD’ler ışığı farklı şekilde kırdığı için, kargalar klimalara yaklaşırken algıladığı farklı ışıklardan korkuyor ve uzaklaşıyorlar denildi.

Şimdi yetkililere sesleniyorum.

Kullanılmış CD’leri her ağaca 25-30 tane olacak şekilde parlak rafya ile bağlayalım.

Başarılı olur ya da olmaz.

Hem masrafsız hem de kolay.

Karga bu, ne yapacağı belli olmaz, bakarsınız tövbe eder ağaçlara.

Denemekte fayda var.

HABER: Veysel ErolMehmet Uyaroğlu

IMG_7256

IMG_7257

IMG_7259

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz! Tıklayın !
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Tıklayın !
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. miharbi dedi ki:

    kargadan başka kuş tanımam kargalara özgürlükk 😀

    1. Anonim dedi ki:

      Fenasin miharbi. Güzel yaklasim. Bu kargalar da çok oluyor ya.

      1. miharbi dedi ki:

        o kargalar 200 sene yaşıyormuş taa osmanlıyı bile görmüşleri varmış aralarında 🙂

      2. miharbi dedi ki:

        cd asacaksanız bitanede cd çalar koyun yanına da kargalar şarkı eşliğinde koparken yapsınlar kakalarını 😀

  2. iskender.b dedi ki:

    İnsan kadar aklı vardır karganın işimiz zor

  3. cihan dedi ki:

    Uyaroğlu seni tebrik ediyorum.Gerçekten güzel konuları gündeme getiriyorsun .Siyasetçi peşinde koşacağına böyle sorunları dile getirdiğin için Selçuk’a büyük bir hizmet veriyorsun.

  4. Anonim dedi ki:

    cd gecici bir cözüm olabilir aynısı kocaeli ilinde uygulanmıştı diye hatırlıorum 🙂

  5. eski selcuklu dedi ki:

    Nereye yapcak kardes bu kargalar.bellemisler orayi gelen gecen karga birakio oraya . onlemi zor baglatsaniz durmaz..

  6. vatandaş dedi ki:

    CD geçici çözüm daha önce denenmiş karga önce farklı görüp bir süre gelmez fakat alışınca o cdleri çıkarır aşağı atar yani hiç gereği yok uğraşmayın kargalarla

  7. Anonim dedi ki:

    kargalarla başa çıkılmaz bir sene kahvelerde olan fanlı havalandırma deliğine yuva yapıyorlardı durmadan, bende fanı hiç kapatmadan çalıştırdım yuva yapmasınlar diye. Abi karga geldi fanın etrafına ip doladı fanı yaktı. bende pes ettim ekmek koymaya başladım.. çoğu insandan akıllı hayvandır. kargalar..

    1. Anonim dedi ki:

      İnsanımız seviyeli espri yapma doğrultusunda doğru ve güzel yorumlar yapıyor.Bu arkadaşa katılıyorum.Doğru söze “Can kurban”.