Selçuk Haber

Karar Ver Bakıcı AKP mi? CHP mi?

selcuk-mart-meclisi

Selçuk Belediye Meclisi toplantısında Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın kendi partisiyle birlikte değil de CHP’li meclis üyeleri ile birlikte hareket etmesi ve CHP’li meclis üyeleri ile aynı oyu kullanmasından dolayı birçok Adalet ve Kalkınma Partili Başkan Bakıcı’nın bu kararına tepki gösterdi.

(02.03.2015) tarihinde yapılması gereken Selçuk Belediye Meclisi Mart ayı ilk toplantısına CHP li meclis üyeleri “Gündem maddelerinin açıklayıcı bilgileri tarafımıza verilmemiştir” gerekçesiyle katılmamış salt çoğunluk sağlanmadığı için meclis tatil edilmişti. Çoğunluğun sağlanmamasından dolayı yapılamayan meclis, Başkan Bakıcı tarafından (03.03.2015) tarihinde saat 11.00 de toplanmak üzere başlatılmadan kapatılmıştı.

CHP’li meclis üyeleri meclis başkanlığına, “Gündem maddelerinin açıklamalı metnini ısrarla talep etmemize rağmen tarafımıza verilmemiş olması nedeniyle, “2 ve 3″ nolu kararların iadesi” başlıklı maddelerin gündemden düşürülmesini talep ediyoruz şeklinde bir önerge sundu. Zeynel Bakıcı ise önergenin komisyonlara gönderilmesini talep etti.

Konuyla alakalı görüşlerini belirten Ak Partili meclis üyesi Burhan Becer, “Bu insanlar mağdur ve ne yapacaklarını bilmiyorlar. Bu konuyu daha ne kadar uzatabiliriz. Bu esnaf bu hale nasıl geldi. Komisyon komisyon, düşünelim düşünelim tamam da nereye kadar. Bu sebeplerden dolayı bu önergenin oylanmasında ısrar ediyorum.” dedi.

Bir diğer açıklama ise MHP’li meclis üyesi İbrahim Soğutmaz‘dan geldi; ” Konunun oylanmasını istiyoruz çünkü sayın Becer’in görüşlerine katılıyorum. Burada sayısal çoğunluğun nedeniyle meclis başkanlığına baskı yapılıyor. Hatta şu an vatandaşlarımızın bizlere vermiş olduğu başka görevleri de yapmamız gerekirken bugün saat 11.00 da buraya getirilmek zorunda kaldık. Selçuk yeterince vakit kaybetti. Çevre ilçeler Selçuk’la kıyaslanmayacak şekilde bırakıldı, köy oldu bu memleket. Oylansın bu önerge, artık komisyona göndermeler, meclise gelmemeler falan oylansın artık bu.” diyen Soğutmaz, önergenin oylanması gerektiğini savundu.

Meclise gelmeme sebeplerini açıklayan CHP’li meclis üyesi Filiz Sengel, “Evet biz meclise gelmedik, bunun altını çiziyoruz ki halkın bilgilendirilmesinin önüne geçildiği için meclise gelmedik. Meclisi çalıştırıp çalıştırmamayı da bizler herkesin vicdanına bırakıyoruz. Biz şu ana kadar meclisi bir kez olsun terk etmedik. Buraya gelmemizin sebebi bilgi alamamaktır.” dedi.

03.03.2015 tarihinde gerçekleşen Mart ayı meclis toplantısında bir ilk yaşandı. Tüm meclis üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, CHP’li meclis üyeleri ile birlikte el kaldırdı. Kendi partisinin görüşlerini kaile almayarak onlarla birlikte oy kullanmayan Bakıcı, sosyal demokrat kişiliğinin verdiği etki ile CHP’li meclis üyelerinin görüşlerine katılarak oy kullandı. Meclis Başkanı Zeynel Bakıcı’nın, sunulan önergenin ısrarla komisyona gönderilmesini istemesi, mecliste çeşitli gerginliklere de yol açtı. Kendi partisinin oylanması kararına karşı çıkan ve fikrini değiştirmeyen Başkan Zeynel Bakıcı tepkileri üzerine topladı.

Önergenin komisyona gönderilmesinin ardından söz alan MHP’li meclis üyesi Yaşar Yılmaz, “Sürekli aynı konuları konuşuyoruz. Kısa ve öz olarak anlatacak olursam, bende o iki konuda çeşitli anlaşmazlıklar yaşadım. Yazı işleri müdürümüzün yanına giderek gereken bilgiyi aldım. Bu konuyu bu kadar uzatmaya gerek yoktu” dedi.

MHP’li meclis üyesi İbrahim Soğutmaz ise,” Bu iş buralara kadar geldi ya helal olsun. Sayın Bakıcı siz kendi grubunuza karşı geliyorsunuz böyle bir şey olabilir mi?” dedi.

HABERİN VİDEOLARINI AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

İŞTE O OYLAMA ANI VİDEDOSU:

 

Exit mobile version