site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Karar Ver Bakıcı AKP mi? CHP mi?

Karar Ver Bakıcı AKP mi? CHP mi?
04.03.2015
A+
A-

selcuk-mart-meclisi

Selçuk Belediye Meclisi toplantısında Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın kendi partisiyle birlikte değil de CHP’li meclis üyeleri ile birlikte hareket etmesi ve CHP’li meclis üyeleri ile aynı oyu kullanmasından dolayı birçok Adalet ve Kalkınma Partili Başkan Bakıcı’nın bu kararına tepki gösterdi.

(02.03.2015) tarihinde yapılması gereken Selçuk Belediye Meclisi Mart ayı ilk toplantısına CHP li meclis üyeleri “Gündem maddelerinin açıklayıcı bilgileri tarafımıza verilmemiştir” gerekçesiyle katılmamış salt çoğunluk sağlanmadığı için meclis tatil edilmişti. Çoğunluğun sağlanmamasından dolayı yapılamayan meclis, Başkan Bakıcı tarafından (03.03.2015) tarihinde saat 11.00 de toplanmak üzere başlatılmadan kapatılmıştı.

CHP’li meclis üyeleri meclis başkanlığına, “Gündem maddelerinin açıklamalı metnini ısrarla talep etmemize rağmen tarafımıza verilmemiş olması nedeniyle, “2 ve 3″ nolu kararların iadesi” başlıklı maddelerin gündemden düşürülmesini talep ediyoruz şeklinde bir önerge sundu. Zeynel Bakıcı ise önergenin komisyonlara gönderilmesini talep etti.

Konuyla alakalı görüşlerini belirten Ak Partili meclis üyesi Burhan Becer, “Bu insanlar mağdur ve ne yapacaklarını bilmiyorlar. Bu konuyu daha ne kadar uzatabiliriz. Bu esnaf bu hale nasıl geldi. Komisyon komisyon, düşünelim düşünelim tamam da nereye kadar. Bu sebeplerden dolayı bu önergenin oylanmasında ısrar ediyorum.” dedi.

Bir diğer açıklama ise MHP’li meclis üyesi İbrahim Soğutmaz‘dan geldi; ” Konunun oylanmasını istiyoruz çünkü sayın Becer’in görüşlerine katılıyorum. Burada sayısal çoğunluğun nedeniyle meclis başkanlığına baskı yapılıyor. Hatta şu an vatandaşlarımızın bizlere vermiş olduğu başka görevleri de yapmamız gerekirken bugün saat 11.00 da buraya getirilmek zorunda kaldık. Selçuk yeterince vakit kaybetti. Çevre ilçeler Selçuk’la kıyaslanmayacak şekilde bırakıldı, köy oldu bu memleket. Oylansın bu önerge, artık komisyona göndermeler, meclise gelmemeler falan oylansın artık bu.” diyen Soğutmaz, önergenin oylanması gerektiğini savundu.

Meclise gelmeme sebeplerini açıklayan CHP’li meclis üyesi Filiz Sengel, “Evet biz meclise gelmedik, bunun altını çiziyoruz ki halkın bilgilendirilmesinin önüne geçildiği için meclise gelmedik. Meclisi çalıştırıp çalıştırmamayı da bizler herkesin vicdanına bırakıyoruz. Biz şu ana kadar meclisi bir kez olsun terk etmedik. Buraya gelmemizin sebebi bilgi alamamaktır.” dedi.

03.03.2015 tarihinde gerçekleşen Mart ayı meclis toplantısında bir ilk yaşandı. Tüm meclis üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, CHP’li meclis üyeleri ile birlikte el kaldırdı. Kendi partisinin görüşlerini kaile almayarak onlarla birlikte oy kullanmayan Bakıcı, sosyal demokrat kişiliğinin verdiği etki ile CHP’li meclis üyelerinin görüşlerine katılarak oy kullandı. Meclis Başkanı Zeynel Bakıcı’nın, sunulan önergenin ısrarla komisyona gönderilmesini istemesi, mecliste çeşitli gerginliklere de yol açtı. Kendi partisinin oylanması kararına karşı çıkan ve fikrini değiştirmeyen Başkan Zeynel Bakıcı tepkileri üzerine topladı.

Önergenin komisyona gönderilmesinin ardından söz alan MHP’li meclis üyesi Yaşar Yılmaz, “Sürekli aynı konuları konuşuyoruz. Kısa ve öz olarak anlatacak olursam, bende o iki konuda çeşitli anlaşmazlıklar yaşadım. Yazı işleri müdürümüzün yanına giderek gereken bilgiyi aldım. Bu konuyu bu kadar uzatmaya gerek yoktu” dedi.

MHP’li meclis üyesi İbrahim Soğutmaz ise,” Bu iş buralara kadar geldi ya helal olsun. Sayın Bakıcı siz kendi grubunuza karşı geliyorsunuz böyle bir şey olabilir mi?” dedi.

HABERİN VİDEOLARINI AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

İŞTE O OYLAMA ANI VİDEDOSU:

selcuk-mart-meclisi (1)

selcuk-mart-meclisi (2)

selcuk-mart-meclisi (4)

selcuk-mart-meclisi (5)

 

YORUMLAR
  1. uğur dedi ki:

    demedi demeyin bu zeynel bakıcı en kısa zamanda chp ye geçer

  2. realist dedi ki:

    Selçuk belediye meclisinde bu tür etkinliklerin çıkması gayet doğal.Çünkü meclisin omurgası yok,bir tarafı iktidar partisi ilçe başkanı tayin etmiş,diğerleri zaten geçmiş başkanın kadrolu elemanları olup gerçek partililer sağda solda kaçak göçek siyaset yapıyor.Sayı olarak az ama en etkili duruş yapan diğer partide çırpınıyor ama ne yapsın ipin ucu onlarda değil.Çevre ilçe belediye meclis üyelerini bir inceleyin sayın Selçuk’lular ondan sonra karar verin.Bence biz daha çok Abuhayattan merkeple su çekeriz.

  3. :=))) dedi ki:

    kızınca çok güzel oluyorsunuz 😀

  4. ahmet. dedi ki:

    sayın başkan siyaset üstü olma yolunda başarılı bence..kişiliği sağlam ve bilgeliği var..

  5. Anonim dedi ki:

    Keşke herkes Zeynel Bakıcı gibi olsa. Körü körüne particilik yapmak hiç kimseye bir şey kazandırmaz. Tebrik ederim Zeynel Bey.

  6. Anonim dedi ki:

    Ne yapsın adamın kafası karışık ..sema hanıma sorsun

  7. vatandaş dedi ki:

    Başkan demokratik tavrını koymuştur kutluyorum..

  8. reis dedi ki:

    Chp li başkan bravo.

  9. avci dedi ki:

    Zaten başka bişi beklenemez di

  10. emekli dedi ki:

    tebrik ederim başkan gercekcisin

  11. selçuk efes dedi ki:

    ADAMI HAVAYA ATIYON KUŞ SUYA ATIYON BALIK OLUYOR BİZİM KİDE BÖYLE BİŞEY İŞTE

  12. BİR PAZARCI VE SELCUKLU dedi ki:

    YA OLCAGI BU DEYİLMİYDİ BU KADAR BASİT KIZMAYA İC GEREK YOK BELEDİYEYİ BAŞKAN YÖNETMİYORKİ İŞTE GÖRDÜNÜZ DAHA B BÜTÜN SORUMLULUK SİZİNDİRSUNDAN SONRASI NE OLACAK BİR BAŞKAN YANINDA CALIŞANLARA SÖZÜNÜ GECİREMİYORSA BIRAKSIN BAŞKANLIGI TEKRAR SÖYLÜYORUM HELEKİ O ZABITA MÜDÜRÜNE İC LAF GECİREMİYOR ADAM İSTEDİGİ GİBİ PAZARDA AT KOŞTURUYOR RESMEN PADİHŞAHLIGINI KURMUŞ SAYIN BAŞKAN LÜTFEN O ZAT
    I MÜDÜRLÜKTEN ALIN

    1. Anonim dedi ki:

      KESİN KUYRUK ACIN VAR ONDAN SALLIYORSUN ZABITA AMİRİNE YOKSA ŞU ANA KADAR GÖREVİNİ EN İYİ YAPAN KİŞİ BENCE ZABITA AMİRİ OLARAK.

  13. BİR PAZARCI VE SELCUKLU dedi ki:

    SAYIN BAŞKAN TEPRİKLER EN SONUNDA BUNUDA YAPTIN BAŞKANIM SELCUKTA PAZARCILIK YAPAN BİR ESNAFIM LÜTFEN O ZABITA MÜDÜRÜNE SÖYLEYİN BİRAZ İNSAN OLSUN LAF GECİREBİLİRSEN CEK KULAGINI ADAM RESMEN PADİŞAHLIK KURMUŞ PAZARDA İSTEDİGİGİBİ İNSANLARA ZULÜM EDİYOR

  14. yaşam devre dedi ki:

    Arkadaşlar oy birliğinele kabul edilmiştir zeynel artik chp li hadi hayirli olsun

  15. köylü dedi ki:

    bravo ZEYNEL BAŞKAN

  16. SELÇUKLU dedi ki:

    HARAM OLSUN HOCAYA ATIĞIMIZ OYLARA RİYAKAR İKİ YÜZLÜYMÜŞ SEÇİMDEN ÖNCE YALVARMALARINI UNUTTU GALİBA YAZIKLAR OLSUN EGER CHP Lİ GİBİ DAVRANMAYA DEVAM EDERSE………

    1. anonime cevap verir.. dedi ki:

      kardeşim..bi sakin oL..ASIL MATRAK GGRUP AK PARTİSİ ÇCÜNKÜ BAŞKANININ ALEYHİNE MECLİS KARARI ALIYOR..BURADA..ZEYNEL CHP Lİ DEĞİL..CHP AKPARTİLİ OLMUŞ…AK PARTİLİLERDE..HALKIN VE BAŞKANIN KARARLARINA TERS DAVRANMIŞ..SANA TAVSİYE..HEPSİNİN EĞİTİMİN İ ALT ALTA KOY…SONUNA SENİNKİNİDE DÜRÜSTÇE KOY..HANGİSİ BİLİŞNÇLİ YÜKSEKSE ONA ALKIŞ DE..BURADA..KİMSE BİR TARAFLARINDAN SALLAMASIN..

  17. aaaaa dedi ki:

    ordunun dereleri aksa yukarı aksa ne alaka vallaha bende anlamadım

  18. Anonim dedi ki:

    HERKES TUTTTURMUŞ Bİ YOL GİDİYOR BİR KONUNUN PAT DİYE KARAR VERİLMESİNDEN ÖNCE HUKUKSAL ANLAMDA KOMİSYONLARCA ARAŞTIRDIKTAN SONRAMI OYLANMSI DOĞRU YOKSA HİÇ ARAŞTIRMA YAPMADAM OLDU BİTTİYLE Mİ DOĞRU OLUR BENCE BAŞKAN DOĞRU OLANI YAPMIŞTIR.

  19. mehmet mehmethan dedi ki:

    herkesi düşünme komisyonuna havale edeilmesini rica ediyorum. komisyon başı kaç para bilen varmı ?

  20. Selçuklu dedi ki:

    Zeynel başkan demokratik davranıp ilçe faydasını sağlayacak işler düşündüğünü göstermiş oldu. Kalkınma için körü körüne particilik zihniyetiyle davranmamasını beğendim. Başarılar dilerim.