Selçuk Haber

Kadınlar Matinesinde Büyük Coşku

matine (2)Selçuk Belediyesi ile Selçuk Kadın Eğitim ve Gelişim Merkezi SEGEM’in birlikte düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Selçuk Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleştirilen kadınlar matinesi çok eğlenceli geçti.

Kadınlardan Saz Heyetinin çaldığı bir birinden eğlenceli oyun havaları eşliğinde eğlenen Selçuklu kadınla Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür’ün kendilerine gönderdiği pastayı da 10. Yıl Marşı eşliğinde kesti.

Selçuk Belediyesi CHP meclis üyesi SEGEM Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Filiz Ceritoğlu Sengel yaptığı konuşmada bu yıl her kadının kendini ifade edebileceği bir 8 Mart organize etmek istediklerini bu anlamda sinemasıyla, tiyatrosuyla, matinesiyle, söyleşisiyle, yürüyüşüyle dolu dolu bir program hazırladıklarını ve kadınların ilgisinden çok memnun olduklarını ifade etti. 8 mart Cuma günü saat 12.30’da Selçuk İstasyon Meydanı’nda kadına yönelik şiddeti protesto etmek için toplanıp bir basın açıklaması ve yürüyüş yapacaklarını hatırlatan Avukat Filiz Ceritoğlu Sengel bu yürüyüşü çok önemsediklerini belirtti. Kadınları, şiddeti protesto etmek için yılda bir kez de olsa mutfaktan çıkıp tenceresi ve tavasıyla 8 Martta meydanlarda olması gerektiğini ifade eden Sengel “Şiddete maruz kalan kadınları unutturmamak ve şiddete sessiz kalmamak için tüm kadınları 8 mart Cuma günü saat 12.30’da tencere ve tavalarla İstasyon Meydanı’na bekliyoruz” dedi.

Exit mobile version