site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kadınlar Matinesinde Büyük Coşku

Kadınlar Matinesinde Büyük Coşku
05.03.2013
A+
A-

matine (2)Selçuk Belediyesi ile Selçuk Kadın Eğitim ve Gelişim Merkezi SEGEM’in birlikte düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Selçuk Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleştirilen kadınlar matinesi çok eğlenceli geçti.

Kadınlardan Saz Heyetinin çaldığı bir birinden eğlenceli oyun havaları eşliğinde eğlenen Selçuklu kadınla Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür’ün kendilerine gönderdiği pastayı da 10. Yıl Marşı eşliğinde kesti.

Selçuk Belediyesi CHP meclis üyesi SEGEM Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Filiz Ceritoğlu Sengel yaptığı konuşmada bu yıl her kadının kendini ifade edebileceği bir 8 Mart organize etmek istediklerini bu anlamda sinemasıyla, tiyatrosuyla, matinesiyle, söyleşisiyle, yürüyüşüyle dolu dolu bir program hazırladıklarını ve kadınların ilgisinden çok memnun olduklarını ifade etti. 8 mart Cuma günü saat 12.30’da Selçuk İstasyon Meydanı’nda kadına yönelik şiddeti protesto etmek için toplanıp bir basın açıklaması ve yürüyüş yapacaklarını hatırlatan Avukat Filiz Ceritoğlu Sengel bu yürüyüşü çok önemsediklerini belirtti. Kadınları, şiddeti protesto etmek için yılda bir kez de olsa mutfaktan çıkıp tenceresi ve tavasıyla 8 Martta meydanlarda olması gerektiğini ifade eden Sengel “Şiddete maruz kalan kadınları unutturmamak ve şiddete sessiz kalmamak için tüm kadınları 8 mart Cuma günü saat 12.30’da tencere ve tavalarla İstasyon Meydanı’na bekliyoruz” dedi.

matine (1)

matine (3)

YORUMLAR
  1. ALİ dedi ki:

    8 Mart Dünya Kadınlar Günü sanırım AKP İlçe Başkanını ilgilendirmiyor.Hiç bir etkinlik veya anma şu ana kadar yapmadılar. Tabii kadına şiddeti engelleyemeyen, ülkede imam nikahıyla sözde evlilikleri teşvik edip meşrulaştıran bir parti anlayışı kadın gününü nasıl kutlayacak.

  2. bir dost dedi ki:

    Geçtiğimiz günlerde Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi kadınlar İstanbul Cağaloğlu’ndaki Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nde kadına yönelik şiddeti protesto etmek için yaptığı eylem sırasında merdivenlerden yuvarlandı, yerlerde sürüklendi. Sema hanımın tansu çilleri savunduğu kadar bu kadınları da savunmasını bekliyoruz.

  3. umut dedi ki:

    KADINLARIN YATAK ODALARINA KADAR GİREREK ÇOCUK SAYISINA FETVA VEREN BİR BAŞBAKANIN OLDUĞU MEMLEKETİN İKTİDAR PARTİSİNDEN KADINA SAYGI BEKLENEBİLİR Mİ ?