site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Kadınlar günü Selçuk’ta sanatla kutlandı

Kadınlar günü Selçuk’ta sanatla kutlandı
08.03.2017
A+
A-

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Selçuk’ta da birtakım etkinliklerle kutlandı. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın Selçuk Belediyesi’nde çalışan kadın personelin kadınlar gününü kutlamasıyla başlayan etkinlikler Kadın Danışma Merkezi kursiyerlerinin Pamucak’ta Ayşen Bakıcı ile buluşması, Selçuk Efes Kent Belleği’nde resim sergisi ve Efes Tiyatro Salonu’nda sinema gösterimiyle devam etti.

“Kadın erkek eşitliği toplumu çağdaşlaştırır”

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk Belediyesi Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda Selçuk Belediyesi’nde çalışan kadın personelle bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Başkan Bakıcı; “ Bir toplumun çağdaşlaşması açısından önemli kriterlerden bir tanesi de kadınlara verilen değerdir. Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren kadınlara Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından başta Seçme ve Seçilme Hakkı olmak üzere birçok hakkın verildiğini biliyoruz. Yasal anlamda birçok düzenleme yapılabilir fakat bunun yanı sıra fiili hayatta da kadınımıza gerekli önemi vermek zorundayız” dedi.

Eşitlik için kadınlara da görev düşüyor

Kadınlara sözde değil özde saygı duyulması gerektiğinden bahseden Başkan Bakıcı; “Kadın ve erkeğin eşit olduğu bir toplum çağdaş ve modern bir toplumdur. Bu toplumun inşasında kadınlara da, erkeklere de görev düşüyor. Bu duygular içerisinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Kadınlara verilen değerin salt bir günde kalmaması, yılın 365 gününün bu duygular içerisinde geçmesi temennisindeyiz” dedi.

Sergi ve film gösterimi

Selçuk Belediyesi’nde gerçekleşen kutlamanın ardından Başkan Bakıcı’nın eşi Ayşen Bakıcı, Kadın Danışma Merkezi kursiyeri kadınlarla Selçuk Belediyesi Pamucak Sosyal Tesisleri’nde bir araya geldi.

8 Mart Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikler Selçuk Efes Kent Belleği’nde 43 kadın ressamın eserlerinin sergilendiği resim sergisi ve Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonu’nda “Nadide Hayat” adlı filmin gösterimiyle devam etti.

YORUMLAR
  1. Taşralı dedi ki:

    Kadına bir seks objesi gibi bakan zihniyete lanet olsun. Selçuk’ta ne ahlak kalmış, ne edep, nede haya. Bir kadın sokakta yürüyünce hemen hakkında şerefsiz kanı bozuklar çok kötü laflar ediyorlar. Bakışları zaten tam bir namussuz bakışı. Yazıklar olsun bu zihniyetteki insanlara. Kadınlarımız bizim annelerimiz, bacılarımız, teyzelerimiz, halalarımızdır. Onlara dil uzatanlar unutmasın ki; onlarında anneleri, bacıları, eşleri, halaları, teyzeleri var!