site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kadın Sağlığı Eğitimleri Sürüyor

Kadın Sağlığı Eğitimleri Sürüyor
14.05.2015
A+
A-

Kadın Sağlığı Eğitimleri Sürüyor (2)

Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde Kadın Sağlığı Eğitim Programı sürüyor. Türkiye Aile Planlaması Vakfı’nın belediyelerin Kadın Danışma Merkezleri işbirliği ile yürüttüğü program kapsamında kadın sağlığına dair pek çok başlık altında kapsayıcı bir eğitim veriliyor. Her yaştan kadına açık olan eğitim programları için Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’ne başvurmak yeterli. Kadın Sağlığı Eğitim Programı (KSEP) ile ilgili bir açıklama yapan Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel; “Kadınlarımızın ailenin temelini oluşturması sağlıklı aileler açısından da oldukça önemlidir. Sağlıklı ve mutlu bir aile ancak ruhen ve bedenen sağlıklı kadınlarla mümkündür. Bu amaçla ben Selçuklu Kadınları Kadın Danışma Merkezimizde düzenlenen Kadın Sağlığı Eğitim Programı’na davet ediyorum” dedi.

Amaç kadınların hayatına katkı sunmak

Kadın Sağlığı Eğitim Programı  kadınların ve ailelerinin yaşam ortamlarını iyileştirecek temel koruyucu sağlık davranışlarının geliştirilmesi ve sağlık kurumlarından koruyucu sağlık hizmet talep bilincinin arttırılması amacıyla oluşturulmuş bir program olup Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde de verilmektedir. Türkiye Aile Planlaması Vakfı kadınlar için düzenlenen bu eğitim programını belediyelerin kadın danışma merkezlerinde çalışan psikolog ve sosyologlar aracılığıyla yürütüyor.

Önce birey, önce kadın, ilk önce sağlık

Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde Sosyolog Filiz Ağbaba Gürsel tarafından eğitim programı gönüllü kadınların katılımıyla yürütülüyor. Gürsel söz konusu eğitim ile ilgili yaptığı açıklamada; “Kadın Danışma Merkezi’nde yürüttüğümüz “Kadın Sağlığı Eğitim Programı” ile kadınların birey kimliklerini temel alarak; onların sağlık konusunda farkındalığı yüksek bireyler olmaları için bu eğitim programını düzenliyoruz. Selçuklu kadınların talepleri doğrultusunda eğitim gruplarımızı oluşturarak Kadın Sağlığı Eğitim Programımıza devam edeceğiz” dedi. Bir ayı aşkın bir süredir devam eden programda “Üreme Organları ve İşlevleri, Temizlik ve Beslenme, Güvenli Annelik, Gebeliği Önleyici Yöntemler, Üreme Organlarını Koruyucu Davranışlar, İletişim, Cinsellik” gibi konularda eğitim verildi.

Türkiye’nin birçok ilinde verilen eğitimlerde kadınların eş, anne ve çalışan kimliklerinden önce onların birey ve kadın kimliğine sahip olduğu vurgulanıyor. Bu önemli vurgu üzerinde temellenen eğitim kapsamında, kadınların ruh ve beden sağlıklarını nasıl koruyacakları, cinsel/üreme sağlıkları, temizlik ve beslenme, güvenli annelik, gebeliği önleyici yöntemler, üreme sağlığını koruyucu davranışlar, iletişim, cinsellik, haklar, çocuklar ve ergenler, genel sağlığı koruyucu davranışlar gibi başlıklar adı altında eğitim veriliyor.

Kadın Danışma Merkezi’ne başvurmak yeterli

Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde kadınlardan gelecek talepler doğrultusunda Kadın Sağlığı Eğitim Programı’na devam edilecek. Her kadın için önemli olan bu sağlık eğitim programına katılmak isteyen Selçuklu kadınların Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’ne şahsen başvurmaları yeterli. Kadın Sağlığı Eğitim Programı ile ilgili 892 73 26 telefon yoluyla da bilgi alınabilir. Eğitimler Pazartesi ve Çarşamba günleri olmak üzere haftada iki gün ve belirlenen saatlerde 90 dakika boyunca sürecek.

Kadın Sağlığı Eğitimleri Sürüyor (1)

YORUMLAR
  1. anonim dedi ki:

    Bu tür seminerlere katılanların çoğu acaba belediyede işe girebilir miyim diye geliyor.Seminerleri de düzenleyenlerde bunlar dan oy alalım hesabı olsa gerek