site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kadın Meclisinin İlk Başkanı Nilgün Yiğitoğlu

Kadın Meclisinin İlk Başkanı Nilgün Yiğitoğlu
29.12.2014
A+
A-

selcuk-kadin-meclisi (2)

Selçuk Kent Konseyi bünyesinde Kadın Meclisi kuruldu. Selçuk’a ve kadınlara dair çalışacak kadın meclisin ilk başkanı Nilgün Yiğitoğlu oldu. Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan kadın meclisinin ilk konuşmasını Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı yaptı.

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı Kent Konseyinin Kadın Meclisinin ilk toplantısında yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi; “Her zaman söylüyorum, kentin tümüne yönelik hizmetlerde en iyi katma değeri ve efektif kullanımı elde etmek istiyor isek oradaki bütün noktaları dikkate alarak hareket etmemiz lazım. Bütün noktalarla birlikte hareket edebilmek içinde her türlü katmanların harekete geçmesi lazımdır. Burada çocuk meclisleri de olacak, gençlik meclisleri de olacak, kadın meclisleri de olacak, engelli meclisleride olacak. Dolayısıyla tüm bu katmanlarla birlikte eşgüdüm içerinde çalıştığında yüksek katma değer olgusu elde etme en üst seviyeye çıkacaktır. Bunun anlamı da şudur memleketimizin elde ettiği kaynakların heba olmaması demektir. Özellikle kadınlar nasıl evlerini düzenleyip, çeviriyorlarsa aynı özeni kentimiz içinde ortaya koyacaklardır. Kadın meclisini oluşturan arkadaşlarımızın kentimiz için üstün bir anlayış içerinde çalışacaklarına inanıyorum. Herkesin fikrine saygılı olmak zorundayız. Önemli olan bu meclislerden ortak fikirlerin, düşüncelerin çıkmasıdır. Kadın meclisinin başarısı kent konseyimizinde başarısını daha yukarıya çıkarmasını sağlayacaktır. Tüm kadın meclisi üyelerine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum ve yerel yönetimin bir paydaşı olduğunuzdan dolayı da şükranlarını sunuyorum” dedi.

Belediye Başkanının ardından bir konuşma yapan Selçuk Kent Konseyi Başkanı İrfan Yıldız kadın meclisi toplantısında yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi; “Selçuk Kent Konseyi 29 Eylül 2014 tarihinde kuruldu. Kent konseylerinin Türkiye de kuruluş tarihi 2006 yıllarına dayanıyor. 2006 yılından itibaren iç işleri bakanlığının kararıyla bir yasayla, belediyeler yasasına dayalı olarak 2006 yılından itibaren Türkiye de kurulmaya başlanıyor. Kent konseylerinin 50 Bin nüfusu artan yerlerde mecburi kurulması 50 bin nüfuslu merkezlerin altındaki ilçelerde ihtiyarı amaçla kuruluyor kent konseyleri. Belediye başkanının talebiyle gerçekleşiyor. Demokratik kurumlardır kent konseyleri; bütün siyasi partilerden, derneklerden, vakıflardan, sivil toplum kuruluşlarından herkes üye olabiliyor. Siyasetçiler üye olabiliyor ama asla siyaset yeri değildir. Biz Selçuk’ta konseyimizde bunu çok iyi başardığımıza inanıyorum. Çok değişik siyasi partilerden arkadaşlarımız olmasına rağmen aldığımız kararlarda ve tartışmalarımızda siyaset geçmiyor.

Kurulduğumuz günden bugüne kadar 3 aylık süre zarfında İzmir de ki 24 kent konseyinin oluşturduğu İzmir kent konseyi birliğine katıldık. Geçtiğimiz ay Bornova da yapılan kent konseyi birliği toplantısında Selçuk kent konseyi olarak, Selçuk Kent konseyi yönetimi olarak İzmir kent konseyinin yürütme kurulu üyeliğine seçildik. Ve geçen hafta içinde Gaziemir de yapılan ve her ay başka bir ilçede toplanan kent konseylerinin yönetim kurulu toplantısında Selçuk ilçesini temsilen şahsıma İzmir kent konseyi genel sekreterliği görevi teklif edildi. Orda şunu gördük; kurulduğumuz günden bugüne 3 ay olmasına rağmen, kentin çevresinden gelen çok yoğun eleştirilere rağmen emin adımlarla, kararlı adımlarla yürümenin bir takım ödüllerini de almaya başladık diyebilirim.Çok kararlı çok ilkeli adımlarla yürüyoruz. Hiç kimseyi bu meclisin dışında bırakmamaya, herkesi katılımcı demokrasinin gereği olarak meclise davet etmeyi görev olarak biliyoruz. Bu yüzden katıldığımız İzmir de ki 3 toplantıda da hiç suskun kalmadık. Kendi yöremizi ilgilendiren, kendi bölgemizi ilgilendiren sorunları en üst safhalara taşıdık. Örneğin ekim ayının sonunda yapılan toplantıda Menderes nehrinin kirliliğini birinci ana madde olarak yazdırdık İzmir kent konseyinin sonuç belgesine. Ve 15 gün sonra bu kent konseyinde alınan kararlar büyük şehir belediyesi meclis kararlarına geliyor. İzmir büyük şehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu Küçük Menderes nehrini kirleten 6 ilçeye arıtma tesisi kurulacağı demecini verdi. Geçtiğimiz ay Aralık ayında yapılan Selçuk Belediye meclisine sunduğumuz 4 önemli önerge vardı. Bu dört önergenin dördü de belediye meclisinde görüşüldü. İlki Küçük Menderesin kirliliği, İkincisi Selçuk’a doğal gaz şebekesinin döşenmesi, Üçüncüsü ise Zafer Mahallesi ve 14 Mayıs Mahallelerinde Kasım 2013’te alınan inşaat yasağının kaldırılması önergesi diğeri ise Köylerde ve okullarda spor tesislerinin açılmasıyla ilgili bir önergeydi. Kent konseyinin vermiş olduğu bu önergelerden 14 Mayıs ve Zafer Mahallelerindeki inşaat yasağının kaldırılması olayı mecliste kabul edildi. Küçük menderesin kirliliği, doğalgaz ve köylerde ki okullarımıza spor tesisleri yapılması maddeleri ise komisyonlara gönderildi. Bunlar konseyimizin doğru yolda olduğunun kanıtıdır diye düşünüyorum” dedi.

Konuşmaların ardından sandık kurularak seçime gidildi. Seçim sonunda Nilgün Yiğitoğlu kadın meclisinin ilk başkanlığına seçildi.

HABER-VİDEO: SEDA KONUK – SELÇUK HABER

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

İRFAN YILDIZ’IN KONUŞMASINI AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

ZEYNEL BAKICI’NIN KONUŞMASINI AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

aybuke-baybas

kent-konseyi

selcuk-kadin-meclisi (1)

selcuk-kadin-meclisi (3)

YORUMLAR
  1. Mustafa dedi ki:

    Cumhuruyet mahallesindeki ağaçları keserken;Belediye meclisine , birtane meclis üyesine mahalle muhtarlarına sordun mu ? Yeşil düşmanı, bir tane ağaç yetiştirmeden yüzlercesini kestin. Bütün parklara partililerine dağıtmak üzere büfe koyuyorsun.Kınıyorum seni büfeci ,yeşil düşmanı başkan.

    1. vatandaş dedi ki:

      O ağaçların kesilmesinin zamanı gelmişti millet ağaçtan etrafını göremez oldu üstelik esecek olan havayı da engelliyordu ki ayrıca ağaçlar kesilmedi hemen uzamamasi için fazla budandi ha ayrıca bu her yıl uygulaniyordu birisinin hiç kesilmesine gerek olmayan ağaçları kesip nasıl dağıttığınıda biliyoruz istemediğiniz adam gelince yaptığı herşeyi olumsuzluğa çekip milleti kandırmayın bu millet herşeyi görüyor cevabinida gelecek secimde verir merak etmeyin Selçuk halkı Zeynel Bakıcı nın arkasindadir

  2. anonim dedi ki:

    çok kalabalık ya oturacak yer kalmamış bukadar komik toplantı görmedim

    1. gurbetçi dedi ki:

      Kadın Meclisinin üyelerini kutluyorum.Selçuk için yola çıkan herkesi zorlu bir görev bekliyor.Çünkü çalışan insanlara ilçemizdeki kadar zulüm eden başka bir yer yoktur bu ülkede.Bu köşelerde abuk subuk yorum yapanlar keşke sizin kadar cesur olup Selçuk için çalışmayı görev edinseylerdi.Atatürk’ün “Başarmak için yola çıkanlar asla yorulmazlar” sözü rehberiniz olsun.Hep öne, hep ileriye bakın geride bir şey yok..

      1. Anonim dedi ki:

        GURBETÇİ bu işleri organize edenlerin ATATÜRK ün rehberliğine ihtiyacı yok. Bunlar takiye yolu ile 2023 te Atatürk ün yaptığı ne varsa tasfiye edenlerle iş birliği yapıyorlar. Çok meraklıysan sende onlara katıl. Ama Atatürk ün adını ağzına alma.

  3. Anonim dedi ki:

    ATATÜRK KURTULUŞ SAVAŞINI BAŞLATIRKEN DE BİR AVUÇ İNSANLA TOPLANTI YAPMIŞTI. iNSANLARA ANLATTIKLARI HAYAL GİBİ GELİYORDU.AMA DÜNYA LİDERİ OLDU.EN GÜZEL OLAYLAR İLK ÖNCE HAYALLERLE BAŞLAR İCRAATLARLA BAŞARIYA ULAŞIR.ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİK DİYE BUNA DENİR.HEP İLERİ ARKADAŞLAR.GERİ VİTES YOK.

    1. Anonim dedi ki:

      Sen şimdi Kent konseyinin üç-beş kişiyle yaptığı toplantıyı Atatürk’ün devrimleri ile aynı kefeye mi koyuyorsun. Atatürk ve Devrimlerini anlayabilmen için NUTUK’u en az elli kere okuman lazım. Belki o zaman Atatürk’ü kimlerle kıyaslayacağını anlarsın….

  4. Anonim dedi ki:

    bu resmen akp konseyi olmuş başkan seçilen bayan kim allah aşkına bilen tanıyan varsa bi söyleyi versin Selçuklu kadınlar bu kadar mı

  5. güneş dedi ki:

    Başkan kim diyorsun demek ki tanımıyosun akp li olduğunu nerden biliyorsun ?