site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kadın Meclisi Başkanını Seçti

Kadın Meclisi Başkanını Seçti
29.11.2015
A+
A-

İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi’ nin Olağan Seçimli Genel Kurulu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’ nda yapıldı. Yaklaşık 170 STK temsilcisinin katılımıyla gerçekleşen genel kurulda başkanlık için Kızbes Aydın ve Nilay Kökkılınç yarıştı.

Yapılan oylamada geçerli oyların 80’ ini alan Kızbes Aydın tekrar Kadın Meclisi Başkanı seçildi. Ayrıca daha önce Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı olarak görev yapmış olan Sema Kaya da yapılan oylama sonucu Kadın Meclisi’ nin yeni Genel Sekreteri olarak seçildi.

Gülgün Tosun’ un tavırları tepki topladı

İzmir Kent Konseyi Genel Sekreteri Gülgün Tosun’ un toplantı boyunca takındığı yanlı ve uzlaşmaz tavırlar katılımcılar tarafından tepkiyle karşılandı. Seçilmiş bir divan heyeti olduğu halde her fırsatta toplantıya müdahil olmasının Tosun’ un tarafsızlığına gölge düşürdüğü görüşünde birleşen STK temsilcileri önümüzdeki günlerde konuyla ilgili tepkilerini ve nedenlerini kamuoyuyla paylaşacaklarını dile getirdiler.

Aynı tablo yinelenmemeli

Yaklaşık bir ay sonra gerçekleşecek olan İzmir Kent Konseyi Genel Kurulu’ nda da aynı tavırların yaşanmasından endişelendiklerini dile getiren katılımcılar böylesi düzensiz bir genel kurul gerçekleştirdiği için mahcup olması gereken sekreteryanın müdahaleci tavırları ile Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ nun tarafsızlığını da zan altında bıraktığı görüşünde birleştiler. 26 Aralık’ ta gerçekleşecek İzmir Kent Konseyi Genel Kurulu sürecini yalından takip edeceklerini dile getiren STK temsilcileri kent konseyleri yapılanmasına bunun gibi yanlı ve yönlendirici tavırların zarar verdiğini de dile getirdiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.