site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kadın Çiftçiler Şirince’de Buluştu

Kadın Çiftçiler Şirince’de Buluştu
16.03.2014
A+
A-

Kadın Çiftçileri Şirince'de Buluştu3

GÜBRETAŞ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tarımda kadının önemine dikkat çekerek, onları bilinçlendirmek ve gelişimlerine destek sağlamak amacıyla kadın çiftçileri bu yıl  Şirince köyünde bir araya getirdi.     Kadın çiftçilere yönelik gübreleme teknikleri eğitiminin verildiği toplantıda meyve ve sebze üreticiliğiyle ilgili sunum yapıldı. Bilinçli tarımın yaygınlaşması amacıyla sektörde çiftçilere yönelik eğitim çalışmalarıyla öne çıkan GÜBRETAŞ, tarımda kadının önemine dikkat çekerek, kadın çiftçileri üretim konusunda bilinçlendirmek ve kendilerini geliştirmelerine destek sağlamak amacıyla tarihi Şirince köyündeki Artemis Restoran’ta düzenlediği etkinlikle bir araya getirdi.
 
“Toprak Ana” isimli sunumun yapıldığı toplantıya Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, İlçe Tarım Müdürü Yunus Öztürk, Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Gürsoy, kooperatif müdiresi Tuğba Özarslan, GÜBRETAŞ Pazarlama Müdürü Yusuf  Karatekin, Bölge Satış Müdürü İrfan Karakaya ile bölgedeki kadın çiftçiler ve kadın ziraat mühendisleri katıldı.
  
Toplantının açılış konuşmasını yapan GÜBRETAŞ Pazarlama Müdürü Yusuf  Karatekin, kadın iş gücünün en yoğun olduğu alanlardan birinin tarım olduğuna işaret etti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Çiftçi Kayıt Sistemi’ne göre Türkiye’de 2,5 milyon civarında çiftçi bulunduğunu, bu çiftçiler arasından yaklaşık 350 bininin kadın çiftçi olduğunu belirtti.
   
Bilinçli tarımın yaygınlaşması amacıyla GÜBRETAŞ olarak her yıl Türkiye genelinde 2 bine yakın noktada 150 bin çiftçinin katılımıyla iyi tarım uygulamalarının anlatıldığı eğitim toplantıları düzenlediklerini vurgulayan Karatekin, kadın çiftçilerin eğitimi konusuna da büyük önem verdiklerini ifade etti. Kadın çiftçileri tarımsal üretim konusunda bilinçlendirmek ve desteklemek amacıyla çeşitli etkinlikler ve sosyal sorumluluk projeleri geliştirdiklerini söyledi.      
   
Toplantıda konuşan Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, kadının ciddiyet, azim, gayret, bıkmamak, usanmamak, hedefine en iyi şekilde ulaşmak için çabalamak ve en büyüğü de sorumluluk duygusu içerisinde oldukları vurgusunu yaparak; “Kadının olduğu her yer mükemmel olur” ifadesini kullandı. GÜBRETAŞ’ın yapmış olduğu eğitim çalışmalarının önemine dikkat çeken Sayın Kaymakam Boyacı, bu eğitimlere her çiftçinin, özellikle kadın çiftçilerin katılımını istedi ve bu münasebetle Tüm Kadınlarımızın Dünya Kadınlar gününü kutluyorum, dedi.  

Toplantıda daha sonra Ziraat Mühendisi Hasan Altas, kadın çiftçilere yönelik “Gübre ve Gübreleme Teknikleri” konusunda bir seminer verdi. Selçuk’ta tarımla uğraşan örnek çiftçilerden Gülseren Kutsigil’in de tecrübelerini paylaştığı konuşmasının ardından gruplara ayrılan çiftçi kadınlar çiftçilerle bölgede yaygın olan meyve ve sebze ürünlerinin gübreleme yöntemleriyle ilgili sunum yapıldı.

Kadın Çiftçileri Şirince'de Buluştu

Kadın Çiftçileri Şirince'de Buluştu2

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.