site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

İzmirli Taraftarlar Meydanda

İzmirli Taraftarlar Meydanda
09.06.2013
A+
A-

İZMİRLİ-TARAFTARLAR

İzmir kulüpleri Karşıyaka, Altay, Göztepe, Bucaspor, İzmirspor ve Altınordu’nun binlerce taraftarı, hem birleşme hem de gezi protestolarına destek vermek için Gündoğdu Meydanı’nda toplandı. Alanda attıkları sloganlar birbirlerine karışan, renk ayrımı yapmaksızın kol kola eğlenen taraftarlar, saat 21.00’de, işaret fişeğinin Körfez’e doğru ateşlenmesiyle ellerindeki meşaleleri yaktı. Bir anda yakılan meşaleler, Gündoğdu Meydanı ve Birinci Kordon’u adeta yaktı, ortaya çıkan görsel şölen, izleyenleri büyüledi. İlk kez taraftarların bir araya geldiği gösteri, büyük takdir toplarken, hep bir ağızdan İstiklal Marşı’da okundu. Dilek balonlarının da gökyüzüne bırakılması kentteki görsel şöleni arttırdı.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER
Kentteki protesto eylemlerinin bugünün de ise, akşam saatlerinden itibaren gruplar, yine Gündoğdu Meydanı’nda toplanmaya başladı. Alandaki kalabalık, hafta sonu tatili nedeniyle her geçen dakika arttı ve meşaleli eylemin yapıldığı saatlerde sayı 20 bine ulaştı. Alandaki her zaman gibi olduğu ilginç eylemler dikkat çekerken, kimileri, isteklerin yazılı olduğu kağıtları astığı dilek ağaçları yaptı, kimileri ise, fidan dikimine davet etti. Eylemi, fırsata çevirenleri de görmek mümkündü. Üzerinde, ’Çapulcuyuz ama havamız yerinde’ yazılı atkılar ile yine farklı figürlerin ve sloganların olduğu tişörtler satışa çıkarıldı. Meydana seyyar tuvaletler de konuldu.

SAĞDUYU KAZANDI

Bu arada, alanda stant açan ’Hakların Demoktarik Kongresi’ adlı grubun yaklaşık 150 üyesinin, önde elebaşı Abdullah Öcalan’ın posterinin taşındığı kortejle yürüyüşe geçmesi gerginliğe neden oldu. Posteri görüp atılan Kürtçe sloganları duyan meydandaki diğer gruplar, korteje büyük tepki gösterdi. ’Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ’Kahrolsun PKK’ sloganlarıyla korteje karşılık veren gruplar, ellerindeki Türk bayraklarıyla tepkilerini dile getirdi. Birbirleriyle uzun süreli sözlü sataşmada bulunan kortej ile gruplar, sağduyulu kişilerin araya girmesi ve tansiyonu düşürmesiyle fiziki bir temas yaşamadan ayrıldı. Kortej, Gündoğdu Meydanı’nı da kapsayan yürüyüşün ardından Alsancak İskelesi yakınlarındaki stantlarına geri döndü.

İZMİR-TARAFTAR

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    BU İZMİR AKP YE MEZAR OLACAK