site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İzmir’in o ilçesini karıştıran iddia: Krize Kılıçdaroğlu el koydu!

Belevi yakınlarındaki Cibe mevkiinde Romanlara ait 23 çadır, Selçuk Belediyesi tarafından dün mühürlenmek istendi. Sorunun, yerelde ve İl Başkanlığı düzeyinde sorun çözülmeyince, İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu aramasıyla çözüldüğü konuşuluyor.

İzmir’in o ilçesini karıştıran iddia: Krize Kılıçdaroğlu el koydu!
12.01.2021
A+
A-

Belevi yakınlarındaki Cibe mevkiinde Romanlara ait 23 çadır, Selçuk Belediyesi tarafından dün mühürlenmek istendi. Sorunun, yerelde ve İl Başkanlığı düzeyinde sorun çözülmeyince, İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu aramasıyla çözüldüğü konuşuluyor.

Selçuk’ta yaşayan Roman vatandaşların ilçe merkezine 10 kilometre uzakta kurduğu çadırlar, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel tarafından mühürlenmesi gündeme geldi. Jandarmanın, Roman ailelere mühürlemeye işlemi yapılacağını tebliğ etmesiyle gün yüzüne çıkan kriz, üç saat içinde çözüldü. Ancak bu üç saat içinde çok yoğun telefon trafiği yaşandığı, sorunun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kadar gittiği öğrenildi.

KRİZ 11.00’DE BAŞLADI, 14.00’TE BİTTİ
Belevi’ye 6, Selçuk merkeze 10 kilometre uzakta bulunan Cibe mevkiinde kurulu 23 çadırda yaşayan Roman vatandaşlar, Jandarmanın “Çadırlar mühürlenecek” talimatıyla büyük bir şok yaşadı. Romanlar, durumu hemen CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’ya bildirdi. Edinilen bilgilere göre, dün saat 11.00’de başlayan krize el koyan Purçu’nun, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’i arayarak mühürleme kararından vazgeçilmesini istediği, olumlu yanıt alamayınca, CHP İl Başkanı Deniz Yücel’i arayarak yardım istediği öğrenildi. Yücel’in de sorunu çözmemesi üzerine Purçu’nun, sorunu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ilettiği ve yardım istediği, Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla saat 14.00’t mühürleme kararından vazgeçildiği konuşuluyor.

PURÇU DOĞRULADI, YORUM YAPMADI
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Selçuk’ta yine çadır krizi yaşandığını doğrularken, yaşananlar hakkında bir yorum yapmak istemedi. Çadırlarda yaşayan Romanlardan Gürkan Kalaycı, şunları söyledi:

“Jandarma geldi, çadırlarımızı mühürlemek istedi. Çadırlarımız, kimseyi rahatsız etmeyecek bir yerde olmasına rağmen böyle bir karar alınmış olmasına çok üzüldük. Burası dağlık bir arazi… Bize en yakın yerleşim yeri Belevi, 6 kilometre uzaklıkta. Biz kendi halinde çalışan, hazır şemsiye, sepet yaparak hayatını sürdüren insanlarız. 1.5 yıldır burada yaşıyoruz. Yanlış bir şey de yapmadık. Bunu jandarma da biliyor. Belediye başkanı neden bize böyle davranıyor, anlamıyoruz. Daha önce de aynı davranışta bulundu. Geçen mühürleme olayında ceza yazılmıştı ama bu kez yazmadılar. Olay, yaklaşık 3 saat içinde çözüldü. Nasıl çözüldüğü, kimler devreye girdi, bu konuda bilgimiz yok. Kim yardım ettiyse, Allah ondan razı olsun.”
Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Bu olay Selçuk romanları ilgili değil çünkü Selçuk ta yaşayan roman vatandaşlarımıza özel şehir içinde sosyal konutlar yapıldı uzun süre ikamet ediyor ve her zaman bakımları yapılıyor bu işe müdahalede eden milletvekili Purcu kendi memleketi Sökede uygun yere yerleştirme yapsın bu yerleşim işinde rant iddiaları var bu konu genel başkana detaylı şekilde anlatılması gerekir sayın Purcu iki dönem bu bölgenin milletvekili olarak parlamentoda görev alıyor Selçuk ve Belevili vatandaşlarımıza Izmır dışından başka illerden bir çok roman vatandaşlarımızı getirtip verimli toprakları bir şekilde yerleşim yeri yapmak istiyor kendinin bir çok ekonomik beklentisi vardır ayrıca iki dönem kontenjan ve torpilli şekilde milletvekili olarak SELÇUK’tan oy aldı bu bölge ve Selçuk için demekki bu hizmet ile ödüllendirmek istiyor bu seçim bölgesinde hiç milletvekili adayı yok mu Aydın Sökeden ithal milletvekili adayı gelirse bu tür olaylar olur zaman içinde ne olacak göreceğiz…

  2. Ersin dedi ki:

    Anlamadım ?? Şimdi bizim belediye başkanımız kılıçtaroğlu yardımcısıda Özcan denen kişi. İyide o zaman filiz hanım ya neyse ben gene karıştırdım😂😂 siyasetçiler bilir işini!!