site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İzmir’in İlk Oyun Dostu Okulu !

İzmir’in İlk Oyun Dostu Okulu !
25.01.2024
A+
A-

Global, yenilikçi ve öncü yaklaşımları ile eğitim sektörüne yöne veren Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü Oyun Dostu Okul Projesi ile İzmirde bir ilk’e imza attı…

OYUNLA ÖĞRENME DAHA KALICI
Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yavuz Samur ve YEGAM ekibi
Oyun Dostu Projesi için Bahçeşehir Koleji Yönetici, öğretmen ve öğrencileri ile buluştu.
Oyun Dostu Okul Projesi
ile ilk amaç çocukların eğitiminde, yaş ve gelişim düzeylerine uygun yöntem ve teknikler ile eğlenerek öğrenmeyi sağlamak, eğitimi Oyunla Kalıcı Hale Getirmek.

OYUN DOSTU OKUL-OYUN DOSTU ÖĞRETMEN- OYUN DOSTU EBEVEYN

Yaşı gereği oyun ve eğlenceye düşkün çocukların, oyun içerisinde eğlenerek aldıkları bilgilerin zihinlerinde daha kalıcı olduğunu da belirten Doç. Dr. Samur, oyunlaştırma için de, oyun dostu okullara ,öğretmenlere ve anne babalara ihtiyaç olduğunu söyledi.
Bu bağlamda proje kapsamında tüm Bahçeşehir Koleji öğretmenleri ve velileri Doç. Dr Yavuz SAMUR ve ekibinin yürüttüğü Oyun Dostu eğitimlerine ve seminerlerine dahil olacak.

Neden oyun dostu okul?
“Artık sokağımız yok” Çünkü sokaklarda uygun oyun alanı yok, sokaklarda çocuk yok ve sokaklar güvenli değil!
Okullar artık çocuklarımızın güvenli oyun ve öğrenme alanları

OYUN ÇOKLU ZEKÂ ALANLARININ KEŞFEDİLMESİNİ SAĞLAR.
İzmir Güney Kampüsü öğrencilerin ihtiyaçlarına göre tasarlanmış açık ve kapalı oyun alanları,tenis kortları, basketbol ve voleybol sahaları, kapalı yüzme havuzu gibi imkanları ile projenin tüm kriterlerini sağlıyor.

Doç Dr. Yavuz Samur ve ekibi öncelikle kampüsü ziyaret ederek fiziksel araştırma, gözlem, raporlama,tespit ve tasarı yapıp fotoğtaflandırdıktan sonra okul yönetimiyle fikir alışverişinde bulundular.
Buna ek olarak oyun dostu okul öğrenci temsilcileriyle biraraya gelerek onların öneri ve isteklerini dinlediler. Öğrenciler okulda hangi oyun olanlarını görmek istediklerini heycanla dile getirdiler.

Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüs Kurucusu eğitimci Yıldırım Baytekin projeyle ilgili ; bizler sokakta oyun oynayarak büyüyen bir nesildik, sokakta sosyalleşen, arkadaş edinen, oyun kuran, yenmeyi ve yenilmeyi bilen, oyunlar ile öğrenen çocuklardık. Yeni neslin bu kavramlardan oldukça uzak olduğu, çocuk olmanın tadını çıkaramadıklarını, pandeminin de etkisiyle sosyal medya ve dijtal oyun bağımlılığının arttığını dile getirdi. Gelinen bu olumsuz tablo da oyun dostu okul projesiyle çocuklarımızın tüm bu ihtiyaçlarına çözüm olup, zeminden duvara, bahçeden koridorlara, sınıflardan kampüsün tüm ortak alanlarını oyun dostu okul haline getireceklerini söyledi.
hızlı düşünme, işbirliği, takım çalışması, karar verme, kazanma- kaybetme, iletişim, duygularını kontrol edebilme, harita okuma gibi 21. yy becerilerinin oyunlar ile kazanıldığı gerçeğinden hareketle öğrencilerimizi oyunla buluşturacağız, yeni sokağımız okulumuz diyor.

Kampüs Müdürü Ayşe Kırlar Emir konuyla ilgili olarak öğrencilerimizin sadece akademik becerilerini değil, aynı zamanda sosyal ve duygusal becerilerinide geliştirmelerine odaklandıkalarını belirtti.
Oyunların hayal gücününü, yaratıcılığı, iş birliği yapma becerilerilerini geliştirdiğine inanarak hareket ettiklerini söyledi. Bu kapsamda, oyunlar ve oyun tabanlı öğrenme yöntemlerini benimseyen eğitim kültürümüzle oyun dostu okul projesinde olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.