site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İzmir’in Doğru ve Etkin Tanıtılması İçin Güçbirliği Şart

İzmir’in Doğru ve Etkin Tanıtılması İçin Güçbirliği Şart
20.02.2015
A+
A-

ticaret2

Selçuk Ticaret Odası, İzmir’in tanıtım politikasının belirlenmesi ve uluslar arası platformlarda daha etkin tanıtılması için kolları sıvadı. Oda Yönetim Kurulu başkanı Koray Yolcu, Yönetim Kurulu üyesi Dr. Alpaslan Coşkun, Basın ve Tanıtım Danışmanı Berrin Dereli İzmir’de temaslarda bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Dış İlişkiler ve Turizm Daire Başkanı Pınar Meriç’i ziyaret eden Ticaret Odası ekibi önümüzdeki ay yapılacak ITB Berlin Fuarı ve diğer uluslar arası fuarlarda İzmir’in tanıtılması için, bu alanda yetkin kurumların birlikte çalışmaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu İzmir’in Türkiye turizminde çok önemli bir yeri olduğunu belirterek şimdiye kadar İzmir’in turizm alanında iyi pazarlanamadığını hatta henüz bir destinasyon dahi olamadığını sadece bir uğrak noktası olarak turizm hareketi içinde yer aldığına dikkat çekti.

“Biz Selçuk olarak turizmin tam odağında olan bir ilçeyiz. Efes’i, Şirincesi, Meryem Ana Eviyle sahip olduğumuz değerler dünya markası niteliğinde. Ancak İzmir ve Selçuk sadece kruvaziyer turizmle uğranılacak bir yer olmaktan öteye gidemiyor. Bunun için topyekün bir tanıtım ve güçbirliği içinde olmamız lazım. Yurtdışı fuarlarda İzmir’i daha iyi pazarlayabilecek acentalarımızla işbirliği halinde olmamız gerekli.”dedi. İZKA’nın İzmir tanıtımı için finansal desteğinin önemine dikkat çeken Oda Yönetim Kurulu üyesi Dr. Alpaslan Coşkun yerel yönetim, meslek odaları ve özel sektörün birlikteliğinden doğacak sinerji ile İzmir’in turizmdeki payının artacağına inanıyoruz.”dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Turizm Müdürü Pınar Meriç, İstanbul ve Hollanda’daki fuarlarda olduğu gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak ITB Berlin Fuarına katılacaklarını belirtti. İZKA desteğiyle hazırlanan stantta verilecek mesajların, tanıtım materyallerinin, ikramların ve stant tasarımının doğru seçilmesi gerek diyen Meriç, Berlin Fuarı öncesinde Kalkınma Ajansında yapılacak hazırlık toplantılarının önemine dikkat çekti. Selçuk Ticaret Odası’nın bu konudaki görüş ve çabalarının takdirle karşılandığını ve ziyaret sebebiyle memnuniyetini dile getiren Pınar Meriç doktoramı turizm pazarlaması alanında yaptım. Ben de görüşlerinizi paylaşıyorum. İzmir’i iyi tanıtmak ve turizmden aldığı payı artırmak istiyorsak uluslar arası fuarlarda ayrı ayrı temalarla ayrı logolarla değil tek elden verilmiş doğru mesajla yer almalıyız” dedi.

ticaret-odasi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.