site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İzmir’de Sosyal Medya Baskını

İzmir’de Sosyal Medya Baskını
05.06.2013
A+
A-

sosyalmedya-operasyonu

Twitter’da yazdıkları gerekçe gösterilerek 25 genç evlerine yapılan baskın sonrası gözaltına alındı.
İzmir’de dün akşam saatlerinde 38 eve baskın düzenlendi ve yaşları 19-25 arasında olan 25 genç Başbakan Erdoğan’ın baş belası olarak tanımladığı Twitter’daki paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı.

8 gündür süren Gezi Parkı eylemlerine sosyal medyada destek veren gençler, halkı isyana teşvik ettikleri ve propaganda yaptıkları gerekçesiyle Emniyet’e götürüldü. Yapılan operasyonun ardından CHP İl Başkanı Ali Engin, CHP İzmir İl Sekreteri Avukat Sevda Erdan Kılıç, partililer ve gözaltına alınanların yakınları emniyete geldi. İl Başkanı Ali Engin ile Avukat Sevda Erdan Kılıç, emniyete girerek yetkililer ile görüştü, bilgi aldı. Ardından dışarı çıkan Engin, basın mensuplarına açıklama yaptı.

İŞTE O TWETLER

Eylemlere destek vermek amacıyla paylaşılan mesajlardan yola çıkılarak gözaltına alınanların kişisel sayfalarından gönderdikleri mesajlardan bazıları şöyle; “Direniş için kullanılabilecek Wi-Fi şifreleri”, “19.30′da Gündoğdu Meydanı’nda buluşuyoruz”, “Lozan Meydanı ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde polis var, gitmeyin”, “Gündoğdu Meydanı’na biber gazı atıldı, buraya gelmeyin”, “Tomalar gidiyor gaz sıkıyor, sopayla vuruyorlar”. Öte yandan, gözaltına alınanların, eylemlerde yaralananların ulaşması için gönüllü doktorların, gözaltına alınanlar için de gönüllü avukatların cep telefonu numalarını paylaştıkları öğrenildi.

SOSYAL PAYLAŞIM SİTESİNDE HESABI YOK İDDİASI

Bazı aileler, çocuklarının sosyal paylaşım sitelerinde hesaplarının bile olmadığını iddia etti. Öte yandan aileler, “Suç’ olarak kabul edilen mesajların Türkiye’de bir çok kişi tarafından paylaşıldığını, bu doğrultuda paylaşan herkesin gözaltına alınması gerektiğini savundu. Bu arada, gözaltında tutulan kişilerden bazıları sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.

“BU SUÇSA HEPİMİZ İŞLEDİK”

Gözaltına alınan kişilerin adil ve özgür bir ülke için yürüdüğünü söyleyen İl Başkanı Engin, “Bu suçsa hepimiz bu suçu işledik. İnsan Hakları ihlali olmaması için biz de sabaha kadar buradayız” dedi. CHP İzmir İl Sekreteri Avukat Sevda Erdan Kılıç, “İfadeleri alınan arkadaşların dosyalarına baktım. Twitterdan paylaştığı iletileri inceledim, bu paylaşılanlar arasında vatandaşı tahrik edecek bir şey yok. Bunlar hepimizin paylaştığı ifadelerdir. Gözaltına alınan bu arkadaşlara daha önce polis merkezinde kimlik kontrolü yapıldığını öğrendik. Tahminimiz, bu arkadaşların isimleri kimlik kontrolü yapıldığı sırada tespit edildi” dedi. Emniyet önünde bekleyen bazı aileler gözaltında tutulan yakınlarının twitter ve facebook adreslerinin bulunmadığını kaydetti.

“BAŞBAKAN HEDEF GÖSTERDİ”

İzmir’de sosyal medyadaki paylaşımlarından dolayı gençlerin evlerinin arandığını, bilgisayarlarına ve telefonlarına el konulduğunu belirten CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce yaşanan gelişmeleri “Faşizmin doruk noktası” olarak değerlendirdi.

İnce Twitter’daki hesabında yapılan baskınları şöyle değerlendirdi:

“Faşizmin doruk noktası, Başbakan sosyal medyayı hedef gösterdi, Polis İzmir’de gereğini yaptı!
Bu memlekette bir çapulcular var, bir de parapulcular!!”
Deniz AYHAN / sozcu.com.tr

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.