site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

İzmir’de 11 ilçe başkanı görevi bıraktı!

İzmir’de 11 ilçe başkanı görevi bıraktı!
01.12.2018
A+
A-

AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda 31 Mart 2019 yerel seçimleri için hazırlıklar start alırken aday adaylığı noktasında hareketlilik yaşanıyor. Aday adaylığı için uzun süredir isimleri kulislerde konuşulan ilçe başkanları görevlerinden istifa etti. Ayrıca il ve ilçe yönetim kurullarında çok sayıda kişi de meclis üyelikleri için refleks gösterdi.

AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda geçtiğimiz ay aday adaylıkları için başvuru sürelerinin dolmasının ardından flaş bir gelişme yaşandı.

Genel merkez ve il başkanlığının talimatları çerçevesinde adaylık düşünen ilçe başkanları görevlerini bırakmamıştı. Gelecek işareti bekleyen ve aday olmalarına kesin gözüyle bakılan isimler İzmir Büyükşehir Belediyesi adaylığı noktasında Nihat Zeybekci’nin görevlendirilmesi ve sürecin start almasının ardından refleks gösterdi.

İzmir’de 11 ilçe başkanının istifasını verdiği öğrenildi. Ayrıca il yönetim ve ilçe yönetim kurullarında görev alan çok sayıda ismin de meclis üyelikleri için istifa ettiği belirtildi.

İşte istifa eden ilçe başkanları:

Bayraklı İlçe Başkanı Özgür Hızal

Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan

Beydağ İlçe Başkanı Ogün Asil Aydoğdu

Bayındır İlçe Başkanı Uğur Demirezen

Çiğli İlçe Başkanı Mesut Demirkaya

Balçova İlçe Başkanı Evrim Özen

Güzelbahçe İlçe Başkanı Burcu Dereci

Seferihisar İlçe Başkanı Serdar Kısaağa

Bergama İlçe Başkanı Hakan Koştu

Gaziemir İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz

Tire İlçe Başkanı Mustafa Selman İçelli

Öte yandan AK Parti İl Yönetim Kurulu’ndan şu isimler görevlerini bıraktı:

İL YÖNETİMİNDEN KİMLER GÖREV BIRAKTI?
Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fikret Mısırlı, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hakan Yıldız, Çevre, Şehircilik ve Kültürden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Eda Kılıç ile yönetim kurulu üyeleri Sema Yeşilçimen, Aydın Koç, Emrun Sulayıcı, Fırat Eroğlu, Emine Başdaş, Ali Gönen, Firdevs Gamze Örün, Halime Hannan Yıldız, Tarkan Bakırlı ve Suphi Özlahlan.

Mısırlı Konak Belediye Başkan Aday Adayı, Yeşilçimen ise Selçuk Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Diğer isimler de meclis üyeliği noktasında talepte bulundu.
Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.