site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İzmir Valisi Köşger uyardı: 1 haftada vakalar yüzde 50 arttı!

Cumartesi günü restoran, lokanta, kafe ve çay bahçelerinin insanlarla dolup taşmasını değerlendiren İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Yoğun bir denetleme halindeydik ama herkesin başına bir polis dikmemiz mümkün değil. Pozitif vaka sayısı, geçen haftaya göre yüzde 50 arttı. Rehavete kapıldığımızı görüyoruz. Böyle giderse, rengimiz kırmızı olur, daha sert önlemler gelir” açıklamasında bulundu.

İzmir Valisi Köşger uyardı: 1 haftada vakalar yüzde 50 arttı!
09.03.2021
A+
A-

Yeni normalleşmede bir hafta geride kalırken, çok yüksek riskli iller dışındaki mavi, sarı ve turuncu ilçelerde cumartesi günü sokağa çıkma yasağı yoktu. Vatandaşlar, uzun süredir hafta sonunda sokağa çıkamamanın verdiği sıkıntıyla kendini dışarı attı. İzmirliler de restoran, lokanta, kafe ve çay bahçelerine hücum etti. Her yerde görülen aşırı insan yoğunluğu, başta İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger olmak üzere pek çok kişiyi rahatsız etti.

HERKESİN BAŞINA POLİS DİKEMEYİZ
Vali Köşger, “Galiba biraz fazla normalleştik” derken, bir haftada İzmir’deki pozitif vaka sayısında yüzde 50’lik artış olduğunu dile getirdi. Hafta sonunda emniyet, büyükşehir, ilçe belediyeleri ve STK’larla denetimde olduklarını hatırlatan Vali Köşger, “Ne yazık ki kurallara riayet etmemişler. 13 bin vakayı sınır kabul etmiştik, 13 bini geçtik. İzmir’in 4.5 milyon nüfusu var. Herkesin başına bir polis dikemeyiz, buna imkan yok. Herkes, kendi sağlığını düşünmeli, kendi sağlığını kendisi korumalı. Gördüğümüz kadarıyla hemşehrilerimizin rehavet içine girdikleerini gözlüyo6ruz. Bu böyle devam ederse, kırmızıya geçmek içten bile değil” dedi.

FRENE BASMAMIZ LAZIM
İzmir’deki pozitif vaka sayısındaki hızlı artışa dikkat çeken İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Bir haftada yüzde 50’lik vaka artışı, kabul edilemez. Artık frene basmamız lazım” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yüz binde 43 olan pozitif vaka oranı, yüzde 64’e çıktı. Bu kötü tabloyu, ancak omuz omuza verirsek aşabiliriz. Vatandaşlar, maskelerini takacak, sosyal mesafe kuralına uyacak. İşletmelerin de çok dikkat etmesi lazım. Evet; bu süreçte çok sıkıntı çektiler, anlıyorum. Yeniden kapanma durumu olsun istemiyoruz. HES kodunu sorgulamadan kimseyi mekana almayacaklar. Masalar arasındaki mesafeye dikkat edecekler, hijyen kuralına uyacaklar. Vatandaşlarımızı da anlıyorum, çünkü aylardır hafta sonu sokağa çıkamadılar. Kontrollü normalleşme olması lazım. Eğer bunları yapmazsak, İzmir kırmızı olur, dolayısıyla da sert tedbirleri uygulamak zorunda kalırız. Vatandaşlarımızın, işletmecilerimizin bu konuda çok büyük hassasiyet göstermelerini bekliyorum.”

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.