Selçuk Haber

İzmir pazarlarında yeni dönem: Temassız ödeme başlıyor

İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, “Parası olmayanın kredi kartı var. Kimse param yok diye pazara gitmemezlik etmesin diye, esnafımızın pazarda kredi kartı ile satış yapması gerektiğini düşünüyoruz. Yakında bankalarla görüşmelere başlayacağız” dedi.

İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, çok az sayıda da olsa, esnafın sabit müşterilerine karşı veresiye satış yaptığını söyledi. Erişen, “Bizim esnafımız, pazarda veresiye satışı deftere yazmaz, aklına yazar. O para geri gelirse gelir, gelmezse, helal hoş olsun, der. 250 gram domates alan, ama cebinden para çıkmayan vatandaşa biz o domatesi parasız veririz” ifadesini kullandı.

Temassız ödeme de yapılabilen kredi kartıyla satış dönemine başlamak zorunda olduklarını ifade Erişen, pazaryerlerinde peynir, tekstil, beyaz et satışlarında kredi kartı kullanıldığını, ancak meyve sebze satışlarında nakit döndüğünü dile getirdi. Başkan Erişen, şu açıklamayı yaptı:

“Kredi kartıyla markete, manava gidip alışveriş yapan, ama cebinde beş kuruşu olmayan vatandaşlarımızın sayısı çok fazla. Onların da pazara gelmelerini ,gıda maddelerini daha ucuza almalarını istiyoruz. Kredine kartına geçmek zorundayız, yoksa pazarcı esnafı biter. Çünkü ürünler, bizim elimizde olmayan nedenlerden dolayı aşırı pahalandı. Kimse kilolarca domates, sebze, meyve almıyor artık. Esnafın cirosu, fiyatların makul seviyelerde olduğu günlere göre çok azaldı. Hem esnafımızın daha çok iş yapması, hem de daha fazla vatandaşımızın pazara gelmesini sağlamak adına, kredine kartına geçiş yapmamız lazım. Pek çok esnafımız, komisyon ödememek için kredine kartına karşı çıkıyor ama buna mecburuz. Yakında bankalarla görüşmelere başlayacağız.”

Exit mobile version