site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İzmir pazarlarında yeni dönem: Temassız ödeme başlıyor

İzmir pazarlarında yeni dönem: Temassız ödeme başlıyor
20.06.2021
A+
A-

İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, “Parası olmayanın kredi kartı var. Kimse param yok diye pazara gitmemezlik etmesin diye, esnafımızın pazarda kredi kartı ile satış yapması gerektiğini düşünüyoruz. Yakında bankalarla görüşmelere başlayacağız” dedi.

İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, çok az sayıda da olsa, esnafın sabit müşterilerine karşı veresiye satış yaptığını söyledi. Erişen, “Bizim esnafımız, pazarda veresiye satışı deftere yazmaz, aklına yazar. O para geri gelirse gelir, gelmezse, helal hoş olsun, der. 250 gram domates alan, ama cebinden para çıkmayan vatandaşa biz o domatesi parasız veririz” ifadesini kullandı.

Temassız ödeme de yapılabilen kredi kartıyla satış dönemine başlamak zorunda olduklarını ifade Erişen, pazaryerlerinde peynir, tekstil, beyaz et satışlarında kredi kartı kullanıldığını, ancak meyve sebze satışlarında nakit döndüğünü dile getirdi. Başkan Erişen, şu açıklamayı yaptı:

“Kredi kartıyla markete, manava gidip alışveriş yapan, ama cebinde beş kuruşu olmayan vatandaşlarımızın sayısı çok fazla. Onların da pazara gelmelerini ,gıda maddelerini daha ucuza almalarını istiyoruz. Kredine kartına geçmek zorundayız, yoksa pazarcı esnafı biter. Çünkü ürünler, bizim elimizde olmayan nedenlerden dolayı aşırı pahalandı. Kimse kilolarca domates, sebze, meyve almıyor artık. Esnafın cirosu, fiyatların makul seviyelerde olduğu günlere göre çok azaldı. Hem esnafımızın daha çok iş yapması, hem de daha fazla vatandaşımızın pazara gelmesini sağlamak adına, kredine kartına geçiş yapmamız lazım. Pek çok esnafımız, komisyon ödememek için kredine kartına karşı çıkıyor ama buna mecburuz. Yakında bankalarla görüşmelere başlayacağız.”

YORUMLAR
  1. Selçuklu dedi ki:

    Resimdeki güzel bir pazaryeri SELÇUK pazaryeri açık alanda ne pazarcı ne pazara gelen memnun değil çünkü kışın yağmur yazın sıcak herkes rezil ve perişan oluyor,ama olsun Selçuk ta ikisi kullanılmaz durumda biri çalışan semt garajlarımız var değişen birşey yok sadece koltuk sahipleri değişiyor ama senaryo aynısının devamı çünkü usta aynı çırak aynı atölyeden…