site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İzmir de Su Kaçaklarına GPRS’li Takip

İzmir de Su Kaçaklarına GPRS’li Takip
14.07.2013
A+
A-

su_kacaklarina_gprsli_takip

İzmir Büyükşehir Belediyesi, su sayaçlarının giriş ve çıkış basınç değerlerini daha hızlı takip ederek su kayıplarını azaltabilmek amacıyla GPRS’le izlemeye geçti. Yeni sistem sayesinde maliyetler büyük oranda geriledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Su kayıplarını en aza indirme” hedefinde önemli mesafeler kaydetti. Su arızalarına ve kayıplarına anında müdahale edebilmek için cihazlarını son teknolojiyle donatan ve ekip sayısını artıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, izole sayaç bölgelerindeki verileri günlük olarak alıp değerlendirmek amacıyla 2008 yılında hayata geçirdiği “SMS yoluyla uzaktan okuma sistemi”ni de yeniledi. 392 adet izole sayaç bölgesinde GPRS’li uzaktan okuma sistemi uygulanmaya başlandı.
 
Hızlı ve ekonomik

Uygulanan “Su Kaçakları Projesi” ile İzmir’i 1500 – 2000 hanelik izole sayaç bölgelerine ayıran ve bu bölgelerdeki tüketimlerini, basınç bilgilerini izleyerek kaçaklara müdahale eden İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 2008 yılında verileri SMS aracılığıyla bilgisayardan alabilmek için uzaktan okuma sistemine geçti. Böylelikle haftada bir kez izole sayaç bölgesine gidilerek yapılan okumalar yerine bölge sayaçlarının su tüketimi, sayacın giriş ve çıkış basınç değerleri SMS aracılığıyla günlük olarak bilgisayara ulaştırıldı. Uygulanan sistem oldukça başarılı oldu.

2008 – 2012 yılları “Su Kaçakları Projesi” ile 289.787.457 metreküp su kazanıldı. Su kaçağı nedeniyle tüketimin aşırı yükselmesi veya vanadaki arıza nedeniyle bazı bölgelerin su alamaması gibi durumlarda sistemin hemen alarm vererek kendilerini uyardığını bildiren yetkililer şu bilgileri verdi:

“Böylelikle arızanın giderilmesi için ekipleri acilen arıza bölgesine gönderiyoruz. Basınçları sürekli izleyerek ani yükselmelerin şebekemize zarar vermemesi için gerekli önlemleri alıyor, içme suyu dağıtım şebekesindeki arızaları azaltıyor ve olası kaçakları önlüyoruz. Şimdi GPRS ile iletişim yöntemiyle günde 3 kez veri almaya başladık. Programa gün içerisinde istediğimiz zaman girip gerekli müdahaleleri yapabiliyoruz. Daha etkin, hızlı ve kesintisiz hizmet alırken iletişim maliyetlerimiz yüzde 80 oranında düştü. GPRS ile iletişimde değişiklikler merkezi bilgisayardan yapılabildiğinden, ekibin ulaşım maliyetleri de düştü. Uzaktan okuma sistemi sayesinde hem vatandaşlarımızın mağduriyetini önlüyor hem de su kayıplarını engelliyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.