site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İzcioğlu Gençlerle Buluştu

İzcioğlu Gençlerle Buluştu
13.09.2013
A+
A-

izcioglu-gencler (2)

Selçuk CHP’den Belediye Başkan aday adayı olan Sabahattin İzcioğlu Selçuk’ta doğup büyüyen şimdi ise ülkemizin değişik illerinde üniversite öğrenimi yapan öğrencilerle buluştu. Ülke ve ilçemiz demokrasisi açısından bu seçimlerin önemini açıklayan İzcioğlu, Gençlerden okullarını bitirip ilçemize döndüklerinde nasıl bir Selçuk beklediklerini sordu. İzcioğlu’nun bu sorusuna karşılık gençler endişelerini belirterek istedikleri ortamı ve iş alanları konusunda pek iyimser olmadıklarını belirterek şimdiden arayış içinde olduklarını örneklerle anlattılar.

Oturduğumuz yerden iki kilometre öteye iki milyon insanın geldiği Efes gibi bir değere, yine 7-8 km ilerde denizi aynı şekilde dağı, marka ürünleri ile tarımsal bölge olan bu muhteşem bölgede insanların işsiz, yoksulluk içinde yaşamasını aklın mantığın almadığını anlatan İzcioğlu bu sorunun çözümünün olup olmadığını gençlere sordu. Bu soru karşısında gençler bu sorunların mutlaka çözümü olduğunu ama kim ve nasıl çözüleceği konusunda engelleri dile getirerek dolaylı da olsa bunların sorumlusunun kendilerinin dışındakilerin yani büyüklerin olduğunu örneklerle anlattılar.

Gençlerin öğretmenleri, anaları, babaları yani  büyükler olarak bu gençlerin önüne iyi bir gelecek bırakamadıklarını, yıllardır ülke de demokrasi barış mücadelesini tam olarak veremediklerini bu ülkede uzlaşma kültürü daha açıkçası bir demokrasi kültürü oluşturamadıklarını geçmişten örneklerle veren İzcioğlu şu anda bunun karşılığı özeleştiri olarak algılanması açısından yeniden demokrasi barış ve özgürlük mücadelesine gücü oranında katkı sağlamak açısında bu çalışmaya girdiğini anlattı.

Demokrasi, barış, özgürlük mücadelesi verirken de hiçbir zaman teröre, şiddete, Vandallığa düşmeden Gezi eylemlerinin ilk başlamasındaki anlayış ve düşünceyle hareket edilmesini söyleyen İzcioğlu’na karşılık gençlerde kendilerinin şiddete karşı olduklarını ama ne yazık ki kendilerinin şiddete maruz kaldıklarını örneklerle anlattılar.

Ülkemizin farklı illerinin, farklı üniversitelerinin,  farklı bölümlerinde okuyan ve çok farklı düşüncelerde olan bu öğrencilerimizin bir araya geldiği bu söyleşi de öğrenciler sıcak, samimi bir ortamda düşüncelerini özgürce ifade ettiğini somut olarak şu andaki görünümü örnek olarak gösteren İzcioğlu bunun tüm ilçemizde hatta ülkemizde de neden olmasın diye sorarak bu konuda gençlerin de katkı sağlamasını onlara da sorumluluk ve görev düştüğünü belirterek özellikle bu seçimlerde iradelerini koymalarını istedi. Daha açıkçası biz büyüklerin yapamadığını gençlerin bugün burada yaptığı gibi düşüncelere saygı temelinde bir uzlaşma anlaşma kültürü yaratmalarını söyleyerek bu olgunlukları için kendilerine teşekkür etti.

izcioglu-gencler (1)

YORUMLAR
  1. Nuri dedi ki:

    Selcuklu olan biri emekli olmamis Genc baksan adayi yok mu

  2. Anonim dedi ki:

    o masadaki gençlerden sayın izcioğlu’na şöyle bir soru yöneltmesini isterdim. sayın izcioğlu 15 yıldır muhalefet ile birlikte aynı gazete köşelerinde sürekli chp li belediye başkanını eleştiriyorsunuz sonrada chp den aday oluyorsunuz. bakalım ne cevap verecekti.