site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İzban İçin Düğmeye Basıldı

İzban İçin Düğmeye Basıldı
26.10.2013
A+
A-

izban

İZMİR’İN ulaşım sorununa kalıcı çözüm getirmek için TCDD ve Büyükşehir Belediyesi İZBAN’ı Güney’de Selçuk’a, Kuzey’de de Bergama’ya kadar uzatacak. İki kurum arasındaki protokole göre, yeni güzergahlarda 10 istasyon, 29 altgeçit ve 14 üstgeçit yapılacak. Ana protokole göre Torbalı  Selçuk arasındaki 26 kilometrelik hatta 2 adet istasyon 3 adet karayolu üst geçidi 6 adet de karayolu kutu menfez inşa edilecek. Anlaşmanın ardından kamulaştırma çalışmalarına hız verileceği, sonra ihaleye çıkılacağı ve inşaatın hemen başlayacağı belirtildi. Güzergahın bitmesiyle Efes’i gezen turistlerin tek biletle Bergama’daki tarihi eserleri de görebileceği kaydedildi. Türkiye’de birçok yerel yönetime örnek olan işbirliği İzmir’in ulaşım sorununa kalıcı çözüm getirecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD yeni işbirliği ile 80 kilometrelik İZBAN Hattı’nı ikiye katlayarak 188 kilometreye çıkaracak. İlave hatlar üzerinde yapılacak iş ve işlemleri belirleyen ana protokol Büyükşehir Belediye Meclisi’nce kabul edildi.

TORBALI  SELÇUK ARASINA 2 İSTASYON
78 kilometrelik güzergahta, çift hat yeni tren yolu ile bu hat üzerindeki elektrifikasyon sinyalizasyon ve telekomünikasyon işlerini TCDD üstlenecek. Her iki kurumun işbirliği dev bir yatırımın da önünü açmış olacak. Hattın devreye girmesi ile birlikte karayollarındaki yük ve yolcu taşımacılığı da büyük ölçüde rahatlayacak. Kentin omurgasını oluşturacak hat İzmir’in kuzeyi ile güneyini birbirine bağlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin ortaklaşa hayata geçirdiği 80 kilometrelik Aliağa  Menderes Banliyö Sistemini Geliştirme Projesi’nin Kuzey’de Bergama, Güney’de de Selçuk’a kadar uzatılması konusunda önemli bir kilometre taşı daha geride kaldı. Ana protokole göre Torbalı  Selçuk arasındaki 26 kilometrelik hatta 2 adet istasyon 3 adet karayolu üst geçidi 6 adet de karayolu kutu menfez inşa edilecek. Aliağa  Bergama arasındaki 52 kilometrelik güzergahta ise 8 adet istasyon, 11 adet karayolu üst geçidi, 23 adet de menfez tipi karayolu alt geçidi yapılacak.

TEPEKÖY’DEN 2 DEMİRYOLU HATTI UZANACAK
TEPEKÖY ile Selçuk arasında 2 demiryolu hattının döşenmesi ile sinyalizasyonelektrifikasyon, telekominikasyon tesislerinin kurulması, demiryolunu çevreleyen ihata duvarlarının yapılması ve korkuluklar TCDD tarafından inşa edilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise TepeköySelçuk hat kesiminde yapılacak istasyonlar ile araç ve yaya geçişine imkan sağlayacak alt veya üst geçitleri yapacak. Projede 2 adet istasyon (Sağlık İstasyonu, Selçuk İstasyonu) 3 adet karayolu üst geçidi, 6 adet karayolu kutu menfezin uygulama projeleri ile yapım işlerini yine Büyükşehir Belediyesi üstlenecek. Tüm bu çalışmalar tamamlandığında İzmir’in kuzeyi ile güneyini birbirine bağlayan hat 80 kilometreden 188 kilometreye çıkmış olacak. Karayollarındaki trafik ve yolcu yükünü de hafifletecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.