site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İYİ Parti’den istifa eden Adnan Beker Akşener’in fuhuş oteli iddialarına ilişkin konuştu

Bağımsız Ankara Milletvekili Adnan Beker, hakkındaki iddiaların yalan ve iftira olduğunu söyleyerek, “Ne oteli bilirim ne sahibini tanırım ne de olayda bahsedilen emniyet mensuplarının ismini duydum. Burada konuyla beni ilişkilendirmeye çalışan gazeteci, siyasetçi ve şahıslara sesleniyorum. Eğer benim herhangi bir yakınımın bahsedilen bu çirkin fuhuş işi, otel işiyle yakından uzaktan ilişkisi varsa bugün hemen şimdi milletvekilliğinden istifa ederim” dedi.

İYİ Parti’den istifa eden Adnan Beker Akşener’in fuhuş oteli iddialarına ilişkin konuştu
26.11.2023
A+
A-

Bağımsız Ankara Milletvekili Adnan Beker, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında İYİ Parti’den istifa sürecini anlattı.

Beker, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Oteli olan polis müdürlerinin bulunduğu ve bu otellerde fuhuş yaptırıldığı” yönündeki iddialarının, birtakım çevrelerce kendisiyle ilişkilendirildiğini söyledi.

Beker, “Açık ve net söylüyorum: Ne oteli bilirim, ne sahibini tanırım, ne de olayda bahsi geçen emniyet mensuplarının ismini duydum. Umarım söz konusu iddialar bir an evvel açıklığa kavuşur. Beni bu konuyla ilişkilendirmeye çalışan gazeteci, siyasetçi, şahıslara sesleniyorum: Eğer benim ya da bir yakınımın bu bahsedilen çirkin konuyla yakından uzaktan ilişkimiz varsa hemen şimdi huzurunuzda istifa ederim.” dedi.

Beker, İYİ Partiden istifa etmesinin nedeninin Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’a yönelik asılsız iddialardan kaynaklandığını söyledi.
İYİ Partinin kuruluşunda yer almış bir iş adamı olduğunu, Dikbayır ile ilgili parti içindeki söylemlerin dedikodu boyutunu aşarak dışarıda kendilerine sorulması ve parti yönetiminin bu duruma karşı herhangi bir tavır göstermemesinin, kendisini İYİ Parti ile yol ayrımına ittiğini dile getiren Beker, şöyle konuştu:

“Başta ben ve ailem olmak üzere onlarca yol arkadaşım, İYİ Parti Genel Merkezine çöreklenmiş ve namuslu insanları hedef alan bir grubun itibar suikastına maruz kaldık. Nitekim partide etkili bir genel başkan yardımcılığı yapmış Sakarya Milletvekilimiz Ümit Dikbayır hakkında çıkan asılsız, belden aşağı iddialar benim için bardağı taşıran son damla oldu. Bu nedenle kendimi, ailemi ve inandığım tüm değerleri korumak adına İYİ Parti üyeliğinden istifa ettim. Bana atılan iftiralar istifam sonrası ortaya çıkmıştır. Bu kumpaslar, FETÖ taktiğiyle yapılmaktadır. Bu taktiği uygulayanlar da genel başkanın yanındaki şer odaklarıdır. Allah yardımcım olmuş, iyi ki istifa etmişim.”

Beker, bir gazetecinin, “10 milletvekilinin daha istifa edeceğinin konuşulduğunu” belirtmesi üzerine şunları kaydetti:

“Kimse istifa etmez. Her istifa eden tacizle suçlanıyor. O nedenle herkes korkuyor. Bizim partiden istifa edenlerin yüzde 90’ı tacizle suçlanıyor. Ümit Dikbayır’la ilgili iddialar da 4-5 yıl öncesine ait. Çamur at, izi kalsın şeklinde bir genel başkanlık olmaz. Benim ailem var, evlatlarım var. Nasıl, Akşener oğlu ile ilgili iddialarda ortalığı yıkıyorsa benim de evlatlarım var. Dikbayır’ın da ailesi var. Allah’a şükür, hepimiz kendimizden eminiz. Genel başkanın tüm siyasi çalışmalarında yanında olan bir arkadaş, iki kız çocuğu sahibi bir baba tacizle suçlanıyorsa, kendisine ‘abla’ diye hitap eden bir adam da fuhuş yaptırıldığı iddia edilen otelle ilişkilendiriliyorsa vay bizim partimizin haline. Otele bakmaya gerek yok, o zaman partiye bakmak gerekir.”

Beker, AK Parti’ye geçip geçmeyeceği yönündeki soruya, “Bana hiçbir partiden teklif gelmedi, benim de hiçbir partiyle görüşmem olmadı.” karşılığını verdi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.