site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İşte AK Parti’nin İzmir adayları

İşte AK Parti’nin İzmir adayları
07.04.2015
A+
A-

akp-izmir

Partide uzun süren eleme mesaisinin ardından listeler son gün YSK’ya bildirilirken, İzmir adayları da belli oldu.

7 Haziran’da yapılacak Genel Seçim öncesinde partilerin aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na bildirmeleri gereken son gün CHP’nin ardından AK Parti’nin de İzmir adayları belli oldu.

Partide temayül yoklaması, sivil toplum kuruluşlarının görüşleri ve Başkent’teki mülakat mesaisinin ardından üst komisyonda şekillenen listeler Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görüşleriyle son şeklini aldı.

YSK’ya yapılan bildirimle birlikte İzmir listesi de belli oldu. İşte AK Parti’nin İzmir adayları…

1.BÖLGE ADAYLARI
1 – Veysel Eroğlu
2- Nükhet Hotar
3 – Cemil Şeboy
4 – Hüseyin Kocabıyık
5 – Ozan Ceyhun
6 – Necip Nasır
7 – Cemal Bekle
8 – Atilla Kaya
9 – Bediha Türkyılmaz
10 – Talip Uzun
11 – Kazım Erten
12 – Ömer Sertbaş
13 – Gürbüz Akbulut

2.BÖLGE ADAYLARI
1 – İbrahim Turhan
2 – Nesrin Ulema
3 – Hamza Dağ
4 – Kerem Ali Sürekli
5 – Durmuş Boztuğ
6 – Mehmet Bayındır
7 – Savcı Sayan
8 – Neşe Gürçay
9 – Tansu Kaya
10 – Bilal Kırkpınar
11 – Esra Aladağ
12 – Ali Hadim
13 – Müjde Çelik

İLK AÇIKLAMA DELİCAN’DAN
AK Parti’de listelerin açıklanmasının ardından ilk açıklama İl Başkanı Bülent Delican’dan geldi. İl binasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Delican, “İzmir’de ciddi başarı yakalayacağız. Bundan önce hizmet vermiş vekillere teşekkür ediyoruz. Onlar bizimle olmaya devam edecekler. Bu listenin oluşmasında bizlere fikir soruldu ve bizim de görüşlerimiz iletildi. İzmir ağırlıklı, teşkilat ağırlıklı bir liste… Listemizin İzmir’in hoşgörü ortamına, ılıman iklimine uygun bir liste olacağını belirtmiştim. Hep birlikte adaylarımızla seçim sürecinde birlik ve beraberlik içinde İzmirli hemşerilerimizin huzuruna çıkacağız ve başarıya ulaşacağız. Bu listeyle benim hedefim İzmir’in takdirini kazanmak. Bu bir bayrak yarışıdır. Ağrılıklı olarak teşkilatın içinden isimler mevcut. Teşkilatımız burada yine motivasyonunu sağlayacak ve yoluna devam edecek” diye konuştu.

YİNE BAKAN FORMÜLÜ
Bir önceki genel seçimde 2 bölgenin 2 sırasında ‘bakan formülüyle’ sandığa giden AK Parti 2015 Genel Seçimleri için de aynı formülü uyguladı.

AK Parti İzmir 1.Bölge 1.Sıra için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu aday gösterirken bu hamleyle Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kırsal kalkınma harekatına kontra yapmayı da planlıyor. İzmir’de 2.Bölge 1.Sıra ise Borsa İstanbul Eski Genel Müdürü İbrahim Turhan’ın oldu. Turhan’ın AK Parti’nin yeniden iktidar olması halinde Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olacağı konuşuluyor.

AK Parti İzmir’de ikinci sıraları kadınlara ayırdı. Sosyal projeleriyle ses getiren Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar 1.Bölge 2.Sıra, İzmir Milletvekili Nesrin Ulema da 2.Bölge 2.Sıra adayı oldu. Hotar 2011 Genel Seçimleri’nde aday gösterilmemiş, Nesrin Ulema ise 4.sıra adayı olarak Meclis’e gitmişti.

ŞEBOY BOMBASI
İzmir listesinin en çok dikkat çeken isimlerinden biri Cemil Şeboy… Buca Belediyesi Eski Başkanı Cemil Şeboy son yerel seçimde Levent Piriştina’ya yenildikten sonra aktif siyaseti bıraktığını duyurmuştu. Ancak haftasonu Başkent’ten gelen telefon sonrası Genel Merkez’de Genel Başkan Yardımcıları Beşir Atalay ile Mehmet Ali Şahin’den aldığı teklifi kabul eden Şeboy AK Parti 1.Bölge 3.Sıra adayı olarak İzmir siyasetine dönüş yaptı.

TEMAYÜL VE TEŞKİLAT ETKİSİ
AK Parti İzmir listesinde teşkilatın önemli isimleri ve temayül şampiyonları bu kez üst sıralarda kendilerine yer buldu. Partide ve belediye meclislerinde çok kez görev yapan ve bu sene yapılan temayül yoklamasında bölgesinin birincisi olan Kerem Ali Sürekli 2.Bölge 4.Sıra adayı olurken, bir önceki yılın temayül şampiyonu Dr. Mehmet Bayındır da aynı bölgeden 6.sıraya yazıldı. AK Parti’de Teşkilatın Eski Başkanı Atilla Kaya da 1.Bölge 8.Sıra aday oldu.

ALMAN POLİTİKACI DA VAR ROMAN ADAY DA
AK Parti’nin 1.bölge adayları arasında Şeboy’un yanı sıra dikkat çeken çok sayıda isim var. Partinin dördüncü sıra adayı Turkuvaz Medya Ege Bölge Temsilcisi eski Başbakan Tansu Çiller’in başdanışmanı Hüseyin Kocabıyık oldu. Parti, birinci bölgeden bir sürpriz daha yaparak Türk kökenli Alman politikacı Almanya Sosyal Demokrat Partisi’den Avrupa Parlamentosu Milletvekilliği yapan Ozan Ceyhun’u da listeye yazdı. Partinin, altıncı sıra milletvekili adayı İzmir Müteahhitler Federasyonu Genel Başkanı Necip Nasır oldu. Nasır’ın ardından Romanları temsilen Cemal Bekle listeye girdi. Bekle, 2011 genel seçiminde de aday gösterilmiş fakat seçilememişti. İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Talip Uzun ile İl Yönetim Kurulu eski Üyesi Kazım Erten, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım’ın başdanışmanı Ömer Sertbaş ve Gürbüz Akbulut ise listenin arka sıralarında yer buldu.

SAVCI SAYAN LİSTEDE
AK Parti’de listeye girmeyi başaran 2 İzmir milletvekilinden Hamza Dağ 2.bölge 3.sıra adayı oldu. Tunceli Üniversitesi Rektörlüğü’nden istifa eden ve ikinci tercihini İzmir’e yapan Prof. Dr. Durmuş Boztuğ aday listesine yazıldı. 2.bölgenin sürprizi CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a en yakın isimler arasında yer alan CHP eski MYK Üyesi Savcı Sayan da aday listesine girmesi oldu. Aliağa eski Belediye Başkanı Tansu Kaya, Gençlik Kolları eski Başkanı Bilal Kırkpınar, Esra Aladağ, Ödemiş eski İlçe Başkanı Ali Hadim ve İl Yönetim Kurulu eski Üyesi Müjde Çelik de listeye girdi.

YORUMLAR
  1. aaaaa dedi ki:

    koskocaman izmirden bir bakan cıkaramadılar ama iki dönemdir izmir oyları almak için dişarıdan bakan ı listeye koyarak kandırmaya çalışıyorlar vay be