site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İstasyon Meydanı’na Uygulama Oscar’ı

İstasyon Meydanı’na Uygulama Oscar’ı
01.11.2013
A+
A-

selcuk-istasyon-meydani

Selçuk İstasyon Meydanı ve Çevresi Düzenleme Projesi, TMMOB Şehir Plancıları Odası Raci Bademli İyi Uygulama ödülünü kazandı. Türkiye’nin en prestijli şehircilik uygulama ödüllerinden biri olan “Raci Bademli İyi Uygulama ödülü 6 Kasım Çarşamba günü düzenlenecek törenle verilecek.

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezinde toplanan Yarışma Jürisi tarafından, yapılan başvuruların değerlendirilmesi sonucu, Türkiye genelinde 3 katılımcıya verilen “İyi Uygulamalar Ödülü”nü kazananlardan biri Selçuk İstasyon Meydanı ve Çevresi Düzenleme Projesi ile Selçuk Belediyesi oldu.

Türkiye’nin en saygın Şehir Plancılarından oluşan jüri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda; 

ODTÜ Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Stüdyosu adına Prof. Dr. Baykan Günay`a “O.D.T.Ü. K.K.T.C. Yerleşkesi Tasarım Projesi” ile, Kadıköy Belediyesi`ne; “Yel Değirmeni Yenileme Projesi” ile,Selçuk Belediyesi`ne ise “Selçuk İstasyon Meydanı ve Çevresi Düzenleme Projesi” ile2013 Yılı “Raci Bademli İyi Uygulamalar Ödülü” verilmesine karar verildi.

Yarışmada ödül kazanan projelerin plaketleri 6-7-8 Kasım 2013 tarihlerinde İzmir`de Dokuz Eylül Üniversitesi DESEM salonlarında düzenlenecek olan 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü Kolokyumu programı çerçevesinde 6 Kasım Çarşamba günü verilecek olup, yarışmaya katılan tüm projeler 3 gün boyunca sergilenecek.

Bu değerli ödülü kazanmaktan büyük onur duyduklarını söyleyen Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür İstasyon Meydanı’nı Selçuk Belediyesi’nin yıllardır sürdürdüğü restorasyon ve düzenleme çalışmaları ile dünya standartlarında bir meydana dönüştüğünü ifade etti. Başkan Ülgür “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana Carpouza Kafe, Kent Belleği Merkezi, Tarihi Bizans Su Kemerleri restorasyonu gibi İstasyon Meydanı için önemli düzenlemeler yaptık. Ayrıca İş Bankası binası ve Efes Mandırası gibi görüntü kirliliği yaratan yapıları da kamulaştırarak yıktık. Meydanın ve kentin nefes almasını sağladık. Öte yandan meydana kazandırdığımız yeni etkinlik ve sergi alanı da büyük beğeni kazandı. Şehir Plancıları Odası da bu ödülle çalışmalarımızı taçlandırdı. Yıllardır yürüttüğümüz bu uzun soluklu çalışmaların hem halkımız hem de yetkili makamlarca takdir edilmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Teşekkür ederiz” diye konuştu.

YORUMLAR
  1. anonim dedi ki:

    üç arabayla trafiğin sıkıştığı bir meydan nasıl iyi uygulama oluyor ilginç

  2. BAYRAKLI R. dedi ki:

    Yihidi öldür hakkını yeme derler .istasyon meydanı şu halıyle gerçekten güzel bir meydan oldu tabiki eksiklıkler vardır bunları tartısmak gerekir bence trafık açısından tek yönlü bir yol olabilirdi mesala olamazmı sizcede.

  3. APASASLI 35920 dedi ki:

    ilk once o tepesinde ki antenlerle olan yerleri kaldircaksiniz ki o zaman bi o kadar daha guzellessin… trafigi de sadece tren yolu boyu olan yolu yapican o kadar!!!