site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İstasyon Meydanı Oscar’ını Aldı

İstasyon Meydanı Oscar’ını Aldı
10.11.2013
A+
A-

istasyon-meydani-odul-oscar (2)

Selçuk  Belediyesi İstasyon Meydanı ve Çevresi Düzenleme Projesi ile TMMOB Şehir Plancıları Odası “Raci Bademli İyi Uygulama ödülü”nü aldı.

TMMOB Şehir Plancıları Odası’nın bu yıl İzmir’de düzenlediği “Dünya Şehircilik Günü Kolokyumu” Dokuz Eylül Üniversitesi DESEM’de gerçekleşti.3 gün boyunca devam eden Kolokyumun ilk gününde düzenlenen   ödül töreninde Selçuk Belediyesi  İstasyon Meydanı ve Çevresi Düzenleme Projesi ile “Raci Bademli İyi Uygulama Ödülü”nü aldı.

8 Kasım Dünya Şehircilik Günü kapsamında 37.ncisi gerçekleşen; bilim adamları ve şehir plancılarını İzmir’de buluşturan kolokyum açılışına CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür , Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, , Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Halil Köse, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Atilla Orbay, Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hülya Koç, TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Başkanı Necati Uyar, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Nehir Yüksel, akademisyenler ve TMMOB üyeleri katıldı. Çok sayıda üniversite öğrencisinin izlediği kolokyumun çerçeve sunumunu ise Prof.Dr. İlhan Tekeli gerçekleştirdi.

Düzenlenen ödül töreninde “Raci Bademli İyi Uygulama Ödülü” nü kenti ve çalışanları adına almaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “ Düzenlemesini gerçekleştirdiğimiz meydanın çalışmaları 10 yıl kadar zamanımızı aldı. Henüz tamamen meydan düzenleme projemizi bitirmiş değiliz. Alanda boşaltılması gereken binalar var.  Yalnız şunu söyleyebilirim ki bu ödülü alan meydan Türkiye’nin en çok yaşayan alanlarından biridir diyebiliriz. Turisti, genci,  yaşlısı, öğretmeni, öğrencisi, anneler herkes bu alanda vakitlerini geçiriyor. Günün 19 saatini yaşayan bir meydan burası. Bizde o anlamda kültürel varlıklarımızı koruyan ve kentimizin insanını ferahlatan bir meydan projesi yaptık. Sadece bunu uygulamak ile de kalmadık.  Bu meydanı yaşatmak ve anlam yüklemekte gerekiyor diye düşündük . Bunun için de meydan da kültürel etkinliklere yer vererek meydanımızı yaşatıyoruz.  Yaşadığım bu kentin bu ödülü hakkettiğini düşünüyorum. Kentim ve çalışanlarım adına bu ödülü almanın mutluluğunu dile getirerek teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

istasyon-meydani-odul-oscar (3)

istasyon-meydani-odul-oscar (1)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.