site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Özcan Işık’tan Hükümete Açılış Tepkisi

Özcan Işık’tan Hükümete Açılış Tepkisi
05.11.2013
A+
A-

ozcan-isik

CHP Selçuk Belediye Başkan Aday Adayı Özcan Işık, Ak Parti hükümetinin Marmaray Projesini İtibarlaştırmak İçin Cumhuriyet’i İtibarsızlaştırmaya çalıştığını öne sürdü.

Marmaray projesine karşı olmadığını, kesinlikle desteklediğini, ancak 29 Ekim’in sıradan bir bayram olmadığını belirten CHP Selçuk Belediye Başkan Aday Adayı Özcan Işık; Marmaray’ın açılışının alelacele 29 Ekime rastlatılması ile bu yılki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ve halkın ilgisinin Cumhuriyete odaklanmasının engellenmek istendiğini öne sürdü.

Özcan Işık;  “Kaldı ki, bu proje Osmanlı döneminin son evresinde düşünülmüş ve bir şekilde tasarlanmış. Yani İstanbul’un bir dünya şehri olması sebebiyle yeni yüzyılda Asya ile Avrupa’nın deniz altından gerekli jeofizik araştırmalarının yapılarak, hatta tasarlanmış, ancak deprem etüt çalışmalarının bu kadar iyi düzeyde olmadığından dolayı askıda kalmış bir projedir. Bununla ilgili ilk ciddi çalışma devletin hamlesi Süleyman Demirel’in Cumhur Başkanlığı, Bülent Ecevit’in Başbakanlığı döneminde ilk ciddi girişimlerini yapmıştı. Daha sonra da mevcut hükümet zamanında bu proje bir şekilde harekete geçirilmiştir. “dedi.

Marmaray projesinin 29 Ekim gününe denk getirilmesini eleştiren CHP Selçuk Belediye Başkan Aday Adayı Özcan Işık şunları kaydetti: “Ancak, biz şuna karşıyız.. 29 Ekim sıradan bir bayram değil… Osmanlı İmparatorluğundan yani tek kişinin bir ülkeyi keyfi olarak yönetmesi değil, ülkemizde yaşayan her vatandaşın yönetimde söz sahibi olduğu, bireysel özgürlüklerimizin bize teslim edildiği, kadınlarımızın ikinci sınıf bir vatandaş değil, seçebilecekleri ve seçilebilecekleri ulusal anlayışın ön plana çıktığı, halkın kendisini yönetecek siyasi oluşumu bizzat kendisinin seçmesiyle ön plana çıkan bir idare şekli olan Cumhuriyetimizin, yani Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun yıldönümüdür. İşte böyle anlamlı ve özel bir günde gerekli teknik tekrarların ve denemelerin yeterince yapılmadan alelacele Marmaray’ın açılışının 29 Ekime rastlaması ile bu yılki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve halkın ilgisinin Cumhuriyete odaklanması engellenmek istenerek bu açılış 29 Ekime denk getirilmiştir.

Ancak Cumhuriyet hepimizin. Marmaray’da hepimizin. Zaten halkımız 29 Ekim sabahından o gün gece yarısına kadar duruşunu ve tepkisini bütün dünyaya haykırmıştır. Biz Atatürk’ün torunları olarak, biz Cumhuriyet çocukları olarak Cumhuriyetimizi savunur pozisyonda değil, hep onu ve kazanımlarını özümsemiş bir TC vatandaşı olarak yaşamak istiyoruz. Marmaray ülkemize hayırlı olsun, ama Cumhuriyetimiz herkese ve hepimize kutlu olsun… Ne mutlu Türküm diyene…”

HABER: NİLÜFER ÖZTÜRK SİLAY


belevi-belediye-baskani

YORUMLAR
  1. b.iskender dedi ki:

    Chp den Özcan Işık aday olursa oyum ona Vefa Ülgür Olursa Zeynel Bakıcıya

  2. şirinceli dedi ki:

    B.iskender kardeşim herkes senin gibi düşünüyor.

  3. ankaralı olmak isteyen belevili dedi ki:

    Bu adam işini biliyor, vefa eline su bile dökemez,belevi nasıl kapalı bir kutuyken bu adam sayesinde kalkınmış bir belde olduysa(imkansızlıklar içerisinde) ,Selçuk diğer turistik merkezlere göre şuan kapalı bir kutu halinde iken; NEDEN ŞUAN Kİ MEVCUT KÖTÜ DURUMUNDAN SAYIN IŞIK SAYESİNDE KURTULMASIN???????