site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İşi Ehil Kişilere Teslim Edeceksiniz!..

İşi Ehil Kişilere Teslim Edeceksiniz!..
21.09.2018
A+
A-

Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksek Okulu İktisadi ve idari programlar bölümü yerel yönetimler programına öğretim görevlisi olarak görev yapan Belediye Başkanı Sayın D. Zeynel Bakıcı, öğretim görevliliğine ilave olarak Yerel Yönetimler Program Koordinatörlüğü görevi de yapmış olup, yerel yönetimler alanında yayınlanmış bir çok kitapları ve makaleleri bulunmaktadır.

Yani Belediyecilik konusunda kim ne derse desin, bir çok Belediye Başkanına nazaran hayli deneyimli ve bir o kadar da donanımlıdır. Demokrat kişiliğinden bu güne kadar ödün vermeyen Sayın Bakıcı’nın Selçuk Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakım evleri MEB’e devretme kararı alması beni çok şaşırttı.

Selçuk Belediyesinin sahip olduğu Ören yerleri bir yana, Mülkiyeti kendisinde olan onlarca dükkana, Ayasuluk Cafe, Gazi Cafe ve Cafe Carpouza olmak üzere çok güzel üç cafeye, Kreş ve Gündüz Bakım evlerine, bir havuz ve içersinde otantik bir restauran’a, kapalı ve açık olmak üzere iki düğün salonuna, Mükemmel bir sahile ve orada tesislere, muhteşem bir soğukhava depolama tesislerine sahip olacaksın ve Belediye borç batağında yüzecek, bir çok tesisi işletemeyip ya kapatacak yada devretmeye kalkacaksın. Üstelik işlettiğin bazı tesisler civar ilçelerdeki emsallerinden daha pahalı hizmet sunmasına rağmen.
“Çok basit bir örnek; Kuşadası sahilinde Belediye’nin işlettiği cafe de muhteşem deniz manzarası eşliğinde 1 Tl. ye sunduğu çayı Cafe Carpouza’da güneşin altında şemşiyeler eşliğinde bir bardak çayı 1;5 Tl. ye sunacaksın.”

Ayasuluk Cafe ve Havuz restauran zarar ettiği için devredildi. Kreş ve Gündüz Bakım evleri velilerden gelen şikayetler ve hoşnutsuzluklar sonucu MEB’e devredilme kararı alındı.

Atatürk’ün yoktan var edip kurduğu Türkiye Cumhuriyetinde türlü türlü fedakarlıklar ile kurulan fabrikalar ve halka hizmet sunan bir çok işletmeler 15 yıllık AKP zihniyeti ile satıldı.
Ülke çapında uygulananlar ne yazık ki aynı AKP zihniyeti ile 4 yıldır Selçuk’ta uygulamaya başlandı.
Canım acıyor bu kararlardan başkanım, çünkü demokrat kişiliğine toz kondurmadığım, sosyal adalet duyguları ile hareket eden ve her platformda sosyal demokrat kişiliğini ön plana çıkaran sizin vasıfsız kişileri oy’a dönüştürme çabasıyla işe alınması sonucu personel kalabalıklığının yanı sıra ehil kişilerin çalıştırılması sonucu halka hizmet sunan bir çok işletmelerin kötü hizmetleri ve fahiş ücret uygulamaları sonucu birer birer kaybedilmesi canımı acıtıyor başkanım.
Hele son meclis toplantısında “Kreş ve Gündüz Bakım evleri personeli için yaptığınız konuşmada ” Personelinize hitaben “ben sizlerden memnunum ve herkes de memnun” demeniz beni hayrete düşürdü. Üniversite de kürsü sahibi bir hocanın 0-6 yaş grubu çocukların okul öncesi eğitim için personel hakkında konulan 4 yıllık yüksek öğretim mecburiyetini hiçe sayıp siyasi düşünce ile oy’a dönüştürülmek üzere ahbap çavuş ilişkisi ile işe alınan işe uygun vasıflara sahip olmayan kişilerin yıllardır bu kurumda bulunmasına göz yumup bir de savunması beni derinden yaralamıştır.
2014 yılında yapılan seçimler öncesinde Sayın Bakıcı’nın seçim konuşmalarında kendisinin Belediyecilik konusunda eğitim sunduğunu gururla söyleyerek işi ehline verin diyerek oy istemesi halen kulaklarımda çınlamaktadır.
Evet Sevgili Başkanım, şimdi bende size diyorum ki! Lütfen her zaman işi ehil ellere teslim edin ve yapılan yanlışları da asla savunmayın.Saygılarımla..
Abdullah ALTINEL

YORUMLAR
  1. Adem YİĞİT dedi ki:

    EĞER BU YAZI ÇOK ESKİ DEĞİLSE YANLIŞ BİLGİ VAR KUŞADASI BELEDİYESİNİN CAFELERİNDE ÇAY 1,5 TL