site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İptal İçin 20 Kişi Savcılığa Başvurdu

İptal İçin 20 Kişi Savcılığa Başvurdu
28.09.2014
A+
A-

kpss

İzmir’de 20 kişi KPSS’nin iptali için savcılığa başvurdu.

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) iptali ve ”soruların önceden sızdırıldığı” iddiasına ilişkin sorumluların bulunması talebiyle İzmir’de 20 kişi savcılığa başvurdu.

Coğrafya öğretmeni Nihan Akar adaylar adına yaptığı açıklamada, 2010 yılının ardından 2012 yılında da KPSS’de ”kopya skandalı” ile karşı karşıya kaldıklarını öne sürdü.

Akar, ”Pek çok aday sınav süresini yetersiz bulmuşken, ÖSYM, açıklamasında, dershaneye giden öğrencilerin soruları virgülüne kadar ezberlediğini’ iddia etmektedir. Türkiye genelinde hangi sınav binalarında, hangi sınav salonunda hangi ilde 90 dakika dışarı çıkma yasağına riayet edildiği konusu ciddi soru işaretleri içermektedir. Bu da bir sınav iptali gerekçesidir. KPSS mağdurları olarak sınavın iptalini talep ediyoruz” dedi.

KPSS’ye giren adaylardan Gurbet Karaçar da sınav sorularının uzun olduğunu bu nedenle ezberlemenin mümkün olmadığını ifade ederek, ”Sınav sırasında bir internet sitesinde sorular yayımlandı. Soruların internette nasıl yer aldığı açıklanmalıdır. Bizler mağduruz. Sınavın iptal edilmesini istiyoruz” diye konuştu. Adaylar, açıklamanın ardından nöbetçi Cumhuriyet Savcılığına dilekçe vererek, ”sınavın iptalini ve soruların internet sitelerinde yer almasına neden olan sorumlularının bulunması”nı talep etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.