site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İP Selçuk Adayından Gündem Yaratan Sorular

İP Selçuk Adayından Gündem Yaratan Sorular
07.03.2014
A+
A-

seyfi talyak

İşçi Partisi Selçuk Belediye Başkan Adayı Seyfi Talyak AKP hakkında gündem yaratan sorularını basın ve kamuoyu ile paylaştı. İşte gündem yaratan sorular:

Bir süredir siyasi çevrelerde konuşulan fakat yüksek sesle sorulamayan soruları tek tek sıralayan İşçi Partisi Selçuk Belediye Başkan Adayı Seyfi Talyak AKP hakkında önemli açıklama ve uyarılarda bulundu. “Selçuk ilçesinin ruhunda Cumhuriyet ve çağdaşlık vardır, bu ilçede yıkıcılık ve bölücülük iktidar olamadı ve olamayacaktır.  Atatürk’ü sevmek büyük Atatürklü tabelalar asmak ile ölçülemez, Selçuk’lu yurttaşlar bu sahte görüntüye inanmıyor ve inanmayacaktır.” diyen Talyak, AKP temsilcilerine şu soruları yöneltti:

Seçime eşit giriliyor mu?
Seçimlere kısa bir süre var ve bütün partiler olanakları ölçüsünde propaganda yürütüyorlar. Fakat görülüyor ki daha önce olduğu gibi şimdi de seçimlere adaletsizlik içinde giriliyor. İlçemizde devletin gücü ve hükümetin olanakları adaletsiz bir şekilde kullanılıyor. Yandaşlara ödül, halka baskı reva görülüyor. Biz İşçi Partisi olarak üyelerimiz ve halkımızın destekleri ile çalışma yürütüyor ve bununla övünüyoruz. Finansörümüz olmadığı gibi diyet borcumuzda yok. Seçmenlerin yolsuzluklara ve hırsızlığa pişkince cevap verenlere sandıkta hesap soracağını biliyoruz. Kürt kardeşlerimizin yoğun olduğu bölgeden geçerken Kürtçe müzik, Yörük kardeşlerimizin yaşadığı bölgelerden geçerken Dombıra çalınması iki yüzlülüğün doruk noktası değil midir?
Şimdi size soruyoruz Selçuk ilçesinde ve Türkiye’mizin her yerinde seçimlere eşit koşullarda mı giriliyor?

Kimden korkuyorsunuz?
Merkezi noktalarda seçim büroları tutacak ve her yerde seçim araçları gezdirecek olanaklarınız olduğu malum. “Tape”lere bakılırsa bu olanakların kaynağı da malum. Ne etik, ne de hukuk tanımayarak kendilerine muhalefet edenler üzerinde baskı kurmaya çalışanların halktan korktuğunu görüyoruz. Yolu Selçuk Merkez Karakolu ve İlçe Emniyet Müdürlüğü taraflarından geçen herkes akşam olunca AKP araçlarının polis koruması altına girdiğini görecektir. AKP ilçe binasının karşısında sürekli sivil polislere nöbet tutturulmakta olduğunu bu ilçede bilmeyen var mı? Çocuklarının ve ailelerinin geçimini sağlamak için onuruyla görev yapmaya çalışan polislere iktidar partisinin bekçiliğini yaptırmak doğrumudur? Lütfen bize açıklayınız, kimden korkuyorsunuz?

Selçuk seçimden seçime mi aklınıza geliyor?
AKP adayının afiş ve ilanlarında hizmet vurgusu dikkat çekiyor. Sormak istiyoruz;
Geçtiğimiz yerel seçimde büyük laflar edip sonunda seçimi kazanamayan ve ortada gözükmeyenler şimdi de aynı siyasetimi güdüyor?

Afişlerde yer verdiğiniz Selçuk Kalesi, karanlığa gömüldüğünde neredeydiniz?

Efes Antik Kenti içine hükümet oluruyla kaçak yapı yapılırken neredeydiniz?

Sizin her yerde önünü açtığınız süper marketler nedeni ile esnaf sıkıntı çekerken neredeydiniz?

Köylü sizin hükümetinizin yanlış politikaları nedeni ile bitme noktasına geldiğinde neredeydiniz?

Her şey bir yana mevcut Belediye Başkanı hata veya yanlışlar yaptığında neredeydiniz, neden muhalefet etmediniz?

Hani bir reklam filmi var hatırlatmak isterim, o filme “Ben lafa değil icraata bakarım” deniyor. Yurttaşlarımız sizden açıklama bekliyor, lütfen cevap verin. Şimdiye kadar ilçemiz için ne icraat yaptınız. Selçuk sizlerin aklına dört senede bir mi geliyor?

Partinize Atatürklü tabelalar asarken ilçeden Mustafa Kemal ismini neden kaldırıyorsunuz?

Her ne kadar kimse samimi bulmasa da, Atatürk rozetleri takıp ilçe başkalığı binanıza kocaman Atatürk fotoğrafları asıyorsunuz. Bu günlerde Selçuk halkını son derece rahatsız eden bir konuyu hatırlatmak isterim. Pamucak yolu üzerinde bulunan ve üzerinde “Gazi Mustafa Kemal Spor Salonu” yazan tesise astığınız yeni tabelada “Selçuk Spor Salonu” stadyumda da “Selçuk Stadyumu” yazıyor. Elimizde konu ile ilgili fotoğraflar mevcut. Henüz seçilmeden bunları yapan bir parti seçildikten sonra neler yapar bunu halkımızın takdirine sunuyor ve soruyoruz; madem bu kadar Atatürkçüsünüz neden Mustafa Kemal isminden rahatsız oluyorsunuz?

Hizmet için mi kavga ediyorsunuz?

Selçuk henüz yağmalanmamış küçük ve güzel bir ilçe. Derli toplu küçük yerlerde yaşamanın iyi taraflarından biride ilçede olup bitenin çabuk duyulması. AKP adayının hizmet vurgusu yapan adaylardan birisi olduğunu gözlemliyoruz. Bu günlerde siyasi çevrelerde duyulmaya başlanan ve çokça konuşulan önemli başlıklardan biri de AKP Selçuk Belediye Başkan adayı ve AKP Selçuk İlçe Başkanı arasında patlak veren iktidar tartışması. Tartışmaya polis çağırıldığı bir gazetecinin iki ismi barıştırmak ve tartışmanın büyümesini engellemek için Binali Yıldırım’ı aradığı dahi iddia ediliyor. AKP Selçuk İlçe Başkanlığında siyaset yapan bu iki isim neyi paylaşamıyorlar?  Hizmet aşkından mı kaynaklanıyor bu hırs? Bu ilçeye hizmet edenler hangi partiden olurlarsa olsunlar Selçuk halkının övgü ve takdirini kazanırlar. Fakat hiçbir hizmeti bulunmayan insanların iktidar hırsı, Binali yani namı değer “Cinali” beyin de dediği gibi oldukça “manidar”dır.

Mücadele eden, hak eden, gönlündeki partiye oy ver!

İşçi Partisi Selçuk ilçesinin ruhuna hitap eden bir partidir. Selçuk’ta ve ülkemizin her yerinde hukuksuzluğa ve gericiliğe karşı mücadele ettik, etmeye devam edeceğiz. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Selçuk’ta da çözümün adresi İşçi Partisi’dir. 

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    son derece yerinde tesbitler selçuk bu akp zihniyetine kanmaz kanmayacaktır.

  2. Anonim dedi ki:

    zeynel hocam sizden bu sorularının yanıtını bekliyoruz
    tabi yine kaçamak cevap vereceksiniz alıştık artık
    ama artık inanmıyoruz size ve partinize

  3. Taner dedi ki:

    Hocam oyumuz ailecek İşçi Partisi’ne bu seçimlerde oy verilecek parti İşçi Partisidir…

  4. Ali dedi ki:

    Vefa kusura bakmasın bu sefer olmaz. AKP be HDP hiç olmaz. Bu sefer İşçi Partisi.

  5. Mehmet dedi ki:

    Seyfi Talyak ile biz bu seçime gireriz ve alırız. Oyum Yurtsever İşçi Partisine

  6. Anonim dedi ki:

    Acemice bir haber. CHP böyle yara almaz:))

  7. Ali dedi ki:

    Anonim CHP içinde olayları senin gibi okuyan varsa başka yaraya gerek yok. CHP başka konu şimdi konu AKP. Senin AKP’li olduğun her halinden belli. Bu kurnazım diyen tilkileri çok gördük.