site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İngilizce Pratik Sayesinde Nasıl Öğrenilir?

İngilizce Pratik Sayesinde Nasıl Öğrenilir?
18.09.2015
A+
A-

ingilizce-konusarak-ogren

Konuşarak İngilizce öğrenmek artık çok kolay. Peki nasıl?

İngilizce hayatımızda büyük bir yer kaplayan bir dil haline gelmiştir. Özellikle gelişen ve değişen bir dünyanın parçası iseniz kendinizde gelişmeye açık olmalısınız. Ülkeler arasında ortak bir dil olarak sizleri karşılayan bir dil olan İngilizce tüm dünyanın kullandığı bir dil haline gelmiştir. İngilizce öğreniminde sadece kursların verdikleri eğitimlerle kalmamış ingilizce pratik siteleri de günümüzde oldukça sık kullanılan ve kişilerin dil gelişimlerinde oldukça etkilidir. Bu siteler İngilizce öğrenilmesinde ya da öğrenilenlerin pekiştirilmesinde oldukça etkilidir. Programlar birbirine benzer olsa da kişilere fazlaca bilgi katmaktadırlar. Özellikle haber yayınlayan sitelerde kişilerin kelime dağarcığı fazlaca gelişir. Pratik yapma sitelerinin neler olduğunu merak edenler için sıralamak gerekirse; Voice of America, News in Levels, Eng Vid, Speech Yard, English Central, How do you do, My English Teacher gibi siteler sıralanabilir. Bu sitelerin içerikleri hakkında bilgi vermek gerekirse öncelikle My English Teacher sitesi kendi bünyesinde açık forumlar bulunduran bir sitedir. Bu forumlara baktığımız da karşımıza skype, whatsapp, Facebook ve Google gibi sosyal paylaşım siteleri çıkmıştır.

Buralarda İngilizce pratik yapan insanlarla karşılaşmak mümkündür. Bu site sayesinde sosyal ortamda farklı kişilerle iletişim kurabilirsiniz. Bir diğer site ise How do you do olarak karşımıza çıkar. Bu sitede ise sadece İngilizce değil çeşitli dillerde pratik yapma şansına sahip olabilirsiniz. Tek yapmanız gereken siteye üyelik sağlamaktır. Onun dışında kolay ve faydalı bir kullanımla sizleri karşılamaktadır. Yazılı ve görsel bir konuşma yapabilirsiniz. Sadece konuşma özellikli sohbet etmek isteyen kişiler sohbet odalarına giriş sağlayabilirler. Sohbet odalarında sadece on kişi bulunmaktadır. Pratik yapmak için oldukça zevkli bir sitedir. Konuşma sağlamanın yanı sıra çeşitli ülkelerden insan tanıma fırsatı sizleri beklemektedir. Voice of America sitesi İngilizce haber yayınlayan bir site olarak karşımıza çıkmaktadır. Haber içi oluşturulan bir makalenin hem yazı olarak hem de video şeklinde incelenmesi sağlanır. Videoyu izlerken anlayamadığınız kelimenin üzerine tıklama sağladığınızda anında Türkçesini bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra sitenin alt kısmında konu ile ilgili kullanılan tüm kelimeleri görebilirsiniz.

Haber ve olayların yayınlayan sitelerden bir diğeri ise News in Levels olarak karşımıza çıkar. Bu sitenin en güzel yanı haber ve olayların 3 seviyeye göre anlatım sağlanmasıdır. Başlangıç seviyesine göre olan insanlara kolay bir anlatım sağlanarak kolayca pratik yapmaları sağlanır. Haberin aslı ileri seviye öğrencileri için verilmiştir. Burada hızlı bir konuşma ve karışık cümle yoğunluğu sizleri beklemektedir. Kelimelerin okunuşlarının kolayca öğrenebilirsiniz. Seviyenizi kontrol amaçlı da kullanabileceğiniz çok güzel bir sitedir. Sitelerin kullanımlarında farklılıklar bulunur. Bazı siteler üyelik isterken bazı sitelere üyesiz giriş sağlanabilmektedir. Başka bir görüşte bazı sitelerin sadece belli bir alanını kullanma imkânı verilir. Diğer özel alanlar için üyelik yaptırma zorunluluğu bulunur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.