site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İnci’den UNESCO Tebriği

İnci’den UNESCO Tebriği
23.07.2015
A+
A-

Aziz İnci

Selçuk’ta yaklaşık 6 yıl görev yaptıktan sonra İnegöl Kaymakamı olarak tayini çıkan, daha sonra da atama ile Kocaeli Vali Yardımcısı olarak ataması yapılan Selçuk’un eski Kaymakamı Aziz İnci, geçtiğimiz günlerde Efes’in dört bileşenle UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine girmesi çerçevesinde Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya tebrik ziyaretinde bulundu.

Selçuk’tan ayrıldıktan sonra da ilçe ile bağını koparmadığını dile getiren Selçuk’un eski Kaymakamı ve şimdiki Kocaeli Vali Yardımcısı Aziz İnci, Selçuk ilçesine ayrı bir sevgi duyduğunu, bu bağlamda Selçuk’u sık sık ziyaret ettiğini, özellikle de tatil günlerini Selçuk’ta geçirmeyi tercih ettiğini kaydetti.Vali Yardımcısı Aziz İnci; “Selçuk benim için sadece tatil maksatlı olarak geldiğim yer değil. Burada aynı zamanda dostlarımı ve mesai arkadaşlarımı görüyorum” dedi.

Eski projeleri takip ediyorum

Selçuk’ta görev yaptığı süre zarfında içinde olduğu ve takip ettiği bazı çalışmaların nasıl geliştiğini takip ettiğini belirten İnci; “Bu görev yeri ile oluşan ve devam eden duygusal bir bağdır. Tıpkı birlikte yetiştirmeye çalıştığınız bir fidanın nasıl geliştiğini, nasıl büyüdüğünü ürün verip vermediğini görmek gibidir. Böyle duygusal bir bağımız da var Selçuk’ta. Dolayısıyla Selçuk’la ilgili olarak kamuoyunun bildiği ya da bilmediği çeşitli çalışmalar yada projelerin devam edip etmediği, ediyorsa da sürecin nasıl geliştiğini görme imkânı da bulmuş oluyorum” dedi.

UNESCO sürecini hep takip ettim

Selçuk’un UNESCO’ya giriş sürecini Selçuk’ta görev yaptığı yılların dışında da takip ettiğini belirten İnci; 5 Temmuz’da UNESCO Dünya Kültür Mirası Komite Toplantısı’nda çıkan karardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Takip ettiği konuların içerisinde en önemlisinin de Efes’in Dünya Kültür Mirası Listesi’ne dahil olması gerektiğini her zaman ifade ettiğini belirten İnci; “Efes Antik Kenti ile birlikte Ayasuluk Kalesi, Meryem Ana Evi, Çukuriçi Höyük’ü dünya mirası listesine alınması gerçekten Selçuk için olduğu kadar İzmir ve ülkemiz için de önemli bir gelişmedir. Bu 21 yıllık sürecin içerisinde çalışan, emek veren, destekleyen birçok kişi ve kurum var. Efes’in tarihi ve arkeolojik önemi dikkate alınması gerekiyor. Çünkü bana göre Efes Antik Kenti bu listede çok daha önceki yıllarda yerini alması gerekirdi” diye konuştu.

Bundan sonraki süreç de başarıyla geçecek

Efes’in UNESCO’ya girişini Selçuk için bir dönüm noktası olarak değerlendiren Vali Yardımcısı Aziz İnci; “Ben bu yolda başta Belediye Başkanımız Zeynel Bakıcı ve ekibi olmak üzere süreci destekleyen herkesi yürekten kutluyum. Bu Selçuk için bir dönüm noktasıdır. Bu kararın alınması şüphesiz Selçuk’u çok daha ileriye taşıyacaktır. Selçuk ilçesinin ve İzmir’in adının daha çok duyulmasını sağlayacaktır. Sonuçta daha çok turist ziyaretini cezbedecek bir gelişmedir” dedi.

Bu kapsamda Selçuk’ta seçilmiş, atanmış tüm idarecilere ve yetkililere daha fazla sorumluluk yükleyen ve çalışma temposunu kesinlikle artırmayı gerektiren bir süreç başladığını ifade eden Aziz İnci; “Sürecin gelişmesinden sonucun alınmasına kadar konan irade, kararlılık, birlikte çalışma arzusu, koordinasyon ve sabrın sonucu alınmıştır. Ben bundan sonra da bu konunun takibinin de yoğun olacağını düşünüyorum ve sürecin de en sağlıklı bir şekilde yürütüleceğine inanıyorum.Tekrar hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim” dedi.

Selçuk’un eski Kaymakamı ve Kocaeli Vali Yardımcısı Aziz İnci’nin yaptığı bu ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, “Sayın Vali Yardımcımızla 2009 yılındaki yerel seçimlerde adaylık sürecinde tanışmıştım. Kendisinin Efes Meslek Yüksek Okulunun Selçuk’a kazandırılması ile ilgili önemli katkıları olmuştur. Ben bu anlamda Sayın İnci’nin ilçemize yapmış olduğu katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Kendisini tanımaktan mutluluk duyduğum ve kendisini Selçuk’ta görmekten dolayı da çok mutlu oldum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.