site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İnanç Turizmine Dev Hamle

İnanç Turizmine Dev Hamle
17.07.2014
A+
A-

İnanç Turizmine Dev Hamle (2)

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk Belediyesi Meclis üyeleri, belediye bürokratları, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Fatima beldesinin bağlı bulunduğu Ourém ile kardeş şehir olmak üzere Portekiz’i ziyaret etti.

Hristiyan dünyası için önemli yere sahip olan ve Meryem Ana’nın görüldüğüne inanılan Portekiz’in Fatima beldesinin bağlı bulunduğu Ourém ile Meryem Ana Evi’nin bulunduğu İzmir’in Selçuk ilçesi kardeş şehir olma yolunda büyük adımını attı.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı beraberindeki heyetle 11 – 14 Temmuz tarihlerinde Portekiz’in Ourém kentine gerçekleştirdiği resmi ziyarette, Katolik dünyasının önemli dini merkezlerinden olan Fatima’nın bulunduğu Ourém Belediyesi ile Selçuk Belediyesi arasında işbirliği anlaşması imzalandı. İmza törenine Ourém Belediye Başkanı Paulo Fonseca – Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Türkiye Cumhuriyeti Lizbon Büyükelçiliği Müsteşarı Gülce Kumru katıldı. Yapılan İşbirliği anlaşmasına göre her iki tarafta kendi belediyelerinin sivil toplum temsilcileri, kollektifleri, kooperatifleri, şirketleri, birlikleri ve diğer sivil topum temsilcileri arasındaki işbirliği ve değişim programları çalışmalarında kolaylık sağlayıp çalışmalarını teşvik edecek.

Kardeş Şehir olma yolunda atılan bu önemli adımda iki belediye arasındaki resmi temasların yanı sıra Ourém Ticaret Odası ile de resmi temaslarda bulunuldu. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı başkanlığında, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, Selçuk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Alpaslan Çoşkun, Ak Parti Meclis Üyesi Orhan Karagüzel, CHP Meclis Üyesi Veli Keskin ve MHP Meclis Üyesi Yaşar Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleşen ACİSO (Ourém Ticaret Odası) ziyaretinde, farklı alanlarda karşılıklı işbirliği olanakları görüşüldü.

Uzun zamandır karşılıklı yürütülen görüşmeler neticesinde Portekiz ziyaretindeki işbirliği anlaşmasının ardından Ekim ayında ise Portekizli heyetin Selçuk’a gelmesi ile birlikte Selçuk İle Ourém Belediyeleri arasında Kardeş şehir protokolü imzalanacak.

İki belediye arasında başlatılan bu resmi ziyaretler sayesinde Hristiyan tarihi için önemli bir yere sahip olan Selçuk’un inanç turizmi ile de adını dünyaya duyurmasına büyük katkı sunacağını dile getiren Başkan Bakıcı “Her iki tarafın belediyeleri ve ticaret odaları ile yapılacak olan işbirlikleri sadece inanç turizmini güçlendirmek ile kısıtlı kalmayacak. Aynı zamanda öğrenci değişim programlarından, sivil toplum kuruluşlarının işbirliğine varıncaya kadar birçok farklı alanı kapsayacak. Fatima ile yaptığımız işbirliği sayesinde Selçuk’un ve dolayısıyla İzmir’in turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

İnanç Turizmine Dev Hamle (1)

İnanç Turizmine Dev Hamle (3)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    normal turuzmi bitirdiniz elhamdülüllah sıra inaç truzminemi geldi..

  2. Anonim dedi ki:

    tebrikler…